Любители на кучета - 136

• 29 379
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Марти прекрасна история! Много смело от твоя страна ❤️

При нас взимането на Арес не е осиновяване, просто аз исках много да имам малко куче, да се грижа, да го разхождам, да му дам цялата си любов както я давам на собствените си деца! И така в продължение на 2 месеца разглеждах различни обяви за кучета понеже най-любимата ми порода (йоркширски териер) са доста скъпи а за осиновяване такива има суууупер рядко... изнудих мъжа ми, той се съгласи да си вземем куче но тайно се надяваше да не намеря "нашето", защото знаеше, че адски ще се привърже към него.
 Една вечер стояхме на барбекюто и аз просто ровейки отново в обявите за кучета видях Арес. Аз толкова настоявах да се обадя на жената и тя щом каза, че има свободно момченце вече знаех, че той е моето куче. Взехме го на 50 дни....толкова малък и безащитен беше, определено не живееше и в тези условия, в които живее в момента и аз съм много щастлива, че точно ние сме "неговия цял живот".

Оххх, извинявам се, че досаждам с нашата история просто ми се прииска и аз да споделя за нашата малка топка любов и срещата ни. Не е трогателна, не е нещо необичайно, но е любов от пръв поглед.... иииии да, мъжа ми адски, ама адски много се привърза към него колкото и бели понякога да прави 🤣 той е нашето трето детенце ❤️

# 91
Аз Зара я харесах по снимка, от осем несретничета (родени девет, но едно го беше сгазила кола). Като отидохме да я вземем, бяха останали само три - две черни и едно кафеничкаво. Останалите, така и не разбра момичето, пуснало обявата, къде са отишли и какво се е случило с тях. Тя ми подаде едно от черните (кафявото сучеше от майката), но поисках да гушна и другото. Почувствах се много гадно, с по едно кученце в ръка и да реша кое избирам. Сърцето ми реши да е второто, не това, което ми подаде първо момичето. Вкъщи я загледах, че има одрано точно под окото. Разгледах снимката от фейса по-отблизо и видях, че и това на снимката беше с одрано под окото. Стана ми мило, че сърцето ми е избрало това, което харесах първо по снимка.
Преди Зара харесах едно голямо момиче от нашия приют. Писах им, но някой ме беше изпреварил, беше осиновена. Heart Зара ми е била на късмет. Доста е откачена, в повече даже, но се надявам с времето да се кротне.

П.П. Другото черно също го е сгазила кола, а кафеничкавото се е заразило с парвовироза, но е оцеляло, благодарение на момичето, което се грижеше за тях. Сега го е прибрала в дома си и се е привързала към него. От девет душички само две оцеляха. Тези, които изчезнаха, едва ли им се е случило нещо хубаво. Disappointed Relieved

# 92
  • Варна
Марти прекрасна история! Много смело от твоя страна ❤️

При нас взимането на Арес не е осиновяване, ................Взехме го на 50 дни....толкова малък и безащитен беше, определено не живееше и в тези условия, в които живее в момента и аз съм много щастлива, че точно ние сме "неговия цял живот".

Оххх, извинявам се, че досаждам с нашата история просто ми се прииска и аз да споделя за нашата малка топка любов и срещата ни. Не е трогателна, не е нещо необичайно, но е любов от пръв поглед.... иииии да, мъжа ми адски, ама адски много се привърза към него колкото и бели понякога да прави 🤣 той е нашето трето детенце ❤️
Не, не досаждаш, това са синтезирани мислите и чувствата на повечето от нас. И ние много често си говорим колко са свободни и безгрижни нашите "досадни" създания, които се настаниха в двора и сърцата ни. Всяка вечер при разходките ни в района виждаме в дворовете всякакви кучета, но има две, които са просто мъченици -едното е немска овчарка, затворена в клетка с покрив и така се хвърля...скача до тавана и се блъска жестоко. Другото е малко йорки - пинчер и е постоянно вързано на едно дърво, с въже дълго около метър - тъжно. Има и един много сладко бигълче с огромни очи, което живее в гараж, но без покрив и пълен със стари гуми и железа, има около метър свободно пространство за движение, с хвърлен хляб около него и една мръсна тенджера с вода.
А нашите две примадони са като волни птички цял ден, разходки всяка вечер, лакомства и пресни зеленчуци, че и фотосесии - храна за душата и егото им. Та си говорим колко са случили на "работодатели" СЕ пак...Smirk
Друг път ще ви разказвам как се крият от басейна и маркуча, че много писах пак.
Влажни целувки от нас за вас:

