Мнения за гимназии в Пловдив-4

• 52 761
  • 873
  •   1
Отговори
# 810
  • Пловдив
Ще върна темата малко към частните уроци. Лично аз се възползвам максимално от тях. И смятам, че няма нищо безплатно на тоя свят. Не винаги на уроци се ходи защото детето нещо не разбира. Ходи се за рутина, за усвояване на формата на изпита, за бързина. Моята дъщеря например винаги е била бавна по математика, макар да е добра по предмета. Просто работи бавно, ами трябва си тренировка, тренировка и пак тренировка. И благодарение на тренировката влезе в Английската. Точките по мат и бяха повече от тези по бел. И сега на контролните по мат все не й стига времето. Как да научи немски при положение, че учителката я нямаше постоянно? Ами още ноември поиска да я запиша на уроци. Знае испански отново благодарение на частните уроци.
Имам едно дете минало през системата, тогава и сега частни уроци са имали своето място.
Това, че детето ви ще попадне в така наречените елитни училища ,не значи че ще попадне при най-добрите учители в гимназията.

# 811
Ами ако ще ходи на уроци по всичко, какво значение има в кое училище учи
Освен средата, не виждам друга причина
Поне могат да се спестят парите за уроци в 7 клас или тези пари да се инвестират в частно училище, макар че в Пловдив няма читаво такова
Не Ви обвинявам  , просто се  удивлявам на системата.

# 812
  • Пловдив
Уроците в седми клас са почти неизбежни.

Аз обаче не съм привърженик на уроците по принцип. Предпочитам децата в свободното си време да ходят на спорт и на уроци по изкуства, а не на английски и математика. Това са предмети, които се учат в училище. Разбира се е нужно детето да има интерес към нещо странично.
И в този смисъл, по-добре в хубаво училище. Не че е гаранция, че ще попадне на учители, но вероятността е голяма.

# 813
Ще върна темата малко към частните уроци. Лично аз се възползвам максимално от тях. И смятам, че няма нищо безплатно на тоя свят. Не винаги на уроци се ходи защото детето нещо не разбира. Ходи се за рутина, за усвояване на формата на изпита, за бързина.

Това е горчивата истина за съвременното образование. По наше време на частни уроци ходеха само двойкаджиите. Сега ходят отличниците.

# 814
  • Пловдив
Уроците в седми клас са почти неизбежни.

Аз обаче не съм привърженик на уроците по принцип. Предпочитам децата в свободното си време да ходят на спорт и на уроци по изкуства, а не на английски и математика. Това са предмети, които се учат в училище. Разбира се е нужно детето да има интерес към нещо странично.
И в този смисъл, по-добре в хубаво училище. Не че е гаранция, че ще попадне на учители, но вероятността е голяма.
Как детето да научи испански, ако не е на уроци или школи. За малките дори трудно се намира учител. И да, много предмети се учат в училище, но не винаги се попада на добър учител. Е, какво ще оставя детето си с тройка в дипломата ли? Имам няколко познати деца завършили английската с английски. Само едно от тях знае немски,и то беше на уроци. За цяла година учителката е била на работа 2 месеца. През останалото време заместници или гражданско образование. И как ще продължи в следващите класове с липсващи основни знания?
Това,че децата са на уроци изобщо не им пречи на спорта. Напротив-стават по-организирани. Дъщеря ми ходи на тенис и езда. А ездата не е за час-два. В конюшнята прекарва с часове. Ходи по състезания, които също отнемат време. Реално това също са частни уроци.
За съжаление такава ни е системата.
Mia Rulana, много точно казано. Ходят наистина отличниците. В класа на дъщеря ми над 50% от децата ходят по математика и немски. Има няколко, които отсега са по химия.

# 815
  • Пловдив
Ами ако ще ходи на уроци по всичко, какво значение има в кое училище учи
Освен средата, не виждам друга причина
Поне могат да се спестят парите за уроци в 7 клас или тези пари да се инвестират в частно училище, макар че в Пловдив няма читаво такова
Не Ви обвинявам  , просто се  удивлявам на системата.
Че кое частно училище в Пловдив си струва парите????? Аз не знам за такова.
Отделно - не ходят на частни уроци по всичко. Ходят целево. Например ПАК да споделя от моя гледна точка - синът, както казвам, е в Руската с основен италиански (втори руски). Не е учил английски през цялата гимназия, а според мен английския му трябва. С частни уроци вече има Кеймбридж сертификат за С2. Как да стане без частни уроци?????

# 816
Янтра, мисля че писах същото като Вас.
Просто образователната ни  системата не струва, след като знанията се добиват на места извън училището.

# 817
  • Пловдив
В моя случай не е от образователната система - в неговата учебна програма изобщо няма английски. Сега дали сме направили правилния избор на училище или не  - още е рано да се каже, нищо, че почти го е завършил. Ще си проличи нататък в годините.

# 818
  • Пловдив
Налага се защото няма избор на предмети. Не може да се избере испански с английски или немски, или френски. Да не говорим, че в Пловдив изобщо няма други езици. Избор за съжаление нямаме и това е начина- уроци.

# 819
  • Пловдив
Родителската среща в  английската коя седмица на септември я правят обикновено?

# 820
А за ЕГ "Иван Вазов" кога ще е родителската среща? Преди стартиране на учебната година или след това?

# 821
  • Пловдив
А за ЕГ "Иван Вазов" кога ще е родителската среща? Преди стартиране на учебната година или след това?

Преди 15.09 е за осмокласниците - трябва да следим сайта на гимназията

# 822
Родителската среща в  английската коя седмица на септември я правят обикновено?
2-3 дни преди началото на учебната година

# 823
Моля, препоръчайте ми учител по немски за частни уроци. Благодаря!

# 824
За какво ниво?

Общи условия

Активация на акаунт