Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 41 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Ох това със страховете и мен ми разказва играта, и в тикток ми излизат някакви щуротии и се паникьосвам яко 🥹

За следенето аз съм на 2 места, просто защото болничен от частната не мога да взема, но тази по НЗОК е чисто злато

# 136
Днес минахме през втора фетална - очарована съм от др. Павлова в Марковс. Супер подробна, предразполагаща и мила. Фъстъче, благодаря отново, че ме насочи към Марковс.

Изпрати ме на обременяване с глюкоза, защото забеляза, че имам леко завишени околоплодни води. Това плюс големия ми корем и немалкото качени килограми (вече девет)  я кара да съмнява за гестационен диабет или неправилно усвояване на въглехидратите. Каза ми, че стяганията в корема е много възможно да се дължат на това. Спирам всякакво бяло брашно и сладко, минавам само на пълнозърнест хляб, намалявам и картофите.

Въпреки че тази седмица бях на ПКК и кръвната ми захар е 4.29, ще правя обременяване. Някой има ли препоръка къде мога да го направя?

# 137
  • София
jackie_m - с две ръце препоръчвам да идеш уикенд в Щерев да го направиш. Много е удобно, с номера е, а отделно има диванчета да си почиваш докато чакаш за взимане на кръв. Почват от 8 часа. Важно, купи си глюкоза и 0.5л бутилка вода, вечерта не яж след 20:00. Когато приключиш с взимането на кръв, на етажа там има заведение, взимаш си мазна баничка, принцеса, за да не ти стане зле.

# 138
Леле valerita не чети такива луди работи из нета ,че ще психясаш...Аз съм си забранила всякакви клипове и статия освен ,ако не са за някакви сладки усмихнати бебоци ,че ме зареждат 😁 Защото и аз съм много податлива...На всички които запазват самообладание едно голямо БРАВО 😍.А това е много шантаво с преместването на свекърите🙊 особено ,ако не сте потърсили вие помощ...Дано мъжът ти се съвземе ,че ще ти трябва ,а те го стресират човека 😁 той и моя би реагирал така ,че и по-зле 😁.
 Ние сега сме много интересна ситуация вкъщи...на ММ брат му ни е на гости за 4 дни и само върви след мен и ми досажда😁 искаш ли вода,искаш ли възглавница,там удобно ли ти е ,яде ли ти се нещо 😁 много е забавно и ММ много му се смее и само му вика -абе успокой се тя може да говори...А сутринта бяха пуснали някакви музика development baby brain , защото бебето вече трябвало да слуша Моцарт 😁( а те са двама братя музикални маняци и целият апартамент гърмеше на Моцарт...🙈

# 139
Минах си и по НЗОК днес - искам да се похваля с 45 мм шийка, мерена с вагинален УЗ,като докторката ми каза че на онзи преглед нормално след 1 ч стискане на пълен мехур няма как да очаквам точно замерване, а тук 30 мин чаках седнала и с празен мехур.
Пуснах и контролна МБ, та ще чакам и от нея хубави резултати 🍀 Момиченцето си расте 340 гр. е в 20+2

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 16:08 от Tinydevil

# 140
  • София, България
Единствената музика, която чува моето бебе е караниците ми с батко му Joy ще бъде тренирано поне още от утробата Grin

Много хубаво за прегледите! Все така здравички да растат бебетата Kissing Face

Сутрин към 4-5 с пълен мехур направо ме боли корем. Вчера се събудих от болка и като се изпишках ми мина. А тази нощ също и аз към 4 се събудих въпреки отворения прозорец и хладнината и се въртях 1 час.

Иначе тия психясвания… аз и предния път бях писала по темата , че на почти всеки му е спокойно и лежерно, докато не изпита стреса на главата си. Аз много спокойно си живеех в началото, докато не се отлепи сака. Живеех си блажено, чувствах се добре. Сега колкото и да се опитвам не мога да мисля изцяло положително. Опитвам се, гледам да не съм песимист, да не се затормозявам, но пък съм реалист, че до раждането все нещо си има, за което да мисля Expressionless
Спряла съм обаче да гледам всякакви Reels-и с бременности и истории, а тикток изобщо нямам.

# 141
Здравейте момичета! Онзи ден бях на преглед. Всичко изглежда наред, пуснах и изследвания. Мъжа ми днес трябваше да ги занесе до АГ, но е забравил 🤦♀, и сега чак в понеделник. Как ви се струват?

# 142
  • София
Екси много ти е нисък хемоглобина, ама понеделник ще ти изпише сигурно желязо.

# 143
  • Варна
Здравейте , момичета Stuck Out Tongue Winking Eye
Минавам да се похваля ,че шийката от 2.3 в момента е 3.6 ,което е многооо добре.
При мен още на първа ФМ се видя ,че ще е момче и прена теста го потвърди ....
Чета ,че при всички е голяма жега ... тук при нас днес времето е чудесно ,хладно ,цял де се чуди дали да завали.
Имам и един въпрос по колко пъти имате втвърдяване в корема ?

# 144
  • София, България
Desi, при мен обикновено започват вечер и се случва по 1-2 пъти. Онзи ден имах и през деня един път. Примерно като по-универсален отговор бих казала около 2 пъти/ден. Simple Smile
Браво за шийката.

# 145
Фъстъче, и аз по същия начин, до отлепването, което при мен си беше на изходната врата от 1 триместър в 11 г.с. си живеех без да мисля много, но след това все имам и аз 2 на ум 🫠

# 146
Здравейте, и аз днес бях на втора фетална. Този път в Марковс при д-р. Павлова. Очарована съм, директна, забавна, супер свежа. Ако някоя мама се е записала там няма да съжалява. Първият път бях в Оскар и там освен, че чаках над два часа и нещо прегледа мина доста бързо. Днес беше много подробно, гледахме всичко. Доплерът е нормален, шийката е 35мм, всичко под 25мм го водят късо. След като и казах, че ми се вижда малко 35мм ми се скара направо…:grinning: С две думи засега всичко е наред. Flowers Four Leaf Clover

# 147
Добро утро 🌞Момичета аз мисля да сменям АГ по каса ...Я кажете сега кой беше много доволен 😁 и дали ще мога да си продължа болничните в другата болница.От два дни опитвам да се свържа с регистратурата на Св.София и няма кой да вдигне...не стига ,че съм по здравна каса ,а им плащам 40 лв за болничен ,ами и все проблеми има с него.За София питам 😁

# 148
Момичета, косата вече ми е до кръста, гъста.. От всякъде е за боядисване и подстригване, но нещо не мога да се престраша..нали казват, че не трябвало да се постригваш от суеверна гледна точка.След като научихме, че ще е момченце, не знам дали да го направя.
Вие какво мислите..? 😐

# 149
  • София
От самото начало си ходя на фризьор, руса съм и съм с доста дълга, гъста, чуплива коса, на маникюр също си ходя, както и на прегледи почти през 2, 3 седмици Simple Smile.

Момичета вчера бях на преглед при любимата ми лекарка в Плевен, д-р Бодурска, направи ми нещо като фетална морфология, всичко подробно гледа, мери, сърчице,бъбреци, и всичко е наред с малката Heart. Тежи 270 гр. (a не както в Лозенец ми бяха казали 300гр.). Отговаря на 19г.с , много подробно видя сърчицето, защото прочетох в съседна тема за проблеми в сърчицето при една жена и се бях притеснила. Много сме щастливи, малката има много красив профил Hug.

Днес сме в Тетевен, изпращам ви положителни мисли и ви пожелавам спокойни и приятни дни.

Последна редакция: нд, 23 юли 2023, 10:47 от tedysworld

Общи условия

Активация на акаунт