Необходими финанси за отглеждане на дете

• 9 846
  • 66
  •   1
Отговори
# 60
В Англия бяха 5 паунда 1и2 на памперс а по-евтините 2 50.Това преди 2 години. Реално ако се поръчат доста неща от там(има теми тука), излиза много изгодно, само дето 1 и 2 бързо умаляват и не бива да се презапасявате. Иначе тук са двойни цените.

# 61
Е, значи не съм уточнила. 10 кутии по 400гр, 14,90лв брой = 149, не са 150. Големи не знам дали има Фризолак, поне в аптеката на близо не съм срещала.

# 62
  • Пловдив
Много е трудно. Ние сме с дете в седми клас, в момента само мъжът ми работи (за около 1800 лв), аз съм на трудовата борса (за около 900 лв обезщетение). Живеем в жилище на роднини, тоест нямаме наем или заем, но не е и наше (за да го продаваме, отдаваме, заменяме и т.н.). Живеем в областен град. Определено не е достатъчно като месечен приход. Не можем в един и същ месец да купим едновременно дрехи за детето + електроуред, например, трябва в единия месец едното, в другия - другото. Детето износва дрехи, дадени от роднини. Пижами не му купувам, спи с омалели вече дрехи. Ние не си купуваме на нас дрехи, носим си старите. В един месец си позволихме да купим два уреда (епилатор, че моят се развали, и кафемашина, защото нямахме изобщо и само купувахме кафе от външните машини), и ето - сега имаме 150 лв да изкараме 10 дни с тях. Детето ходи на частни уроци за подготовка за матурите и даваме 280 лв на месец за тях. Веднъж в месеца сядаме на ресторант, но гледаме да не превишаваме 80-90 лв сметка. Чак ми е гузно, че халатчето за банята на детето е омаляло, но ... ще му купим, просто не може наведнъж.

# 63
А, защо седите на борсата? Интересно! Търсят се работници в Пловдив, не на минимална заплата, с осигуровки и др., но НЕ няма кандидати, защото те били на борсата!!! Ама, детето, ресторантите, техниката .....нямам думи!
Много е трудно, така е!

# 64
Аз мисля, че огромната част от хората не могат да организират разходите си и от там липсата на елементарни неща. Същото и бебе да имаш, купища ненужни неща, а и да чакаш да си добре финансово за да имаш дете също не е алтернатива, времето върви. Има неща на толкова добри цени и в България вече, огромно разнообразие от сайтове, частни обяви, поръчки от чужбина стига да искаш.

# 65
А, защо седите на борсата? Интересно! Търсят се работници в Пловдив, не на минимална заплата, с осигуровки и др., но НЕ няма кандидати, защото те били на борсата!!! Ама, детето, ресторантите, техниката .....нямам думи!
Много е трудно, така е!

Вероятно е обезщетението да е на приблизително същата сума, като предлаганата заплата.

# 66
  • Пловдив
Много е трудно, така е!

@герани
Някъде казах ли, че не търся работа, че да ме нападате??

Общи условия

Активация на акаунт