Любители на кучета - 136

• 28 987
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • в голямото село
Благодаря ви, има си той една любов, ама тя не е скорошна, та тази опция я отхвърлям. Ще сменя храната довечера с консерва, дано яде. Но за мен той пази храната, въпреки, че недоумявам, никога не съм му взимала купичката. Аз съм разказвала тук, че той пази пантофи с цената на живота си, но храна до сега не беше. Може ли да седи гладен, защото пази, тъй като пантофите са прибрани, не доумявам вече.

# 481
  • Бургас
Трениран ли е на общо послушание? Имате ли часове за обучение ежедневно, както и за изграждане на доверие? За мен е недопустимо да си пази така купата, че и пантофите, и да не можеш да му ги вземеш. Да не си е помислил, че е господарят на Вселената? Ритуал на хранене има ли, къде спи?

# 482
  • София
Би трябвало да можеш да му взимаш купичката. Пробвай с хранене от ръка. Много помага при обучението, а и е супер приятно, пълноценно общуване.

# 483
  • София
Пак изпуснахме рождениците овреме! Да сте здрави и дълги години разкош!
Джони е голям сладур! И всички останали показани, ама щот е нов, нали!
И сега - познато ли ви е Joy?

# 484
Жив и здрав да е Джони? Красавец е голям! Heart

Днес ми идва новата прахосмукачка с приставка за домашни любимци, дано да съм доволна!

# 485
  • в голямото село
Tintina, това е първо куче в нашия дом, така че възпитанието му е чрез четене в нета, питане тук и интуиция,  но може би не достатъчно. Минала година беше за 1 седмица на училище, точно заради фанатичното му пазане, но там  за толкова време не открадна нищо. Изпйлнява команди като ела, чакай, дай  лапа, пусни. От няколко месеца спи в неговото си легло, а за храненето сипвам храната , казвам чакай и когато съм готова яж. Общо взето това е, тренираме базовите команди ежедневно, но явно някъде бъркаме. Ето сега се прибрах той стои до пълната купа и лае. Не изпълнява нищо, не идва дори за лакомство. Не знам какво да правя, честно

# 486
Виви , сипи му нещо любимо в другия край на стаята,махни я тази купа,нахрани го от ръка ,ако не иска гранулите,махни и тях . Помириши ги да не миришат лошо, странно.Предложи друго,което обича. Ако не - прибираш всичко
Не му оставяй да има свободен достъп до храна.  Сигурно има нещо което не е наред . Ако просто я пази и "ловува",след това щеше да я изяде

# 487
Да, да не би гранулите да не са ок? Понякога партидите не са еднакви и да се ядосва! Само това ми идва на ум.

# 488
  • в голямото село
Ами...нищо им няма на гранулите, изяде ги. Просто пази като звяр, казвам ви. Сложих му първо отстрани малко саламче, изяде го, другата част сложих в купата върху гранулите.  Изяде салама и почна гранулите. И си взех празната купичка. И сега си е същото куче дето върви след мен като сянка и слуша.
Трябва да изкореня това поведение тип "пазя го, мое е и не давам да се пипа".
Приемам съвети как, направо съм в ужас утре сутрин като сложа храната.

# 489
Както момичетата по-горе са те съветвали, пробвай да му дадеш гранулките от ръка, без купи, без нищо.

# 490
Потърси в ютюб клипчета за resource guarding, харесай си някой треньор с десетки хиляди харесвания и виж дали нещо от препоръките им няма да проработи. Аз конкретно с този проблем нямам опит и не съм гледала нищо подходящо, защото нашият винаги е бил душица и си знае мястото на последна дупка на кавала, та никога в къщи не е охранявал храна/лакомство/играчка.

# 491
  • Бургас
Дали е пазене или подканяне това лаене? На празна купа ли лае, или само на пълна?
Имам познати, които погрешно са поощрили лая, като са задоволили искането на кучето. Тя си изисква всичко с лай. Топка да й се даде, погалване. Не спира да лае, докато не го получи. И сега се чудят как да я отучат, обаче трудно е.
Затова лай не се поощрява. Ако е от типа изискване с лай - исканото се дава при спокойствие и мълчание.
Ако е пазене - наистина виж за пазенето на ресурси клипчета.

# 492
  • в голямото село
Направо си е пазане на гранулите, когато ги изяде спря да пази купата. Сега внимание не и обръща, защото е празна. Дадох му малко от ръката, първоначално ме гледаше невярващо, яде някак колебливо, но яде. Което значи, че не е проблема в храната. Поне съм спокойна, че не е гладен Blush Ще се разтърся за клипчета, определено е поведенчески проблем, който трябваше да изкореним доста по- рано. Дано да не е късно.  Благодаря ви, както винаги отзивчиви и полезни.
Ето едно доволно нахранено куче, ако можех да ви пратя и звук, щяхте да чуете хъркане на триглав огнен змей.

# 493
vivinka, пробвай да му държиш купата в ръцете ти за да видиш дали така ще се храни и няма да пази гранулите.

# 494
Много благ френчи, все едно не е кучето за което разказвате. Писахте, че от скоро се държи така. Тъкмо на време сте взели мерки и ще успеете да го отучите за пазенето. Всичко лошо трябва да се изкорени от зародиш хъхъхъ.

Общи условия

Активация на акаунт