Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 41 118
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София, България
Доста е вярно, за човек без оплаквания…. Rolling Eyes
Да не се е объркал/а като е изписвал/а рецептата?
На моя приятелка с контракции даже ѝ го увеличаваха на 3х2, а после ѝ го намаляваха като понамалеят контракциите.

# 166
Момичета, случвало ли ви се е сега да ви изтръпват ръцете през нощта? Аз се събуждам с усещане за иглички и болка, около китката, но се разпространява и нагоре, най-вече на дясната ръка. Четох, че било сравнително характерно за бременността, синдром на карпалния канал, като при работа с мишка, но и в този период се случвало поради повишено налягане/притискане.

# 167
  • София
PPPP  аз съм така, мислех че е от неудобното държане на мишката, вчера направо си ме болеше доволно,  ама пия магнезий та не знам ...

Pivolini не беше ли с ниска плацента ? Може за това да е изписано в такива дози, за да няма никакви контракции.

# 168
РРРРРР и преди изтръпваха ама ако ме видиш в какви пози спя ще ти се изясни защо 🤣 целите от горе до долу изтръпват и не мога да ги движа даже

Пиволини 3х1 от 2 седмици,но на мен ми го изписаха още в 13 г.с. тогава беше 2х1 според мен превантивно просто, док каза че при нарастване на матката и дори движения на бебето се получават контракции, които ние не усещаме повечето пъти

# 169
При мен през деня не се е случвало, но последните няколко нощи се будя от болка и изтръпване и се стреснах направо. Като си ги помасажирам и подпра на възглавница ми минава, но после ако се облегна на тях, пак изтръпват.
https://apteka-optima.com/blog/kak-da-se-spravim-s-iztrapvaneto- … -na-bremennostta/

# 170
Добро утро,момичета! Споделете нещо за болки в гърба,че моя започна да се предава от рано. От няколко дни не мога да се вдигна от леглото без да се търкалям като мечка на панаир( това включва и звуковите ефекти Joy )

# 171
Магнерот ми е изписан 2х2. Не съм имала никакви контракции, втвърдявания и т.н., но заради шийката ми го дадоха.Преди прегледа имах 2 пъти крампи през нощта, но почнах по 350 мг магнезий и всичко бяха ок. Пия го, но и на мен ми се струва висока доза. Други хапчета не пия.

Въпреки, че съм около средата - 18 г.с, и нямах никакви неразположения досега, вече броя оставащите седмици. Хем имам чувството, че времето минава бързо, хем, че се точи суууупер бавно. Няма угодия Rolling Eyes
Оглеждам се за някакви курсове да запиша от септември, че да се занимавам с нещо докато дойде декември.

# 172
  • София, България
Добро утро,момичета! Споделете нещо за болки в гърба,че моя започна да се предава от рано. От няколко дни не мога да се вдигна от леглото без да се търкалям като мечка на панаир( това включва и звуковите ефекти Joy )

Купи си поддържащ колан за бременни. Simple Smile пробвай с друга възглавница, да видиш дали не ти е случайно неудобна и да спиш накриво.
Като цяло търпение.
Колкото по-малко лекарства и мазила ползваме, толкова по-добре за бебето. Пробвай първо само с колан да облекчиш натоварването.

# 173
Ще пробвам с колана. Някъде назад май бяхте коментирали. Досега нямах никакви проблеми,освен упорит обрив. Надявам се да помогне,че не ми се мисли като порасне корема още какво ще е No Mouth

# 174
  • София
При мен е изписан магнерот 3х1. Мисля, че 3х2 изписват когато се притесняват от нещо конкретно. Добре е да се говори с лекаря, за да се види какво е то.
Гърбът може да боли от стара травма или неправилна поза през деня или през нощта. Тъй като коремът ни вече расте и центърът на тежестта се измества, се препоръчва при по-продължито седене, да се навеждаме леко напред.
Аз имам стара травма на опашната кост и ако седя на по-твърда повърхност и ниска, почва да ми се схваща кръстът.
Elface, уцелила си десятката с Германия през тия жеги, направо е супер там! Напомняш ми когато работех в по-топла страна, през лятото тичах по почивки в Бретан, Франция, където юли август е 18-23 градуса, вали един дребен свеж дъждец, а океанът е хладен и за морски пътешествия е идеално, даже си носиш и якенце 😄😄 С това глобално затопляне, ще стане популярно скоро не да се почива по жегите на Средиземноморието, а на такива приятни и очарователно прохладни кътчета на Европа.

# 175
Моят кръст мина с 2 дни мазане с Фастумгел и 1 Парацетамол . Аг ми ги разреши и изобщо не съм се мъчила и виела.

# 176
Благодаря ви за инфото,момичета❤️Ами АГ каза ,че всичко върви много добре...Но маце може и да си права ,че е заради ниската плацента...аз съвсем забравих за това.Благодаря😁.
  Аз имам болки в кръста само когато повечко повървя.А онзи ден забелязах,че когато постоя повече права на едно място(готвих ,доста дълго 😁)коленете започват да ми парят🙄

# 177
Някой пие ли но шпа ейтака като почувства дискомфорт в коремната област? Нещо имам като бодежи от време на време.. Мисля да изпия едно но шпа, не е проблем да се пие в 5ти месец нали?

# 178
На мен ми се е случвало да ми изтръпне ръката като съм си държала по-дълго телефона нависоко. Иначе като гледам Youtube или нещо друго си слагам една възглавничка на корема и после една поставка за телефона от лего и така не трябва да държа телефона и нямам проблем.
Права си Lady Rose, правилно се ориентирах тази година, но при нормални условия си предпочитам Средиземно море, а и нашето. Аз съм работила в Майорка 6 месеца като детски аниматор и си ми е слабост. А и за сравнение температурата на морската вода тук средата на юли беше 17 градуса... Но пък аз и  нямах нагласата да влизам в морето, само си топнах крачетата 😄

# 179
  • София, България
Някой пие ли но шпа ейтака като почувства дискомфорт в коремната област? Нещо имам като бодежи от време на време.. Мисля да изпия едно но шпа, не е проблем да се пие в 5ти месец нали?

Няма проблем да си го пиете при нужда. При някакви болки, придърпвания. Миналата бременност го пих до края. Simple Smile това не го прави съвсем полезно, но пък ако има нужда не е фатално.

Общи условия

Активация на акаунт