Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 063
  • 873
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте момичета,
Моят син се бореше за испански език в ЕГ "Иван Вазов", но за съжалеие тази година балът е скочил и ни стигна за италиански език. От познати, които са завършили там с испански език, чувам добри отзиви за изучаването му, но нищо не прочетох и не знам за италианския в ЕГ "Иван Вазов". Моля, някой ако има отзиви и наблюдения да сподели. От темата тук, прочетох, че в паралелката с италиански, май не се учи кой знае колко.
Ще се борим на второ класиране за испански, но не знам какво чудо трябва да се случи, предвид, че миналата година най-ниския бал на първо класиране е бил 369 за момче и на второ е паднал до 364,5, а сега най-ниския там е 388, а нашия е 371,5 .

# 631
  • Пловдив
Съученичка на дъщеря ми се записа в ЕГ Ив. Вазов с италиански с нагласата, че е с "прецакан" език, пък после игра в театър на италиански, стигна до национален кръг на олимпиада по италиански и сега учи право, доколкото знам. Та си е до дете. Че и примери за мерак за испански пък после 5 години мъка.

Подавайте си заявления за второ класиране, нищо не губите.

Дъщерята на приятелката ми е в НТГ, но ще подават за второ класиране. Има минимален шанс да мръдне в ЕГ Ив. Вазов.

# 632
Моето момиче завърши италианска паралелка в ЕГИВ и е много доволна. Но тя искаше да учи италиански и го научи отлично. Взе и италианска диплома за ниво В2. И никак не е било лесно, само учителите сменяха често, но така се случи.

# 633
Какво означава “В това училище май не се учи много, пък в онова се учи много?”
Който иска да учи, ще го направи, ако ще и в “Найден Геров” да е. Който не иска, и в елитните ще си изкласи без да учи. Просто с малко по-нисък успех ще си завърши. Това е реалността на делегираните бюджети! Нито едно училище няма да се лиши от свой ученик, колкото и да е слаб, защото броят ученици формира годишния бюджет на училището. В италианските паралелки има деца, които учат и знаят много. Продължиха си образованието в Италия и се справят прекрасно. В Английската гимназия пък в момента има единайсетокласници, които откровено си добутаха до тук само с преписване и подмазване. В МГ-то има същите тарикати, има и много начетени деца.
Това по какъв начин помага на един родител да вземе решение? Винаги съм се чудела…

# 634
  • Майничка
Тази година от паралелките с италиански в ЕГИВ има 39 деца, класирани на национален кръг на олимпиада по езика, от тях трима лауреати.

# 635
Какво означава “В това училище май не се учи много, пък в онова се учи много?”
Който иска да учи, ще го направи, ако ще и в “Найден Геров” да е. Който не иска, и в елитните ще си изкласи без да учи. Просто с малко по-нисък успех ще си завърши. Това е реалността на делегираните бюджети! Нито едно училище няма да се лиши от свой ученик, колкото и да е слаб, защото броят ученици формира годишния бюджет на училището. В италианските паралелки има деца, които учат и знаят много. Продължиха си образованието в Италия и се справят прекрасно. В Английската гимназия пък в момента има единайсетокласници, които откровено си добутаха до тук само с преписване и подмазване. В МГ-то има същите тарикати, има и много начетени деца.
Това по какъв начин помага на един родител да вземе решение? Винаги съм се чудела…
Познавам детето си, той не си дава много зор, учи, но повече разчита да слуша и запомня в час. До сега бяхме в клас, в който по-голяма част от часа минаваше да накарат учениците да си седнат на чина и да мълчат и едва малка част от часа преминаваше в преподаване. Не искам отново масата да е от такива деца. Няма смисъл! Изпращам го в друг град, на общежитие, няма да имам контрол върху много неща и ако и образованието ще е колкото да избутаме, не виждам смисъл! Знам, че всичко е много относително, но поне езика да се преподава на ниво, защото на него езици му се отдават и целта е да научи още един или ако се спогоди с руския още два езика.

