Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 93

• 28 446
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
  • На изток от Ада
nasito 8988 хроничният ендометрит как е открит, чрез хистероскопия и биопсия ли? Моите също са много на брой...Sad
да точно хистероскопия и биопсия.

# 601
Ендометрита от много аборти ли става?

# 602
  • На изток от Ада
Ендометрита от много аборти ли става?
ми това ни каза док в Надежда....

# 603
Не съм сигурна че е напълно вярно това твърдение. Еднометритът е възпаление на маточната лигавица, което се получава от инфекции причинени най-често от бактерии, които дълго време не са били лекувани във влагалището и са се качили към матката. Моя приятелка наскоро разбра, че има хламидия, която откри чрез кръвно изследване. Микробиологичните изследвания и пробите ѝ давани от влагалище от години са ѝ чисти. Оказа се, че е хванала преди много години хламидия, която не е била открита и лекувана и която се е качила нагоре към матката и тръбите и така е останала дълго време неоткриваема. Абортът също може би да води до ендометрит може би ако при кюретаж евентуално се внесат бактерии в матката. Но така или иначе ендометритът си се свързва с бактерии и те са причината (а не самият аборт сам по себе си) които следва да се лекуват или поне аз така си мисля. Хроничният ендометрит от своя страна води до аборт, защото пречи на ембриона да се имплантира в матката.

# 604
  • На изток от Ада
Абе най добре е да се откажа от деца и...

# 605
Наси, Станулов на теб нали ти изписа антибиотик за ендометрита. Какво стана, изпи ли го? Макар че той как така ти го изписа без да се знае срещу какви бактерии се бори не знам ама... може и да има такива широкоспектърни антибиотици, които да стават при всякакви бактерии.

# 606
Изписва й антибиотици без да знае какво точно лекува....нямало да й взима контрола....което според мен не е редно как ще знаеш дали си излекувала тоз ендометрит или не си

# 607
  • На изток от Ада
На кой д-р му пука за мен,теб или друг?
Аз ходих за мнение при Станулов. Той поне изписа Аб. Изпих го ... За надежда не беше проблема в ендометрита ... а генетично..
Станулов не ми е док просто минах ...каза според него,не трябва биопсия. Но кой ме спира да ида при Калчев, Ковачев или другаде? Никой не ме кара да правя опити ако не съм сигурна.
Можеше и да не пия Аб за ендометрита както в Надежда...

# 608
За ендометрит Ковачев също изписва антибиотик както и маточни промивки. Това с проверките на мен ми е малко съмнително, не намерих нищо в чуждестранни източници. Но за антибиотика намерих че след приемането на антибиотик в случай на ендометрит се увеличават шансовете за забременяване и успех. Те изписват един определен, но сега му забравих името.
Според някои доктори ендометрит като диагноза не съществува или поне е свързана с много сериозни симптоми и болки а не само с аборти или невъзможност за забременяване. Та мнения всякакви.

# 609
На кой д-р му пука за мен,теб или друг?
Аз ходих за мнение при Станулов. Той поне изписа Аб. Изпих го ... За надежда не беше проблема в ендометрита ... а генетично..
Станулов не ми е док просто минах ...каза според него,не трябва биопсия. Но кой ме спира да ида при Калчев, Ковачев или другаде? Никой не ме кара да правя опити ако не съм сигурна.
Можеше и да не пия Аб за ендометрита както в Надежда...

А тази биопсия в Надежда не установява ли каква точно бактерия причинява ендометрита? Как иначе ще се докаже.. Аз точно интервю на Стаменов гледах, в което обяснява ,че при много ранни седмици (7-8 г.с.) тромбофилията не била причина за аборти, понеже ембиончето се хранело от жлезистата тъкан на матката , а не от кръвоносните съдове все още и като една от възможните причини посочи възпаление на матката. Как така няма да го лекуват от Надежда, наистина не разбирам вече..А към генетична причина какво ги навежда или просто предполагат?
А с фертилити тест не може ли да се установи дали е излекувано възпалението?
Иначе и аз някои сутрини се събуждам с мисълта, че трябва да се откажа и да се примиря, преди да се случи нещо страшно,други дни чертая планове от сутринта и си казвам, ще се случи, защо да не ми се случи това чудо..

# 610
  • София
А някои лекари категорично отричат диагнозата "ендометрит",тъй като лигавицата се сменяла всеки месец в менструалния цикъл.
Ходи разбери къде е истината.
На мен на ендометриалната биопсия,но тази на Калчев,където хваща и най-малкото наличие на бактерии ми излезна в много малко количество бактерии.Бях помолила няколко жени да ми изпратят техните резултати да сравня.Общо взето никой не е стерилен и абсолютно всички имаха по някоя друга бактерия в малко количество.Едно от момичетата наскоро роди живо и здраво бебе без никакви странични проблеми през бременността, а стойностите й бяха доста гранични на фона на моите примерно.

# 611
Момичета, търся съвет на преминалите през стимулация по бърз протокол. През август имах стимулация и пункция, като забелязвам промяна в цикъла ми оттогава.
По принцип към 28 ден получавам зацапване и към 30-31 ден вече си е началото на истинско кървене и цикъл.
След пункцията цикъла ми дойде на 26ти ден, по-рано от стандартното за мен, вероятно заради хормоните. Сега обаче вече ми е 37 ден и започвам да се филмирам. Няма никакви наченки за цикъл, и не, няма бременност - правих кръвен тест. Възможно ли е отново причината да е хормоналната терапия от август? Утре съм на преглед, но постоянно мисля за това и не ми дава мира.

# 612
  • София
Възможно е да е следствие от хормоналната терапия, възможно е просто да имаш ановулаторен цикъл - случва се поне веднъж в годината. Утре на прегледа ще се види.

# 613
Аз бях така когато бях по къс протокол, но в месеца когато нямах свеж трансфер. В месеца на пункцията цикълът ми дойде на 23 ден, а следващият месец на 34-ти ден чак, а аз съм с 27-дневен цикъл стандартно. Следователно мисля, че е съвсем нормално. Все пак лекарствата разбъркват хормоните и трябва да мине малко време да се наместят.

# 614
  • На изток от Ада
Red sparrow,не в биопсията е чисто. Всички биопсии са ми ок

Общи условия

Активация на акаунт