Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 000
  • 873
  •   1
Отговори
# 750
  • Майничка
Заради квотите в някои високобалови паралелки. Обикновено момичета с висок бал не се класират, а влизат момчета с по-нисък.
Ама и това е тренинг за тези, които гонят медицина и право (или психология в СУ).

# 751
  • Пловдив
Някой с ученици в ЕГ Иван Вазов,може ли да ми каже дали държат на всекидневното ходене с униформи.Мислих,че е както в Английската,само на празници

# 752
  • Пловдив
Държат на униформите в ЕГИВ. Трябва да са или с тениска,или със суитчер. Учителите постоянно следят,а мисля че и на входа ги наблюдават.

# 753
  • Пловдив
Съжалявам, но няма как да не реагирам на написаното от Вас. Абсолютна лъжа. Познавам и трите учителки лично, защото са били и трите учителки на децата ми. Уважавам ги и се респектирам и от трите. Много низко изказване, в стил виждате ли моето е най-добро. А за коментара Ви за отличните резултати, не забравяйте че за много деца 85 точки са непостижими.

Страхотни учители, беше в класа на госпожа Гьокова, математическа паралелка.....Домашни много, учене много, но на финала резултати отлични.
Другият екип от тазгодишния випуск - Генова&Даскалов са страхотни.
За съжаление за г-жа Гьокова нищо положително не мога да кажа. Изключително слаб преподавател, набелязва си 2-3 деца, които "бута" и 2-3, които мачка - едно от мачканите беше племенницата на Кр.Симеонова, за останалите - дали са разбрали нещо от посредственото и преподаване - изобщо не и дреме. А "отличните" резултати са 85 мат? За мен това е много далече от отлични резултати, при все, че децата са подбрани, амбициозни и ходеха на уроци.
Преди да се появи Гьокова на мястото на Валя Георгиева, беше така, както го описвате - сериозно учене и отлични резултати без уроци. Но на Георгиева и пукаше и не оставяше дете, което да не е разбрало ВСИЧКО. На Гьокова само претенциите и самочувствието са и големи и положи сериозни усилия да ми отврати детето от математиката - слава богу, не в училище, а докато работеше още в Академия 21 век. Та прежалих таксата и си спрях детето, което впоследствие попадна на прекрасни учители - в Патриарха при Генова, в МГ при Симеонова.

# 754
Моят племеник започна 5клас в класа на госпожа Валя Георгиева. Тя им преподаваше до Нова година и се пенсионира. Уникален учител и човек е, децата тъкмо свикнаха с нея и тя каза, че няма да се връща. Обикнаха я и няма да се забрави, макар да бяха няколко месеца заедно. Беше им класна и им преподаваше по мат. На нейно място дойде госпожа Гьокова. Много добър учител по мат., немога да кажа, че е слаб учител точно тя, съжалявам, въпреки че моя племеник не беше от кротките деца и сестра ми имаше ходения и разговори с нея. Подготви целия клас отлично! В класът й има само едно момиченце с 77т масово са 90+, естествено че децата са ходили и на уроци, те навсякъде ходят, но не навсякъде са с такива резултати.
И той не я харесва, заради големите домашни, заради многото петминутки, заради това, че не им позволи до последно да гъкнат в часовете й, но той е дете на 13г, все още неможе да оцени обективно колко усилия положи тази учителка.
Така им систематизираше материала в папки на всяко дете по отделно, че и синът ми ги ползваше. Преснимани са вкъщи и ще продължи да ги ползва.
Всеки има мнение и опит с даден учител, но нашият с тази учителка е меко казано положителен.

# 755
  • Пловдив
Някой с ученици в ЕГ Иван Вазов,може ли да ми каже дали държат на всекидневното ходене с униформи.Мислих,че е както в Английската,само на празници
Определено държат. И ги проверяват сутрин. Отделно учителите в часовете правят забележки за униформите. Определено при горните класове се поразхлабва положението, но малките класове си ходят с униформи.