# 636
И моят син е приет в английската с АЕ.
Честито на всички, приети на първо желание. На останалите, късмет на второ класиране.

Разбрах, че за езиковите не е нужно да се вади медицинско.
Знаете ли какви документи трябват за записването освен свидетелството за основно образование?
Когато записвах дъшеря ми преди години, трябваше и медицински документи от личната ѝ лекарка- с ваксини и т. н.. Първо минаваш през мед.сестра, която беше на коридора, преглежда документите, не помня точно, но май ги взе и след това влизахме в стая да се запишем.

# 637
  • Пловдив
В общи линии никой не може да ви гарантира с какви деца ще е в един клас. Това важи за всички училища. Като не сте били сигурни, защо сте писали тези паралелки? Наистина не разбирам родители, които търсят информация след излизане на класирането.

За ЕГ не се изисква медицинско.
Искат стандартните здравно-профилактични карти, които уж вече ще се изпращат по електронен път. Но това не е медицинско свидетелство.

# 638
Медицинско от личния лекар е нужно само за професионалните гимназии.

ViVa13, никой не може да предвиди нивото на преподаване на езика. С това текучество на учители. И да Ви кажа, в гимназиалния етап дисциплината все така куца. Нищо, че им събират телефоните. Те си носят по два… Играят карти, ядат в час хляб с луканка и лютеница, надвикват се с учителя… Joy
Пак казвам - който иска да учи, това не му пречи да се подготви адекватно.

Всички ще завършат, всички ще научат по някой език. И това не им гарантира успеха по-нататък. Това е просто пореден етап в живота. Да са живи и здрави!

# 639
В общи линии никой не може да ви гарантира с какви деца ще е в един клас. Това важи за всички училища. Като не сте били сигурни, защо сте писали тези паралелки? Наистина не разбирам родители, които търсят информация след излизане на класирането.

За ЕГ не се изисква медицинско.
Искат стандартните здравно-профилактични карти, които уж вече ще се изпращат по електронен път. Но това не е медицинско свидетелство.
Писали сме това, което иска детето, а той искаше език различен от английски. Очевадно с резултата, който имаме няма как да се преборим за немски език, затова възможностите не са кой знае колко. Търся информация, защото нормално като родител да съм притеснена! Нито живея в Пловдив, нито имам наблюдения за това училище!

# 640
Без да генерализирам, само лични наблюдения, по мое време съучениците ми, които бяха на общежитие, бяха винаги с много посредствен успех. С изключение на един, който си беше читанката на випуска, всичко друго практикуваше дейности разни и разнообразни, но много различни от учене 😊
Всички завършиха, разбира се. После кой в чужбина, насам-натам...
Но специално учебната част в комбинация с общежитие никак не им се получаваше.
А щом учи главно в час, немският няма да му се получи хич никак.

# 641
  • Пловдив
Здравейте, един от документите изисквани при записване е лична здравно-профилактична карта(данни за ЛЛ, име, адрес, телефон). Това формуляр ли е някакъв, който се купува от книжарница и заверява при ЛЛ или документ издаван от него?

# 642
  • Майничка
Принципно не е отменен като образец (едни малки листчета, формат А6), но по-често се издава направо от програмата на ЛЛ.
Данните за ЛЛ са отделно, обикновено в някакъв училищен документ, тях класният ги въвежда в ел.дневник.

# 643
Може ли мнение за  СУ "Патриарх Евтимий "за  паралелка Икономическо развитие. Дъщеря ми е приета на второ желание и се чуди да подава ли за НТГ, което е първо .Не са й стигнали 8 точки, чудим се ще падне ли бала на търговската с толкова ?

# 644
  • Пловдив
Може ли мнение за  СУ "Патриарх Евтимий "за  паралелка Икономическо развитие. Дъщеря ми е приета на второ желание и се чуди да подава ли за НТГ, което е първо .Не са й стигнали 8 точки, чудим се ще падне ли бала на търговската с толкова ?
Ами то нищо не губите да пробвате. Ако не стане, ще си остане в Патриарха. Възможно е да падне бала с 8 точки, но няма кой да знае със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт