Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 55 066
  • 873
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Балът може да падне, може и да не падне, но нищо не губите с участие във второ класиране.
Стига сте плашели жената, че като е на общежитие, детето едва ли не ще е пропадняк. Пак си е до дете.
То и за двете ЕГ се говори колко много наркотици имало, но аз лично от толкова познати деца в двете ЕГ не знам някое да е наркоман. И как пък тия две училища са все на първите две места по резултати на ДЗИ с толкова "пропаднали" ученици...

# 646
Нищо не съм плашила, казах, че единствено от собствени наблюдения пиша.
Тогава въпросите нямат смисъл. То винаги си е до конкретно дете, випуск..

# 647
  • Майничка
Контекстът на настаняването в общежитие сега и преди 20г. е различен.
В средата на 90те, всеки родител би предпочел детето му  да е на квартира с хазяи пред общежитие. Сега много повече родители от областта или техни близки работят в Пловдив и карат децата. Дори от Пазарджик рядко остават на общежитие - автобусът ги оставя сутрин пред гимназиите в разумно време, а следобед тръгва от залата на ПУ 30-40 мин. след последния час. Децата от Раковски и Брезово пътуват ежедневно, част от хисарлии - също, за Асеновград и околността изобщо не споменавам.
На общежитие са или деца, които наистина нямат вариант да пътуват, или такива, които умишлено го избират, за да могат да учат, в т.ч. и да ходят на уроци, спорт и т.н., с цената на компромис с удобствата, но и със съзнание за плюсовете.

# 648
  • Пловдив
Доколкото съм чувала, паралелката "Икономическо развитие" е най-слабата от четирите класа в "Патриарх Евтимий". А преди 4 години в НТГ за второ класиране балът падна изключително малко.

# 649
  • Пловдив
Относно униформите в ЕГ Пловдив, момичетата не са задължени да са с фишу. Повечето са с вратовръзки.
Да, трудно се съчетават спорт и училище, Но всичко е до дете.
Зависи от амбицията им, мотивацията им и желанието им. Няма невъзможни неща.
Дъщеря ми е изключително енергоспестяваща и записа английската с английски само, за да й е лесно. Че проспа 8 клас беше повече от ясно. 9 клас го избута с 5.40. За сметка на това тя е друг човек когато ходи на извънкласните си занимания. Тренира тенис на корт и езда Вече има 2 спечелени награди по езда. Тениса е 1 път в седмицата ,но ездата може и до 3-4 да стигне. Учи испански 2 пъти седмично, немски 2 и английски 1 път. Значи може. Всичко е въпрос на желание. Явно има начини и се намира време.

# 650
Здравейте, един от документите изисквани при записване е лична здравно-профилактична карта(данни за ЛЛ, име, адрес, телефон). Това формуляр ли е някакъв, който се купува от книжарница и заверява при ЛЛ или документ издаван от него?
Всички документи, изискващи се за записване в ЕГ Пловдив може да изтеглите от сайта на училището. Само имунизациите до момента трябва да се вземат от ЛЛ. Няма никакви карти формат А6. Тази лична профилактична карта е в пакета, принтиш попълваш и готово.

# 651
Това, че баловете тази година са високи, означава ли, че матурите са се оказали лесни?
Тук някъде прочетох,че за второ класиране балът почти не пада, но за трето пада доста. Дали е вярно и къде е логиката?

# 652
Това, че баловете тази година са високи, означава ли, че матурите са се оказали лесни?
Тук някъде прочетох,че за второ класиране балът почти не пада, но за трето пада доста. Дали е вярно и къде е логиката?
На 3то може и да се качи и то доста.
Тази година по м-ка специално да. И се наблъскаха баловете в едно ъгълче и сега е сложно, особено за средните позиции.

# 653
Аз не бих чакала за трето, там не се знае къде ще останат свободни места дори.
А за трудността на нво-тата и според сина ми са били много лесни. Аз нямам лично мнение, не съм сравнявала или гледала от предишни години.

# 654
На 3то може и да се качи и то доста.
Тази година по м-ка специално да. И се наблъскаха баловете в едно ъгълче и сега е сложно, особено за средните позиции.

Като в нашият случай ....
3 точки делят сина ми от желаната паралелка. 7 т. е паднала балът за нея миналата година, но колко още деца, освен сина ми, се борят за нея тази година? Май такава информация няма къде да намеря.

# 655
Точно това няма как да се прецени, затова на трето в много краен случай. Защото примерно, ако синът ми реши че и той иска вашата паралелка и изскочи на трето класиране или ако аз объркам нещо и стигнем пак до трето, той идва с бал 470 и край с мита, че на трто бала пада. Такива работи се случват масово на трето, затова мислете хубаво преди да отидете на трето.

# 656
Трето е малко рисковано. Според статистиките, които прерових по - скоро бала се качва на трето отколкото да пада.
Мен ме интересува второ класиране и дали ще успеем да преодолеем тези критични 3 точки, но това ще стане ясно идния петък.
duhi_puhi  е права, че стана струване на баловете в средните позиции, а нашият е точно такъв. Само от училището ни има 4 деца с подобен на сина ми бал, които не са приет никъде. Те също ще се борят за прием.

# 657
Не знам в кое училище се целите на второ класиране, но имайте предвид, че миналата година, според статистиката, във всички професионални гимназии минималният бал скочи, в сравнение с първо класиране.
Макар че тук се коментират само ЕГ, ЕГИВ, МГ, НТГ и Хуманитарната.

# 658
Как точно се качват баловете на 2ро класиране? И защо тези с по-високите балове не са ги приели на 1во класиране още?
Няма как да се качват баловете на 2ро класиране.

# 659
  • Пловдив
По-висок бал на второ класиране за мен означава прекласиране на дете

Общи условия

Активация на акаунт