Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 41 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
В началото на месеца се подстригах. Косата ми беше станала до кръста и като си помислих ,че и след раждането може да нямам възможност веднага за фризьор и си запазих час . На маникюр не съм спирала да ходя . Сега се върнахме от морето и обмислям да ида и на козметик ,че малката пришълка ми "краде " красотата 🤣 ,а една пъпка нямах преди.

# 151
Теди при мен беше междукамерната дупчица, но нея едва кардиолог я видя след 1ч преглед само на сърцето, а какво остава АГ, моята която си е специалист по ФМ не я видя, което разбира се не е повод за страх в тези седмици както ми обясниха и те самите, така че не го мисли това 🍀 кардиолога каза че е случайност, не е генетика тъй като никой в 2та рода няма сърдечни проблеми и малформации

Пиволини аз съм доволна в Софиямед съм при АГ по ЗК

# 152
Момичета, косата вече ми е до кръста, гъста.. От всякъде е за боядисване и подстригване, но нещо не мога да се престраша..нали казват, че не трябвало да се постригваш от суеверна гледна точка.След като научихме, че ще е момченце, не знам дали да го направя.
Вие какво мислите..? 😐
На хората им влият много ирационални страхове. Ако въпреки всички доводи, че няма връзка между суеверията и реалността, не се чувстваш 100% сигурна, пропусни фризьора. Прави си плитки, вземи си някой тониращ шампоан, носи шапки, диадеми, шалове и т.н. Нищо не е на всяка цена особено като се касае за вътрешния ти мир.

# 153
Аз също не ползвам агресивни бои от както  съм бременна,препоръчвам Kro mask тонираща маска с измиване ,доста е трайна и омекотяваща.
И аз дълго се чудех за подстригване ,но в 4-ти месец се престраших, все още си е момче Simple Smile

# 154
  • София
Здравейте и от мен момичета 😎. Бях на планинска почивка да отърва жегите, но и там слънцето беше силничко. Но в София е направо ад! Тук карам на мощни вентилатори, защото не понасям много климатици, схваща ми се кръстът ако заспя на климатик. Чета ви от време на време, но реших да ползвам минимално Интернет и да се възползвам максимално от почивката. Радвам ви се на добрите новини 😊👍🏻
Да ви се похваля и аз с добри новини: преди десетина дни имах УЗ и лекарката на 90% видя момченце, този път се беше обърнало за малко. 3 дни по-късно ми излезе пренатеста за Даун и се потвърди, че е мъжко и че е съвсем здравичко и няма никакви данни за Даун 😊 Така че официално и аз съм в клуба на свекървите и сините гащи 👶🏻🧢💙
Шийката също била добри размери. Иначе ми предписаха пак алеракт 2г1 като вариант на магнезия (лекарката се застрахова заради кръвното). Иначе имам и предписан магнерот 3х1, но още нямам контракции и спазми и не съм го почнала.
Желязото ми е много добре, ниско кръвно не ме застига. И тоя месец обикновено ми е 130/84 с терапията. Някои дни е 125/75, което ми е най-голямото постижение...Затова бягам от жегите и май морето тая година ще го пропусна.
Аз съм с предна плацента и от седмица усещам от време на време леки помръдвания и като лежа по гръб и на мен ми се втвърдява корема. Не съм качила много тоя месец, около половин кило или кило ако се меря след ядене.
На юнака му се ядат все така мръвки, салати, таратори, диня. Кожата ми е супер свежа и нямам никакви пъпки. От 4-тия месец е така. Та за момента - класическа бременност с момченце 😃
На фетална съм в сряда 26.07, но заради жегата ще се опитам да я преместя в петък.
Пиволини, по ЗК препоръчвам д-р Златков от Майчин дом. Той е млад, но много компетентен и внимателен лекар. Беше ми препоръчан от приятелка.

# 155
  • София
Ох ЛейдиРоуз добре че се разписа, мислех те тук тези дни къде изчезна и много се радвам че идваш само с добри новини! Честито свекървински задължения 🤗💎

# 156
Лейдии, честито за хубавите новини, и аз се замислих къде изчезна 🫶🏻

# 157
Честито и от мен, Лейди Роуз! 🥰 Само такива хубави новини да се чуват! Ние успяхме в големите жеги да забегнем към планина и море(тук, в Германия, морето е ветровито и прохладно), а сега вече се диша вкъщи - превалява от време на време и подухва ветрец, до 22 градуса е. Следващата седмица ще вали и ще е около 20 градуса. Нямам търпение вече за есента с дъждовете, топло одеало и книжка 🙂

# 158
Лелее, ако дойдете в БГ ще се опечеш .. тук няма под 35-40 последните седмици 🤣🤣

# 159
Да да зная🙂 Аз иначе си го обичам българското Черноморие, но сега не ми понасят жегите, а и бяхме на по-пенсионерска вълна(аз де 😄). Ресторантите бяха до 22 часа, а клубове и не видях. Само семейства с деца и пенсионери 😄🤌 Така си ходих облечена 😄jtV7/EkeP8.jpg[/img]

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 19:26 от elface

# 160
Еее супер си си даже 👌🏻 те иначе тези 35-40 градуса на кого ли понасят, а пенсионно тамън настройвате се за родителството ( поне докато бебето е малко) така че не е лошо 😁

# 161
И аз изчаках до 4 месец за боядисването, но при мен е балеаж и уж е по-щадящо. Подстригах се обаче доста преди това.
При мен прегледът на 21.07 мина добре, само ми се поскара, че съм несериозна с меренето на кръвно. Та, започнах по 2 пъти на ден, защото ще ми е трудно и на обяд, като съм на работа.
Нещо обаче, заради апарата ли, не знам, но не можа да чуе сърчицето добре, та да й звънна след феталната на 01.08.
Питах отново дали ще пуска микробиология след лечението, пак не взе. Малко се чудя дали не трябва все пак да провери какво се случва?!

# 162
Tinydevil, така е права си. 🙂 Въпреки че много обичам да танцувам, не ми липсват партитата, а алкохол така и не обичам да пия. Следващата седмица съм на подстригване и боядисване на корените, аз исках да изчакам първите три месеца с боядисването, въпреки че ме боядисват с безамонячна боя, но така или иначе нямах сила да стоя час и половина във фризьорски салон. Корените вече много ме дразнят и дано всичко мине ок в сряда. Иначе в понеделник съм на преглед и ще узнаем пола. 🙂

# 163
Момичетата с магнерот , 3×2 или 3×1пиете ? Като нямам крампи в краката ,болки и стягания ...много ми се струва 3×2. Вие какво ще кажете ,не съм лекар,че да знам ,ама ... много хап😁

# 164
#Pivolini, и на мен ми се струва много, особено ако няма конкретна причина. Много от момичетата тук пият по 1000 мг, аз за момента съм на 345. Важното е какво ти казва гинекологът, той знае най-добре 🙂 Аз също нямам схващания, но по време на почивката ни бях много активна и имах два пъти втвърдяване на корема. Затова и започнах с магнезия. Но като цяло нито през първия триместър, нито сега започвам с хапове само за превенция.

Общи условия

Активация на акаунт