# 756
На нейно място дойде госпожа Гьокова. Много добър учител по мат., немога да кажа, че е слаб учител точно тя, съжалявам, въпреки че моя племеник не беше от кротките деца и сестра ми имаше ходения и разговори с нея. Подготви целия клас отлично! В класът й има само едно момиченце с 77т масово са 90+, естествено, че децата са ходили и на уроци, те навсякъде ходят, но не навсякъде са с такива резултати.
Кое му е естественото да ходиш на уроци при 8,5 ч седмично математика в математическа паралелка и деца след подбор? Не говорим за състезателна математика все пак.
За мен добър е този преподавател, който успява да си подготви класа без да ходят на допълнителни уроци. За Пловдив не виждам смисъл деца, влезли в паралелки с подбор да ходят на уроци за подготовка за НВО. Та то е в пъти по-лесно от изпитите, на които са се явявали в 4. клас, за да влязат в тези паралелки и ако след това нивото на подготовка въпреки километричните домашни изисква да се ходи на уроци, значи нещо сериозно куца.

# 757
  • Майничка
Asita, има доста родители, за които това е подсигуряване. За някои - илюзорно, за други - гаранция, че някой ще виси на главата на детето и то ще се упражнява.
Лошото е, че децата свикват с тази патерица и я приемат за нещо нормално. Чувала съм лично от деца: "Ако ме бяха записали на по-добър учител (по-добра школа), щях ...". И за НВО в 7. клас, и за ДЗИ, и за КСК.
Т.е., вече има и втора редица виновни, след редовия училищен плебс, дето е ясно, че по презумпция за нищо не ставаме или си пестим силите за частпрома.😁

# 758
Asita, има доста родители, за които това е подсигуряване. За някои - илюзорно, за други - гаранция, че някой ще виси на главата на детето и то ще се упражнява.
Лошото е, че децата свикват с тази патерица и я приемат за нещо нормално. Чувала съм лично от деца: "Ако ме бяха записали на по-добър учител (по-добра школа), щях ...". И за НВО в 7. клас, и за ДЗИ, и за КСК.
Т.е., вече има и втора редица виновни, след редовия училищен плебс, дето е ясно, че по презумпция за нищо не ставаме или си пестим силите за частпрома.😁
Съгласна особено в частта, че децата свикват да разчитат на някой друг. Частните уроци са нож с две остриета. От моите наблюдения деца, които ходят още от 5. клас, а знам за такива в "елитните" училища, свикват, че на частните уроци някой ще им го обясни само на тях и развалят дисциплината в класа. Не им е интересно, нямат мотивация и така страда целият клас. Лошото е, че за много деца работа не вършат нито уроците, нито училището, защото те не са си седнали на ...., за да се опитат да разберат и да научат. Ама затова сме си виновни и ние, родителите.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 15:20 от AsitaNew

# 759
  • Майничка
Има такова нещо. Освен това, последните 4-5 години наблюдавам някаква форма на зависимост от уроци, дори при много успешни и самостоятелни деца. Все едно знанията и уменията им са непълноценни, ако не са постоянно валидирани от още една инстанция. Нямам предвид пробен изпит или матура.

# 760
  • Пловдив
Явно никой в темата, освен учителите, не е чел учебниците. Да, дъщеря ми може да ги научи наизуст, но това ли е целта. И всяко дете ли го може. Не, че е тръгнала да ги учи, но веднъж, за да ми направи на инат ми го демонстрира. По-абсурдно съдържание и поднесено по такъв начин ня-ма! Дъщеря ми каза, че много учители изобщо не преподават по учебника. А после? Когато няма кой да помни старите учебници? Дъщеря ми помни в час, но има деца, които вкъщи почват борба с учебника.......По мое време частните уроци бяха екзотика, но и учебниците бяха други. И учителите. А бяхме по 35-40 деца в клас......

# 761
  • Пловдив
GoSSipSs,  ако сестра ви поразпита, ще  установи, че г-жа Гьокова се е обаждала на масата родители, за да се оплаква. Според мен, тя умишлено вменява вина, оплаква се на родителските срещи и т.н.
Действително 85т. за много деца са непостижими, но тук говорим за подбрани деца, които при Ваня Георгиева или Валя Георгиева обират медалите от азиатските олимпиади и не ходят / по правило/ на уроци. И още една подробност - тази година НВО Мат беше доста по- леко и някак си 85т.  не ми се струва повод за гордост.
    descapee, да, не уважавам въпросната жена, като учител и още по-малко, като човек и категорично имам основание за второто. Не съм коментирала пред децата си и винаги съм се стрямяла да пазя авторитета на учителите, но аз респект към такъв "човек" няма как да имам.