# 93
За жалост не можем да спасим всички животни. Има глупаци , които ги захвърлят без да им мигне окото ..

# 94
  • Варна
Абе, Гале (извиянвай, ако не е окей - никога не ми иде отвътре с цяло име), как да ги разпознаваме двете? Ясно, че за вас е лесно - и мои да са, и аз ще си ги отличавам. Ама дай жокер ние тука как да се усещаме коя коя е на снимките Grinning
Извинявай, ToniShu, сега видях питането! Двете се различават много - по цвят най-вече, но и очите им са различни, размер, ръст, имат си отлики.
Рая е оранжева на цвят, по-висока, по-издължена, с черни очи и дълга муцуна:

Буря е...буренце - пясъчно бяла, по-късичка в тяло, по-нисичка, с кафяви очи и по-къса муцунка:

А, забравих откритието от вчера - Буря има обратна захапка:)))))))))))))))))))))))))))
Ето ги двете, където ясно се виждат разликите:

# 95
  • Варна
Включвам се с още един въпрос. На нашето момиче му взехме нашийник, за да свиква уж (след 2 седмици ще може да излиза най-сетне), но постоянно се чеше. Не е свикнала или й претрива? Как мога да разбера? Не е стегнато - прекарвам 2-3 пръста без да дърпам.

# 96
  • София
Еее, на последната снимка са много различни Рая и Буря, да! Обаче на горните пак не бих ги познала, ако не напишеш Grinning Може би само лапките им дето са с един нюанс разлика... Сестрички Heart Eyes

# 97
  • Бургас
Включвам се с още един въпрос. На нашето момиче му взехме нашийник, за да свиква уж (след 2 седмици ще може да излиза най-сетне), но постоянно се чеше. Не е свикнала или й претрива? Как мога да разбера? Не е стегнато - прекарвам 2-3 пръста без да дърпам.

Не е свикнала. Давайте лакомства, когато е с нашийника, пробвайте да ходите на повод вкъщи, пак с награда, ще свикне.

# 98
Нашата каишка дойде. Сладурска е. Освен името съм пожелала и мобилният ми номер да гравират. Heart

Скрит текст:

# 99
  • Mediterraneo
Прекрасна история/ истории за спасяване на кучета! И моята е такава, Рейна е осиновено от приют; два пъти са я вземали и връщали, малтретирана е, какво ли е преживяла, само тя си знае. Но пък сега живее като Кралица( името й това и означава).

# 100
Нашата каишка дойде. Сладурска е. Освен името съм пожелала и мобилният ми номер да гравират. Heart

Скрит текст:

Ехааа, Реа много е хубава ❤️ Ние на Арес също искаме да гравираме име и мобилен номер, обаче не на каишката а на такива медальончета - кокалчета дето са и ще го закача на нагръдника му 🙂

# 101
Скрит текст:
Ехааа, Реа много е хубава ❤️ Ние на Арес също искаме да гравираме име и мобилен номер, обаче не на каишката а на такива медальончета - кокалчета дето са и ще го закача на нагръдника му 🙂

И такова има в Алито Simple Smile

# 102
  • под тепетата
Много често се губят медальончетата.
 Какви красоти се наслагали в последните страници! Не мога да им се нарадвам! И като чета и току подсмърчам...Поклон, Мартинка, Тарти, Галена, Реа , Roo Roo, и сигурно още много момичета, а и нашето момче, което няма как да пропусна!

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 16:30 от bilqna_69

# 103
Сега изкъпах Берга. Трябва да и слагам пипета против бълхи и кърлежи. Трябва ли да изчакам няколко дни след банята?

# 104
  • Бургас
Не чакай. Слагай, ама не я къпи поне седмица.
"Бай Ганьо в банята"

Общи условия

Активация на акаунт