Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 52 759
  • 873
  •   1
Отговори
# 795
  • Пловдив
Лидия, пак питам - казаха ли ви колко деца реално ходят на олимпиади и състезания?

Вчера не са казали нищо.
Проблемът не е в 14-те лева, проблемът е в начина, по който ги събират. Това не е законно, това е нередно.
Не мисля, че трябва да учим децата си точно на това, че всеки може да прави, каквото си поиска и ние да се съгласяваме безропотно. Нямат право да изискват тези пари. Тази вноска не може да бъде задължителна. Без значение колко струват цигарите /между друго много лош пример, аз примерно не пуша/. Има си начини за събиране на средства за участие в състезания, олимпиади или посещение на луната, но не и с изнудване на родители. 
Аз лично в МГ не съм плащала нищо друго освен униформа и помагала, като съм ги купувала от съответните магазини или втора употреба, а не от настоятелството. В предишното училище точно заради такава "задължителност" поисках становище на РУО. Но пък там не съм дала нито лев за уроци в 7 клас, нито сме ремонтирли стаи.
Аз мога и 1000 лв. да дам, но по мое желание, нямат право да задължават когото и да е било да участва във финансиране на инициативи на училището.

# 796
  • Пловдив
Дунди, тъй като дамата много настоятелно споменава за състезания и олимпиади, ми стана интересно дали пък не знае нещо повече. За 4 години в гимназията броени деца от випуска на племенничката ми да са се явили на такива мероприятия. А ако това е такса, която се събира от всички, значи от гимназията сериозно трябва да се замислят за организирането и мотивирането на учениците.

# 797
Пак казвам за униформените елементи ни казаха  около 35 лв . Останалите по 14 лв на година- сериозно ли ? ви е такава спънка ? За срока не знаех , аз преведох няколко дни след това по банков път . И ако си мислите , че в други училища няма да платите тези пари , че и отгоре ....моля Ви се . До този 7 клас колко платихте ? Аз и за униформи съм плащала , и за помагала и за обзавеждане на класни стаи , и по базари организирани в полза на училището . Хайде сега да видим кой е платил по- малко от 100 лв , не на година , за последните 5 да речем , защото тези 100 лв са за 5 г.

Това, че плащате ремонти, обзавеждане, базари и т.н., да не забравим и 14 лв. на година в НТГ, показва само лесна манипулируемост.
Точно такива родители не искам да има в класовете на децата ми!
Дъщеря ми ходи по състезания и олимпиади(в ЕГ Пловдив е). Когато има такса за участие(защото не винаги има), плаща около месец-два преди състезанието.  Училището нищо не събира. Униформата аз я купувам. Това е прозрачност и добра отчетност.
В училището на сина ми пари не съм давала за нищо от четири години. Изключвам благотворителните инициативи, където участваме по наше желание, с конкретна кауза. И пак има прозрачност и отчетност за събраните средства.
И така трябва да е във всяка образователна институция!
И не ми се свидят едни 100 лв.
Никак даже!
Гледам да си образовам децата по най-добрия за тях начин и за тази цел пари давам с готовност.
Но педагогическият колектив да си раздават на всеки три месеца ДТВ-та от “икономии от бюджета”, пък аз да им плащам за тонер и хартия за олимпиади???
Има нещо, на което никой не учи децата ни в училище и това е наша отговорност. Нарича се финансова грамотност. И няма нищо общо със скъперничество!

# 798
  • Пловдив
Аз не пуша, не ми се свидят "едни 14 лева", но въпросът е принципен! И начинът, по който се събират, също не ми харесва!

# 799
В ЕГ досега съм плащала за състезания, на които ако иска и когато се явява. Защо да ми ги събира някой предварително за четири години напред, че и да го маскира като задължително дарение?!
Няма нужда от такова снизхождение към нашата дребнавост. Някои даже не пушим.

# 800
  • Пловдив
Е хубаво де , щом е такъв проблем , хайде тези майчици на които не им се дават по 14 лв на година да си купят сега 2 кутии цигари и да пийнат едно кафенце спокойно, защото за 14 лв могат това да направят . Родители които не са плащали през учебните години за каквото и да било НЕ познавам.
Аз също не бих дала. И веднага подавам оплакване в РУО. Изобщо не са проблем 14-те лева. И 100 лв не са проблем. И повече съм давала за училищни дейности. Но никой не ми е изисквал. Досега, в 5 училища никой не ме е задължавал да дам пари за каквото и да било.

# 801
  • Пловдив
Чета, чета.... и стигам до извода, че всичко опира до подхода. Ако с памук поискат пари се дават, с клизма поискани, не се дават. 😂 Да, човек трябва да си отстоява позицията, базирана на принципите. Или даваш, или не даваш! Подавала съм жалба в РУО, по друг повод, отговориха ми, че действията са неправомерни и жалбата ми е основателна. А! И пуша.....

# 802
Аман вече от тези доброзорни дарения. Който иска да дава, но който не иска защо да дава? Че то това си е чист рекет от страна на училището и психически тормоз от страна на дащните родители. Когато децата ми приключат с образователната система в България, банкет ще вдигна!

# 803
Те затова са баловете 🤣

# 804
Аз не съм от тези, за които 100лв са малко. И честно да ви кажа, точно когато записвах детето в училището след 1во класиране нямах 100лв да дам там ей така без да са предопредили. И слава богу, че не са ми поискали 100лв по този начин, и аз, и синът ми щяхме да се почувстваме много неудобно.

# 805
И аз вчера записах моята дъщеря в НТГ и ми казаха за тези пари но просто между другото и аз не го взех изобщо под внимание. Но и не мисля да ги плащам защото не виждам смисъл

# 806
  • Пловдив
В Руската не са ми поискали и 1лев за каквото и да било. Понеже децата са с хромбуци,и за учебници и помагала не сме давали.

# 807
  • Пловдив
В Руската не са ми поискали и 1лев за каквото и да било. Понеже децата са с хромбуци,и за учебници и помагала не сме давали.
Вярно е. И има варианти - за някои деца хроумбуците ги осигурява училището, някои имат нови, някои имат по-евтини, някои имат втора ръка.

# 808
Как са баловете след третото класиране? Има ли някакви сериозни разлики?

# 809
  • Майничка
Е, то третото от утре започва, рано е още.

Общи условия

Активация на акаунт