Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 54 286
  • 873
  •   1
Отговори
# 765
Синът ми завърши 5-7клас в МГ, и той е бил на олимпиади, има един кашон медали по математика, но и той не е спирал с уроците. Не съм разбрала някое дете от класа му да не е ходило. А моят ходи с години.Сам си ги насрочва още от 6ти клас, кога един, кога два, кога, колкото има  нужда. Аз само превеждам парите, и така се е научил, защото на мен така ми е по-лесно. Знам, че има кой да му покаже и с кой да се упражнява. И за напред ако има нужда от помощ в училище ще ходи при учителка.

# 766
Синът ми е 11 клас в МГ и след 4 клас не е ходил на уроци. За мен е странно, освен ако не е за прием в университет, да се ходи на уроци по математика.

# 767
Най-вероятно от класа му са ходили в Академия 21 век или в школа "Олимпийци", които готвят за състезателна математика, не вярвам да е заради НВО или дори и за презастраховка. Няма какво да презастраховат за Пловдив. Голямото ми дете завърши 5-7 клас в МГ, малка част ходеха на школа "Олимпийци" или в Академия 21 век, но това беше за състезателна математика. По БЕЛ от 29 деца около 15 ходеха на уроци/школа, подготовка за АК. Явно нещата много са се променили и в МГ, щом и за там се налага да се ходи на уроци по математика (там часовете дори не са 8,5, а със школата за подготовка за НВО стават 11 седмично. Да, имаше и такива - за подготовка за НВО по БЕЛ, и по математика и отделно школи за подготовка за олимпиадите за особено мотивираните вкл. по български език.)
В Княза тази година всички паралелки ще са по 29 деца, затова реших, че и преди са били по 29.

# 768
  • Пловдив
Абе айде много са се променили. Набора, които са в 12 клас в МГ в момента, откакто са влезли имат много, много, много скапани учители точно по математика. Особено първите години беше някакъв ужас.

# 769
И синът ми от 8 клас е при един от най -скапаните учителите по математика в МГ, но въпреки това изкара 96т в 10 клас. На тези деца им трябва малко за да разберат материала, общообразователния.

# 770
МС също завърши тази година МГ, влезе без уроци програмиране. Не съм видяла смисъл да го натискам ей така за спорта, щото всички ходят. Доволна съм от подготовката в Княза.
Дъщеря ми ще е 6 клас, пак там. Уроци и за нея не предвиждам, макар че е при други учители. Преглеждаме набързо вкъщи, ако нещо се замота с някой материал и толкова. Има достатъчно други интереси детето, за да дълбаем само в една посока до безкрай.

# 771
Здравейте, синът ми е приет в Хуманитарната гимназия с английски и искам да попитам има ли вариант да си избере втория език или е по програма. Благодаря предварително

# 772
  • Майничка
Да, може, но в края на 8 клас.

# 773
  • Пловдив
И моето момче от математическата паралелка на Княза, ходеше на курс по БЕЛ, защото учителя в училище не беше взискателен и да, науччи ги на много неща, но не изискваше. В резултат моето беше ма санитарния минимум. По математика има 98.5 т, мисля че това е вторият резултат за училището,  като едното 100 т е на момче от нашия клас. Ходеше при моя приятелка,  която го готвеше по един сборник на просвета,  трудност много по-сериозна оъ НВО. Този си резултат според мен дължи на подготовката си още за 4 ти клас, както някой каза в пъти по-трудна. Но тази дисциплина да решава количества задачи е от тогава. Мисля, че училищната ни подготовка е докъм 85 т, от там нататък се дължи на трениране, което може да стане и без уроци. Аз не я разбирам gossips,  честно, това, особено за Пловдив е напълно излишно.

# 774
Всяко дете е различно, щом моето има нужда от допълнителна помощ я получава. Аз нямам нито времето, нито желанието да помагам вкъщи с уроци и да следя калво учат, затова използваме услугите на учители. Това е няма какво да ме разбирате, вашето щом се справя без уроци чудесно, може да инвестирате и пари, и време в други занимания.

# 775
  • Пловдив
Е, моето нямаше никаква подготовка в 4-клас. Под никаква имам предвид абсолютно никаква. Никой не се е занимавал с него, нито е ходил на уроци, нито е изявявал някакво желание да кандидатства някъде. Ей така на майтап отиде на изпитите на Княза и влезе. Е последен, или предпоследен, ама влезе.
Последното дете имам предвид.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 07:06 от Янтра

# 776
  • Пловдив
И моето в четвърти клас нямаше никаква допълнителна подготовка.
За сметка на това в 7 клас се скъса от уроци (баба й е учител по математика и двете си решаваха за кеф). Изкара доста висок резултат и влезе, където искаше.
Сега в 10-ти ходеше на уроци по математика пак при баба й цяла година, в у-ще завърши с 6 (само две деца са с 6-тици за годината), а на матурата изкара 60т. Simple Smile

Аз съм ЗА допълнителните уроци, за такива деца, които ги мързи, а имат потенциал. Във всички у-ща, в които е била досега, не са ги подготвяли добре. Няма как учителите да се занимават индивидуално с всеки. Ако децата възприемат бързо, старателни са, имат желание да учат - тогава да, става без уроци. Но повечето тийнейджъри са отвяни някъде на бял кон Sweat Smile

Същото е в момента и в Руската с немски, където учи моята. По немски се занимават с тези, на които им е лесно да учат и запомнят. На другите, на които им е труден езика или поради някаква причина изискват повече време за възприемане, почти не ги закачат. Колкото могат, толкова. Затова съм я записала на допълнителни уроци. Там правят упражнения до откат и по-лесно разбира граматиката и правилата.

# 777
  • Пловдив
Съгласна съм с lili_78 точно по този начин се работи с децата в училище и е въпрос на избор на родителя дали да остави дето да се оправя само или да помогне. Аз съм за уроци/школи и това го казвам след два седми класа и една вече записана студентка.
Смятам, че моята задача като родител е да преценя как да подпомогна образователния процес - не мога да му разясня задачите по ИУЧ математика, въпреки че съм завършила ТУ, какво да го оставя ли - помагам с уроци.

# 778
Да, може, но в края на 8 клас.
Днес като го записвах ни накараха да изберем от сега езика, въпреки че пишеш, че ще е от 9ти клас - пиша го само за да знаят и други родители да са подготвени евентуално с избора. Отделно разпитвах за униформи, няма да има. И понеже много се говори, че учебниците ще са безплатни до 12 клас - от училището потвърдиха, но понеже тази година ще е за първи път още нямат много яснота

# 779
Безплатни ще са учебниците следващата учебна година. Аз моите на децата преди ги продавах онлайн, но сега не ми ги искат. Поисках да ги даря на училищата, в които учат, но и от там ми отказаха. Нямало смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт