Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 52 770
  • 873
  •   1
Отговори
# 780
Не съм следила дали са променили за догодина безплатните учебници, но само да уточня, че ще са безплатни тези за общообразователна подготовка само. Тоест профилните и професионалните учебници в горен курс пак ще си ги плащаме.

# 781
  • Пловдив
Някой няма ли да пусне нова тема? тази е прехвърлила 50 стр.

Аз искам да попитам нещо, да си сверя часовника. При записване в някое от училищата искаха ли ви пари за нещо?
Вчера се възмутих много от НТГ, по-точно от училищното настоятелство.
Задължително дарение от 100 лв. Тези хора не знаят ли, че няма как едно дарение да е задължително?
За какво събират тези пари? - Няма конкретен отговор. Мън-мън-мън.
Приятелката ми не е имала пари в себе си. Казала им е, че никъде на сайта не е упоменато, че при записване трябва да даде 100 лв. Не съвсем любезно са я упътили в МОЛ-а, имало банкомат.
Никой не те пита можеш ли да ги отделиш тези пари сега, а и по принцип.
Да се върнела по-късно през деня, те били там до 16 часа. Ако ли не, по банков път в рамките на срока на записване!!!!! Моля?
Няма да им ги изпрати поне за момента. Що за наглост е това?
Добре, няма лошо в даренията, но не и с изнудване на входа на училището.
Мислех си, че тези практики са изчезнали.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 09:44 от dundi73

# 782
Пуснете едно запитване по мейла на РУО-Пловдив, на какво основание се събират парите при записване. Правят проверка и отговарят бързо.
Аз не бих си мълчала. И нещата няма да се променят, докато не започнем да отнасяме тези казуси към отговорните институции. Аз така правя от години. И проверки съм предизвиквала, и отговори многократно съм изисквала от РУО. Това им е работата!

# 783
  • Пловдив
Аз също съм правила запитване до РУО преди доста години и не дадох "задължителното" дарение. Не заради друго, а заради начина, по който събираха парите.
Отговорът ѝ ще бъде в този дух, ако някой се опита пак да я изнудва.
И пак казвам, че нямам против даренията, но те са пожелателни. И не е нужно на платежното да се изписва името на детето.

# 784
Някой няма ли да пусне нова тема? тази е прехвърлила 50 стр.

Аз искам да попитам нещо, да си сверя часовника. При записване в някое от училищата искаха ли ви пари за нещо?
Вчера се възмутих мното от НТГ, по-точно от училищното настоятелство.
Задължително дарение от 100 лв. Тези хора не знаят ли, че няма как едно дарение да е задължително?
За какво събират тези пари? - Няма конкретен отговор. Мън-мън-мън.
Приятелката ми не е имала пари в себе си. Казала им е, че никъде на сайта не е упоменато, че при записване трябва да даде 100 лв. Не съвсем любезно са я упътили в МОЛ-а, имало банкомат.
Никой не те пита можеш ли да ги отделиш тези пари сега, а и по принцип.
Да се върнела по-късно през деня, те били там до 16 часа. Ако ли не, по банков път в рамките на срока на записване!!!!! Моля?
Няма да им ги изпрати поне за момента. Що за наглост е това?
Добре, няма лошо в даренията, но не и с изнудване на входа на училището.
Мислех си, че тези практики за изчезнали.
Здравейте , незнам как не са ви обяснили , с нас бяха много любезни . Парите покриват униформените елементи , организация на състезания , олимпиади за консумативите необходими за тези мероприятия  , униформените елементи са около 35 лв , остатъка от сумата за това което по горе написах , което разбито за тези 5 години е по 13 лв на година . Дарение и според мен не е , а по скоро някакъв вид спонсориране , но както и да е . Сумата се дава еднократно за всичките 5 години .

# 785
  • Пловдив
lidijag, като има униформени елементи, се казва откъде да си ги вземеш. Всичко останало е по желание, а не нагло да те пращат на банкомата, че и срок да ти дават докога да им внесеш парите. Откъде накъде? Изключително неприятно преживяване още на входа.
Малко са им парите, които взимат за пробните матури, та пари за консумативи за олимпиади ли нямат?
Не е редно да има такъв подход изобщо.

# 786
Консумативи за състезания и олимпиади в следващите пет години? Сериозно? Има родители, на които това обяснение им е достатъчно?
Училищните настоятелства в някои образователни институции действат безобразно.
Пак казвам - РУО-Пловдив.

# 787
  • Пловдив
Племенничката ми ще е наесен 12 клас в НТГ. Знам, че дадоха пари за тениска и вратовръзка при записването преди 4 години, но не помня да е било 100 лева.

А казаха ли ви колко деца ходят реално на тези състезания и олимпиади?

# 788
Пак казвам за униформените елементи ни казаха  около 35 лв . Останалите по 14 лв на година- сериозно ли ? ви е такава спънка ? За срока не знаех , аз преведох няколко дни след това по банков път . И ако си мислите , че в други училища няма да платите тези пари , че и отгоре ....моля Ви се . До този 7 клас колко платихте ? Аз и за униформи съм плащала , и за помагала и за обзавеждане на класни стаи , и по базари организирани в полза на училището . Хайде сега да видим кой е платил по- малко от 100 лв , не на година , за последните 5 да речем , защото тези 100 лв са за 5 г.

# 789
  • Пловдив
Униформите са си разход на родителя, помагалата също.
Тези 100 лв. какво от споменатото покриват?

Такси за състезания са събирани преди самото, ако детето е заявило участие и възстановявани, ако го е пропуснало.
На мен лично никъде не са ми искали пари за материална база.

# 790
  • Пловдив
За 5 години в Руската не са ми събрали 1 лев за нещо! Децата поискаха да си направят пътечка с плочки до магазинчето отзад, и щяха да си съберат пари, но не им разрешиха.
Униформите естествено си ги закупуваме.
Но такса за участие в олимпиада, пък била и 14 лева, айде моля ви се, и 2 лева няма да дам, защото НЯМА такава такса!

# 791
Не бързай, че току виж и АГ, РГ, МГ вземат, че въведат такса за бъдещо участие в олимпиади. АГ финансират участието на техните състезатели в националните олимпиади из страната (поемат им транспорта и настаняването) и още не са се сетили за такава такса, удудващо.
Може би тук се има предвид, че това е такса за финансиране на отбори в различни състезания (знам, че НТГ участват в различни професионални състезания извън Пловдив). Състезателите от МГ до скоро си плащаха сами за участието (транспорт и настаняване) в състезанията извън Пловдив. Във всички случаи не е добре обяснено и ултимативният тон не е добре дошъл, пък ако ще и за космически лагери да се използват след това парите.

# 792
Е хубаво де , щом е такъв проблем , хайде тези майчици на които не им се дават по 14 лв на година да си купят сега 2 кутии цигари и да пийнат едно кафенце спокойно, защото за 14 лв могат това да направят . Родители които не са плащали през учебните години за каквото и да било НЕ познавам.

# 793
  • Пловдив
На мен не ми е ясно защо така скачате и го приемате лично?

# 794
  • Пловдив
Лидия, пак питам - казаха ли ви колко деца реално ходят на олимпиади и състезания?

Общи условия

Активация на акаунт