Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 40 999
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
И аз мразя климатици обаче тази година се принудих да го пускам. Дневната е със западно изложение и щом обърне слънцето, пускам външните ролетни щори и пускам машината да работи. Но държа на 27-28 градуса на режим охлаждане без вентилатор или най-много с една скала т.е на най-ниската степен.
Ако имам излизане, тогава пускам на най-силен вентилатор да може да върти въздуха на отворени врати.
Вечер като лягаме тогава в дневната го сваляме на 24 и силен вентилатор, за да може да достига нещичко в спалнята.

# 121
Ние без климатик не можем.. Спалнята ни е много малка и въпреки това цяла вечер климатикът е на 25 градуса.. 😁
Завила съм се като пашкул и хич не ми дреме..даже тази вечер съм се отвила и целият ми гръб беше станал лед, но се завих и продължих да си спа.. 🤭 Даже моят мъж вика,, Как ще спим другата година не знам.Със сигурност те оставям в спалнята с бебето, аз ще спя в хола. " Той не издържа на жега, още от март месец климатикът в нас е на студено.Покрай него и аз свикнах и не ми пречи. Зимата почти не го пускаме, обичаме да спим на по- студено!
На 03.08. ми е ФМ, нямам търпение.. Бебето ме побутва от време на време, най-вече като се нахраня. Сама се усещам даже как съм се ухилила като зелка като ме ритне..много ми е миличко!
Обърках вече и дните от стоене в нас.. Днес било петък, аз мисля, че е сряда.. 🤦🏼
Хубав ден на всички! 🍀🍀🍀

# 122
Аз съм като пенсионерите...излизам рано в 8 да се разходя да отида до пазара и до 10/11 гледам вече да съм се прибрала 😁 и като се огледам около мен само 60+ .Иначе онзи ден беше толкова топло ,че с ММ от 17 до 22 откарахме на хамак в западен парк под една дебела сянка 😁.
   Момичета някоя от вас която пие тотхем да има разтройство 😞 Докато пиех по една ампула всичко си беше наред и като започнах по две ме хвана разтройство.Не съм на 100% ,че е от него и се чудя сега какво да правя.Вие какво пиете в тези случаи?

# 123
  • София
Снощи се дишаше хора, даже през кръста запазих завивката и не се събудих обляна в пот... Ама пак се събудих в 4 и няма засипване до 6... не знам какво става вече.

pivolini не би трябвало да е от тотемата, то запича, пий ентерол и запичащи храни повечко

# 124
И ние от седмица сме на климатици, а хич не ги обичам..но вече е ужасно.
Следващия четвъртък ми е Феталната и вече са ме хванали братята, искам просто да мине и да съм спокойна. Вчера ме бяха подпукали контракции и като менструални болки, та повече лежах, дори пих и един Папаверин. Нервно ми е, защото два дена след ФМ заминаваме за Бургас за 2 седмици, притеснявам се нещо да не наруши плана. Нещо от две седмици насам чувствам безпокойство и притеснение дали всичко ще мине наред това лято, набивам си филми да не се обърка нещо и това адски ме натоварва. Пия си Магнезия и въпреки всичко, постоянно ме стяга корема и се притеснявам за шийката как е .
Иначе беба е много активна, подритва си, напомня за себе си и това донякъде ме успокоява! Но така и не успяваме да изловим момента, че таткото да го усети Grinning

# 125
  • София
Valerita що не отидеш да те види извънредно преди път, за твое спокойствие?

# 126
Маце, да тя ФМ е точно 2 дена преди това, така ги нагласих нещата, че да пътувам спокойно, ако всичко а наред. Нещо тези прегледи вече веднъж месечно не ми вършат работа, чудя се дали да не почна да ходя и на частно, че да ми се вържат по 2 прегледа в месеца, че тотално ще изпаткам до края така.

# 127
Devilche, Valerita, и аз имам втвърдявания. За щастие все по-рядко ме стяга корема и бързо отшумява, но все още не смея да намаля дозата и трета седмица пия 3х2 магнерот.

