Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 096
  • 873
  •   1
Отговори
# 585
МГ е организатор. И изпитите там.

# 586
  • Пловдив
Програмата не е ли приложно програмиране, а не СП?
СП и ЕГ с немски няма как да се сравняват, че те нямат много допирни точки. Професионална паралелка срещу езикова, всичко е различно.

# 587
Няма огромна разлика между СП и ПП.
Но има много голяма, сравнено с езикова гимназия. Затова я питах знае ли какво представляват и двете направления?
Поглеждала ли си някой език за програмиране поне малко?
От гледна точка на учители е въпрос на късмет. Синът ми в МГ постоянно нямаха учители по нещо. В ЕГ кой точно ще ти се падне и дали няма да се смени по някое време, няма как да знаеш.
При твоя випуск какво ще се случи пак е късмет.
Но най-вече си зависи от теб.
Явно имаш висок бал, но ако заради "похабяване" на бала, помисли добре какво ти се отдава повече. А не за къде ти стига.
СП в МГ имат вариант за 2 език немски (колко ще го научиш, пак от теб зависи).

# 588
За курсовете в МГ, споменати по-горе, професионалната квалификация, с която излизат е Приложен програмист трета степен.

# 589
  • Пловдив
Sea breeze, предполагам децата са ни в един клас.
Твърди се, че Тончева е най-добрата за 8 клас. Аз мнение не мога да изкажа, защото дъщеря ми хибернира през цялата учебна година.
Това което знам от учители в гимназията-тя винаги води  И клас и е само на 8 клас.

# 590
  • Майничка
Да, моя грешка, приложен програмист, не системен програмист. Зяпах цитата и явно съм повторила абревиатурата. 😟

# 591
Сигурно няма съществена разлика. И от ЕГ и МГ го записват и завършват, но си е ангажимент събота и неделя.

# 592
Разлика има и то немалка, друг е въпросът какво значение има за ученика на този етап на влизане в сферата. Давам линк, за тези, които ще се чудят между двата варинта
https://advanceacademy.bg/blog/kakvo-e-prilozhen-programist-razl … zhno-programirane

# 593
Разлика има и то немалка, друг е въпросът какво значение има за ученика на този етап на влизане в сферата. Давам линк, за тези, които ще се чудят между двата варинта
https://advanceacademy.bg/blog/kakvo-e-prilozhen-programist-razl … zhno-programirane
Теоритично може да има разлика (която ще я разберат тесни специалисти).
Практически в учебните планове такава няма. Защото говорим конкретно за две паралелки в Пловдив - еднакви неща се учат.
Вече кой точно накъде ще го отвее след това да задълбава е съвсем индивидуално, но не е изобщо строго разграничено в гимназията по програмите за обучение.
Общите дисциплини са еднакви, специалните също - все пак това са основите, няма много поле за вариации в началото.
https://omg-bg.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%b1%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d … 0%b8%d0%bd%d0%b0/
https://pgee-plovdiv.com/school/specs/docs/new_plans/%D0%A2%D0%B … 0%D0%9F%D0%9F.pdf

# 594
Две познати деца имам в НТГ. Запалиха и моето да кандидатства там, но ми се струва, че няма да е неговото. Той е по - скоро насочен към езиците, но за ЕГ трудно ще му стигне бала.
Има ли някой информация за Лиляната?

# 595
Моето дете учи в Лиляната, какво ви интересува?

# 596
Писах Ви на лично съобщене, но общо взето смятам че след ЕГ, МГ, хуманитарната и НТГ, то Лиляната е най - добрият вариант.

# 597
Здравейте! Тази година дъщеря ми ще е в 7 клас и ще съм благодарна, ако ми споделите къде и при кой да я запиша на уроци по математика, за да се подготвя за НВО? Мисля, че с курсовете няма да научи много, та може би ще е по-добре уроците да са индивидуални.

# 598
Здравейте! Тази година дъщеря ми ще е в 7 клас и ще съм благодарна, ако ми споделите къде и при кой да я запиша на уроци по математика, за да се подготвя за НВО? Мисля, че с курсовете няма да научи много, та може би ще е по-добре уроците да са индивидуални.
Пиша ви на лични, уникални учители.

# 599
Моя позната започна да звъни от сега на преподаватели за подготовка за НВО за след година, детето й сега ще е 6клас. Ми заети били вече. Така ли вече се прави, запазват се от детската градина едва ли не

Общи условия

Активация на акаунт