# 762
Мисля, че говорихме за уроци за НВО 7 клас, т.е. български и математика. Не виждам какво толкова сложно има в  учебника по математика за 5-7 клас особено при 8,5 ч. седмично математика и решаване на километрични домашни. Проблемът тук ще е - километрични еднотипни задачи, които не тренират нищо или деца, които и тях не пишат или пишат, ама като не са разбрали и няма и кой да провери и поправи, все едно нищо не правят. Но в същото време говорехме за деца, които са влезли с подбор (изпит), мотивирани са и зад тях стоят явно родители, които са изискващи, за да си причинят кандидатстване в 4. клас, така че пак не се връзва с уроци за НВО и то за Пловдив. Тук от тези паралелки  с подбор - 52 деца в МГ, 52 в Лиляната с математика и 52 с БЕЛ, 29 в Княза с математика и 29 с БЕЛ, нито едно дете не трябва да има нужда от частни уроци и школи, ако учителите в училище обясняват. Все пак само в МГ паралелките са 4 с математика и англ, 1 с математика и немски, 2 СП, 1 КГ, 10 паралелки в едната ЕГ, 9 в другата. И това, ако всички искат само тези три училища, та въпросът е защо се презастраховат и ходят на уроци точно тези деца с подбор? Чух, че и от МГ ходят по 3 години на допълнителни школи по математика, ама да предположим, че там е заради състезателната математика. 
С едно дете минах през НВО 7. клас без уроци. Вярно отговорно и слушащо и запомнящо в час без да е олимпиец и състезател на национално ниво, но и учителите се раздадоха. Винаги ще съм им благодарна, затова че успяха да извадят най-доброто от детето ми. Сега съм с второ, което ще е 5. клас и пак в паралелка с подбор и не ми се ще да вярвам, че целият положен труд в 4. клас отива на вятъра, защото някой смята, че е достатъчно да работиш с 2-3 и да прехвърляш всичко на родителите. Естествено, обяснявала съм на голямото, когато е имало затруднения, правя го и сега, ще продължа да го правя и за малкото, ама ако аз ще му изнасям цялото обучение 5-7 клас или ще плащам за допълнителни уроци, за да си вдига някое училище резултатите и да се бие в гърдите с тях, значи има много, ама много сбъркано.

# 763
  • Пловдив
Аз нарочно преместих детето си от паралелка с подбор. До 4 клас беше в Патриарх Евтимий, след това точно заради подхода в тези паралелки, не я записах. В 5 и 6 клас имаше уникална учителка по математика. В 6 клас бяха онлайн цяла година. И в 7 клас смениха учителката. Дъщеря ми каза, мамо, тази не става, не може да обяснява, не отговаря на въпроси и май и тя толкова разбира. Записах я на курс по математика. По български беше на уроци. Страхотна учителка. Госпожата нямаше никакви проблеми с нея. За мен тези уроци имаха съвсем различна цел от само подготовка за НВО. Работиха и в много други направления.  Доволна съм от това, което постигнаха. Дъщеря ми нямаше някави супер оценки. Около 90 точки бяха, не помня точно. И на двете матури. Но при нея ученето беше курса и урока, домашната от курса и урока, която не беше километрична и до там.

# 764
  • Пловдив
Естествено, обяснявала съм на голямото, когато е имало затруднения, правя го и сега, ще продължа да го правя и за малкото, ама ако аз ще му изнасям цялото обучение 5-7 клас или ще плащам за допълнителни уроци, за да си вдига някое училище резултатите и да се бие в гърдите с тях, значи има много, ама много сбъркано.
Сбъркано или не - това е системата. В Княза не са 29 в математическата паралелка. Моето е от нея. Ходи на уроци Simple Smile И няма космически точки, 83 по математика. Които му стигнаха за точно където той искаше.

Вижте, тук сме се събрали, и си спорим, и си говорим за топ 5-10 училища в Пловдив, нали осъзнавате, че там, отвън има още приблизително 100 училища в Пловдив и региона. И извън 200 деца, които ще се класират в топ паралелките има още 5-6 хиляди, които също ще учат. Има място за всички. Няма деца, които са пожелали да учат и да не им намерят място някъде.

Общи условия

Активация на акаунт