Всякакви въпроси за пералнята - тема 16

• 44 418
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
# 181
# 182
Кой е този перилен препарат, който се разтваря и изпира за 7-8 мин?
Аз съм с тази, доволна съм. Сега лятото 14 минутната програма я скъсвам.😆https://electrosound.bg/peralnja-za-vgrazhdane-electrolux-ew7f447wi.html

Аз сега съм на море и в наетата виличка имаме пералня. Скъсвам я от 15 минутно пране на банските само с прясна вода Simple Smile  Изпира солта много по-добре от пране на ръка, а и центрофугата е по-добра от изстискване и после съхнат бързо Stuck Out Tongue Winking Eye

# 183
  • в сърцата на децата <3
Аз съм с тази, доволна съм. Сега лятото 14 минутната програма я скъсвам.😆https://electrosound.bg/peralnja-za-vgrazhdane-electrolux-ew7f447wi.html

Аз сега съм на море и в наетата виличка имаме пералня. Скъсвам я от 15 минутно пране на банските само с прясна вода Simple Smile  Изпира солта много по-добре от пране на ръка, а и центрофугата е по-добра от изстискване и после съхнат бързо Stuck Out Tongue Winking Eye
+ Аз бански пера с капачка течен препарат директно в барабана. Така пера и хавлиите за плаж.

# 184
Точно хавлии за плаж не бих прала на 15 минути със студена вода / за това време няма каква друга да е / . Та тя финалната центрофуга на нормална програма е толкова,  пък и да изпере , изплакне и изцентрофугира ми се струва нелепо .

# 185
Ама аз не ги пера, а ги изплаквам от солта. Ти след всяко плуване ли си переш банските с препарат и на сериозна програма??? Да не говорим, че рядко в хотелите има перални...
А след седмица вкъщи е ясно, че ще ги пера като хората.

И не са хавлии, а онези микрофибърни неща, които съхнат за нула време.

# 186
  • в сърцата на децата <3
Да, става дума за ежедневното почистване след плаж, безумно е да въртя многочасови перални за малко солена вода и прах от пясъка.

# 187
На тази програма пера по 1-2-3 фанелки с течен ариел директно в барабана. Иначе използвам прах, който също сипвам в барабана.
Току-що извадих бял потник, който изцапах леко по ръба с червило абсолютно изпран на тази 14мин програма. Даже и аз се учудих, че го е изпрала изцяло без да го третирам преди това.
Имам друга пералня електролукс в друго жилище. Тя има и 30мин програма, предпочитам нея за незамърсени дрехи, но на тази няма такава и пера на 14.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 19:20 от Чи лу

# 188
Ама аз не ги пера, а ги изплаквам от солта. Ти след всяко плуване ли си переш банските с препарат и на сериозна програма??? Да не говорим, че рядко в хотелите има перални...
А след седмица вкъщи е ясно, че ще ги пера като хората.

И не са хавлии, а онези микрофибърни неща, които съхнат за нула време.
Черна станция , нямам предвид твоя пост , а този преди моя. Ти си написала , че изплакваш само от солта , а в поста след твоя пише , че се перат  хавлии и бански на 15 мин . Смятам , че мога да правя разлика между пране и плакнене .
Дори да са микрофибъри , аз пак ги считам за хавлии . Имам много от тях , когато съм на почивка не ги пера , а си ги прибирам в куфара и ги пера вкъщи на 90С .
Банските също на почивка не ги пера,  тъй като отново имам много и си ги пера  вкъщи на 60 С с прах и дезинфектанти.

# 189
  • в сърцата на децата <3
По проста сметка - ние сме четирима, като идем някъде за 2 седмици ако трябва да не пера хавлии, значи да имам 2 куфара само с тях 😂

Всеки да си пере както иска

# 190
  • Пловдив
Когато съм на почивка нищо не пера,имаме много бански,плажни хавлии,дрехи.След почивката всичко се пере на дълга програма и висока температура(60С),програми за 15,30 мин изобщо не ползвам,както и нищо не препирам на ръка в хотел.

# 191
Точно заради хавлиите и банските последните години, когато отида на море, наемам апартаменти с пералня - едно, за да не разнасям напред-назад много багаж, второ - заради хавлиите и банските.
Не мога да си позволя дори временно да ги пускам на 15 - 20 мин програми. Не става въпрос за солта и пясъкът по тях, а за слънцезащитните продукти. Ползвам минерални такива, които доста упорито цапат банските и кърпите, колкото и да внимавам при нанасянето.
Пера ги след всеки плаж на 60С и дълга програма, ако ще и заради шезлонгите, по които куцо, кьораво и сакато сяда без кърпа по задника си, или пък маже краката с гъби по тях.
Брррр, като си представя и…, страшно гнуслива съм!

# 192
  • Stara Zagora, Bulgaria
Някой собственик на Bosch Wan 28160BY, би ли споделил мнение от личен опит? Този модел често е намален в Емаг до 729лв, а мненията от ревю там са противоречиви. Изобщо различен ли е с нещо от другите модели Wan28...., понеже като чета описанията не виждам разлики, а те са по-скъпи от порядъка на 100-200лв.

# 193
  • София
Пак да питам за тази пералня АЕГ - в ръководството пише, че при натискане на бутона "допълнително изплакване" се добавят няколко изплаквания. Питането ми е: може ли да се добави само 1, тоест да се намали броя?

# 194
Различава се по дизайн общо-взето от сходни модели от серия 4 на 1400 оборота(wan). Този модел го намаляват, защото вече не се предлага от производителя, а разпродават налични бройки.
Другият добър модел е този:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wan28163by
Някой собственик на Bosch Wan 28160BY, би ли споделил мнение от личен опит? Този модел често е намален в Емаг до 729лв, а мненията от ревю там са противоречиви. Изобщо различен ли е с нещо от другите модели Wan28...., понеже като чета описанията не виждам разлики, а те са по-скъпи от порядъка на 100-200лв.

РРР, не можеш да промениш фабрично заложените. Можеш само да ги увеличаваш.
Ако искаш нещо да ти се изплакне веднъж без да се пере, задаваш само плакнене (бутонът над старт/пауза).

Оф...май не питаш това: може да се добави само едно или две. При само едно се появява едно плюсче на иконката за плакнене, а при двед опълнителни плакнения се появяват две плюсчета.

Натискаш едновременно сензорните бутони Темп и ТРМ и задържаш. Появява се едно плюсче на иконката за плакнене, второто насискане добавя още едно плакнене и се вижда още едно плюсче, а трето натискане ги премахва. Ако зададеш едно или две допълнителни изплаквания,гте са постоянни и за следващи пранета докато ти не решиш да ги нулираш/премахнеш. В момента нямаш зададени никакви допълнителни изплаквания.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 12:30 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт