Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 41 223
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, аз се прибрах от моренцето ииии изобщо не ми се ходи на работа утреее🥲
Крепи ме факта, че в петък отиваме на Сапарева баня и че температурите падат малко 😁
Иии следващата седмица съм на рутинен преглед, и първата ми ФМ ..направо нямам търпение вече
Относно изтръпването, моя близка скоро роди и имаше подобен проблем, при нея е бил притиснат нерв, доколкото си спомням в Щерев /където се следи и ражда/ са й казали, че при някои бременни се случва и отминава с раждането ... единственото, което й помагаше беше смяната на пози при спане.
Мога да я попитам за подробности

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 00:09 от Tsvetkova17

# 181
Събота и аз ще съм в Сапарева баня Grinning

# 182
Аз през нощта се събуждам със схванат кръст и крака, с ръцете засега няма проблем 😃

# 183
Нали ви се оплаквах, че съм в 19 г.с. и не усещам бебе /днес съм в 19+5/ ....
от няколко дни лежа вечер за малко по корем и чакам знак ...
Е днес получих ....усещах "пукания", които всъщност съм усещала и досега, е при едно от тях сложих ръка и малката пришълка ме фрасна! Направо не спира много е страшно!
Направо се уплаших, сега съм малко стресната и веднага ви докладвам! 😵😁😱
Само аз ли се шашкам, чета че другите се кефите и даже си бучкате бебетата, за да се размърдат и да ги усетите?

# 184
tsvetkova много сладък знак ,нали 😁 Аз два дни не усещах нищо и бях супер шашната и ММ само ми се караше да оставя детето на мира да си почива 😁Не знам защо така се беше покрило или просто аз два дни бях много активна покрай гостите и не му давах възможност...Но днес беше многооо активен и беше много готино.Усещам се как сама започвам да си се смея когато ме побутне и таткото веднага пристига 🏃 да не изпусне нещо 😁

# 185
И моята днес е много активна Heart Eyes Тъкмо се унеса и хоп - ритник и ето ме ,още будна . Ама засега няма да се оплаквам . Радвайте се на емоциите на бащите . Моят приятел е емоционален пън и не можеш да му разгадаеш чувствата .

# 186
  • София, България
И моят днес е супер активен. Цял ден ме рита и то на едно и също място все. И от сутринта цял ден съм с ужасни киселини. Не знам дали двете неща имат някаква връзка, но ме разбиха днеска киселините.

# 187
Моята бебка започнах да усещам в края на 17 седмица, сега съм в 21 г.с. Има дни в които е много активна и имам чувството, че е яко парти в корема ми 😅 Аз също много й се радвам, когато я усещам и съм по- спокойна, но не ми се мисли в края на бременността какъв екшън ще е 😅

# 188
Ако има дами, които взимат болничен от майчин дом може ли да ми пишете на лично как става номера ?Днеска пак имах такива премеждия с Св.София ,че нервите са ми до небето🤯

# 189
Здравейте и от мен 🌞 няколко дни не съм се включвала. В събота бяхме на плаж и ми беше много неудобно на пясъка и от честото ставане (с корем е много кофти да се изправиш от легнало положение на пясъка) и май от цялото това упражнение ставане-лягане си предизвиках контракции, като менструални болки. Вчера звъннах на моята АГ изписа ми но шпа , бусколизин и ми вдигна дозата на магнезия , също и много почивка. Сега чакам за преглед ,защотото болката продължава и вече много се филмирам , дано всичко да е наред.
Иначе и моята бебка е много активна и я усещам по няколко пъти на ден(това ме успокоява до някъде в момента) още от сутринта като се събудя и започва да ме подритва. Преди няколко дни пък мъжът ми като се прибра вечерта и кучето ни започна да лае, това бебе все едно ток го удари 😀 като започна да се мята , 5 минути не се спря. В сряда също ми е феталната в Пловдив, а аз съм в Бургас, надявам се всичко да е наред и да мога да си пътувам , по магистралата няма дупки , не мисля ,че ще е проблем,но да мине първо прегледа сега.

# 190
  • София
Пиволини, аз в момента съм в платен отпуск и още не ми се е налагало да излизам в болнични. Но на миналия преглед в МД при д-р Златков, който ме следи по ЗК, той самият ми предложи да ми напише болничен ако имам нужда. Предполагам нищо сложно като процедура. Но трябва да се водиш при доктор там по ЗК. Иначе като приходящ пациент - не знам.
Мария, внимавай със слънцето, то е най-опасно за контракции и кръвоизливи лятото. Не мисля, че седенето на плаж, особено в опасните часове (11-16ч) и ако не е под чадър е добре за бебето и за теб.
Интензивните преходи в пека и в планината също не са добра идея. Тия дни четох, че една бременнна си е загубила бебенцето след поход към връх Вихрен (!) в най-голямата жега. По спешност са я транспортирали да я спасяват, но уви, бебето не са успели.
Та, по-полека с лудостите и прекаляванията със слънцето.
За ходенето по минерални бани тип Сапарева баня важи същото. Тая вода изобщо не е подходяща за бременни (пише го изрично в противопоказанията).