# 128
  • София
Еее супер, значи ще знаеш, може да са си бракстъни просто. Виж, аз също и с предната бременност и сега се боря с това дали да посещавам друг лекар, ама не мисля че е за мен това. С баткото успях да издържа, а и знам след 28ма ме почва на 2 седмици пак моята лекарка, та тук още месец  и ще съм ок, отделно имам фетален доплер а и в крайна сметка ако нещо ме притесни болницата е 24/7.

# 129
valerita сигурна съм ,че всичко ще е наред 🍀 и аз малко откачам с тези веднъж месечно прегледи 😁 на 03.08 ми е феталната и постоянно мисля за нея,а ММ е толкова спокоен🤷 И ние мислихме след феталната да тръгваме към Бургас ,ама ще поседя още малко до болничния и живи здрави средата на август и ние ще сме Бургазлии 😁 Аз  нямам търпение защот най-накрая ще кажем на всички приятели и роднини и много се вълнувам 🥰 не знам как издържах да не кажа на приятелките си ...
  Иначе всичко да е наред септември започва и с платените прегледи в Токуда та дано ми е по-спокойно 🍀

# 130
Да, само това, че не искам да се обърквам ме спира да ходя и при друг АГ. Но като цяло явно съм влязла пак във филмарския си период, явно ме бие и хормона повече. Преди малко ревнах като таткото ме пита какво правя. Четох доста истории във ФБ тези дни, за тръгнали раждания в 20+ седмица и съм малко  настръхнала покрай това. Докато сме в Бургас, ще трябва да отскоча до варна за уикенд моминско парти, а през средата на септември сме на сватба, чак в Пампорово. И доста ми е притеснено от тези ивенти.

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 20:26 от Valerita

# 131
Аз в началото ходих при двама лекари на преглед, но в последствие избрах единия. Мен пък точно честите прегледи много ме натоварват, не са ми приятни и ходя по задължение - луда работа. Един път в месеца ми е добре и съм се настроила позитивно - щом нямам някакви усещания, значи всичко е наред.

Много ми се пътува обаче. Вече два пъти бяхме в чужбина и сега пак се оглеждам за билети за края на август началото на септември. Все имам чувството, че ще пропусна нещо и октомври-ноември няма да е много ок за обикаляне.

# 132
Здравейте момичета 🙂 И аз се записвам в клуба на свекървите. Сега бях при АГ, всичко е наред. Бебето тежи 247гр. в 19гс. АГ е сто процента сигурна, че е момче, първо ме прегледа с абдоминално ехо, после с влагалищно, направи ми и снимка за доказателство, че е момче🙈😀 Иначе съм със задна плацента и слава Богу че дължината на шийката е нормална, не ми каза колкава е дължината само че е супер.

# 133
  • София
Valerita разбирам те напълно, има си такива моменти на тревожност, мен също много ми влият, ето следя една двойка от щатите, със загуба и очи не мога да откъсна, напоследък всичко ми влияе зле, и новини и хора и планове, добре че е психоложката да се чуваме на две седмици, да излея всичко на нея и да го изрева че иначе се пръсвам...

Искам Like Smoke да ме коучва как постига този зен! хаха

Summer.23 добре дошла, много сме силни сме!

# 134
Маце, ти си много компетентна по темите Purple Heart /от сърце благодаря за всички полезни съвети и насоки, които съм получила от теб, както и за търпението/и като знаеш много, шансът да се притесняваш и да мислиш за разни възможни сценарии, е по-голям. Аз съм абсолютен лаик и съм решила умишлено, че няма да задълбавам по темата с бременността, защото имам склонност да се вманиачавам, а точно това не искам.
Единствено прочетох една книга н Трейси Хоб за метода EASY и това е.

Мъжът ми насила почти ме замъкна онзи ден в един бебешко-детски магазин да гледаме креватчета, колички и т.н. Аз от години съм минималист и съм решила да вземем само най-базисни неща и то през октомври. Най-важното е да сме здрави, всичко останало ще се нареди.

Общи условия

Активация на акаунт