# 191
Здравейте момичета.

Да се разпиша и аз - бях на преглед в петък. Бебчо е добре - 200 грама, 126 удара в минута, кротичко такова едно както винаги. От началото съм качила 5 кг и 2 кг от последния преглед и го питах дали е нормално и дали не е твърде много - спрямо моя ръст и седмиците супер било, имала съм 15 кг да качвам още каза 😂
Написа пола на листче и аййййде в последния момент парти за пола. Събота в 18:30 и отивам при една непозната жена в паркчето до беседкта, на която надуваме балони. Обяснявам три пъти - чете листчето, маха ор димките цветовете и ми дава правилните в дясната ръка. Димките се оказаха сини и като ги държим взе да ми пари и я метнах далееееч. Тъпо направихме и двамата с МП че и двамата казахме че мислим че ще е девойка.
Всички бяха много очудени колко спокойно го приех. Все още свиквам и се опитвам да прехвърля от вълна панделки и роклички на колички и пистолети, но ще се получи. Сама си изтъквам и плюсове разни и се получават нещата. Лелята и вуйчото са във еъзторг, че ще е със сини панталонки.

Сега обаче с имената ще ми е голям проблем .. ама голям! Хем трудно си харесвам, хем искам да е нестандартно, хем да не е типично българско, ама и да не звучи като .. сещате се. И ужас. Но се надявам, че и това ще мине. Таткото и той е притеснен, че трудно ще вземем единно решение, но каквото такова.

От време на време ме мъчат боцкания около пъпа, болки ниско в ляво, в дясно. Било нормално казва АГ и повече щяло да боли, матката се била уголемявала. Имам странен вкус в устата, все още не съм прояла нещо дето не ям. Сега нямам търпение в края на седмицата да отидем на моренце.

И относно това бихте ли ми препорръчали по една болница в Бургас и една във Варна, благодаря ви много!

О и щях да питам и все забравям - защо не трябва да се седи с мокро долнище на бански?

# 192
  • София
Китен честити сини гащи! Аз за това само на детето направих джендър парти, той първо каза че иска да е момиче за да съм си имала и аз другарче, ама се радва и на момче. Не се седи по бански за да не завъждаш инфекции, гъбички и пр.

Мария радвам се че вече си по добре.

ЛейдиРоуз за съжаление жената отишла на върха е знаела че бремеността не се развива.

И ние сме на спа от утре и няма шанс да влизам във водата, едно че в топла вода не трябва да се влиза бременнна, второ страх ме е от инфекции, трето на флажил съм, четвърто бъбреците... Абе ще ям и ще лежа на шезлонги 😁

При мен и това бебе редува силни с тихи дни за ритането, може би като се движа повече го унасям.. или очакванията са ми за повече ритници

# 193
  • София, България
Thekitten, честито за момченцето Simple Smile ще свикнете всички с тази мисъл и без име няма да остане, спокойно Grinning
и аз все с тия имена се терзая, ама само аз си се терзая, ММ много спокойно го гледа и вика “ще измислим….”, ама май по-скоро има предвид “ти ще трябва да измислиш, аз да се или да не се съглася” Joy, даже тази нощ сънувах, че утре раждам, а още нямам име Joy

ПП: Онази жена от Вихрен, доколкото разбрах е била в начална бременност - 11 г.с. 🤷🏻♀ вероятно дори не е предполагала, че може да е опасно такова ходене и натоварване. Както и да е.

# 194
лейди Роуз и аз се насочих към д-р Златков.След като го спомена порових малко из нета и има хубави отзиви.Притеснавам се само в държавната болница д ане искат да лежиш три дни за този болничен за това се чудя...
  kiten и ние все още сме в задънена улица с мъжкото име 😁 не можем да се разберем чак ММ само се дразни.Аз когато съм си в Бургас и ми се наложи нещо ходя в болница Дева Мария във Ветрен.
   Момичета аз съм малко стресирана след като си взех изследванията днес от Св.София.Първо в интернет ми излизаше само микробиология и тя беше супер ,АГ вика добре е(кръвни изследвания по интернет не можело да видиш) и днес викам ще си взема всички изследвания.Първо кръвни отново не ми дадоха не знаели какво станало с д-р да съм говорила и после ми дадоха микробиология и цитонамазката и вижте какво пише : и цитонамазка :

Разбира се АГ не вдига и не отговаря на Вайбър,но вече не се учудвам след като имам предния път ми трябваха три дни да я намеря. Аз сега не разбирам какво значи това ....във влагалището няма бактерии в цервикала има бактерялна вагиноза ,така ли?

Общи условия

Активация на акаунт