Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 40 992
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Здравейте, момичета Аз съм Десислава с термин 04.12.23г това ми е втора бременност имаме  си един голям батко на 9г. 
Преди няколко дни бях на фатална с малкото човече всичко е наред ,но се оказа ,че съм със скасена шийка... приемам магнезий , прогестерон и витамини. Трябва да си почивам да не ставам много,много от леглото. Утре съм пак на лекар, моята генеколожка иска да види какво е положението , ако не е добре ще се наложи приемане в болница Sad
Аз също усещам малкото човече да ритка, прекрасно чувство.
Забравих да напиша ,че съм 20 г.с Simple Smile 😀

# 106
Здравейте,момичета 🌞 Аз имам една чуденка относно магнезия.АГ ми изписа диаспорал 400 обаче много ми е гаден и изобщо не мога да го пия и се чудя дали мога да го сменя да е на друга марка.Пак магнезиев цитрит,ама примерно на солджар.Снощи и писах на Вайбър днес и звъня и отговор нямам ,а ми свърши вече  диаспорал.Вие какво мислите🙄

# 107
Здравейте и от мен. Започнах да пия магнезий от седмица горе-долу. Гинекологът ми каза 300 мг(усетих няколко пъти издуто втвърдяване на корема без болка), а вчера акушерката ми каза да пия по 600 мг на ден. Като погледнах в интернет дневната доза за бременни я дават за 300-330 мг дневно и не ми се иска като цяло да прекалявам с добавките при недоказана липса на витамин или минерал. А вие в каква доза го приемате?

# 108
  • София
elface Повечето сме на 2*2 магнерот, който е 500мг на таблета, тааа твоите 600мг на ден са даже малко Simple Smile. Таничка даже ще мине на 3*2

# 109
3пъти по1 таблетка от 500мг  ,тоест 1500мг на ден . Като разрешене максимална доза от АГ  ми е 4000мг ,което е 4 × 2 таблетки . Ама да не се налага толкова рано такава доза или даже изобщо .

# 110
  • Варна
Аз заради тази контрация по доста пъти на ден съм със скасена шийка. Предписаха ми да пия двойна доза магнезий на ден.

# 111
Аз съм на преглед в понеделник, ще попитам гинеколога. А и в крайна сметка той ще може да види има ли контракции, как е шийката (не сме я коментирали до момента)... в смисъл трябва да има сериозни индикации за по-висока доза, си мисля. За желязото при мен винаги е било в долната граница на нормалното и ми се иска пак да видим как е преди да пия нещо(даже по време на повръщането си беше останало същите стойности). Глюкозата пък ми е към 5 като цяло, но покрай ограничението с храненето беше станала 4. Обаче ям доста сладко и тестено напоследък и май пак трябва да я проверявам. Какво задължително трябва да следим във втория триместър дали е в норма? Аз влязох днес в 17 г. с. 🙂

# 112
  • София, България
Ох здравейте. Много ми е жега, хорааа! Не издържам направо. Хормони ли са, какво е, ама тука от всички в семейството само на мен ми е такава мръсна жега…

elface, най-вече за кръвното Simple Smile че то е опасно лятно време. И точно за контракции.

Диаспорал 300 пиех по 2 пъти на ден миналата бременност. Това са 600 мг. Не съм се замисляла много ли е или малко, така ми беше казано от лекарката Simple Smile все си мисля, че след като е предписано по еди какъв си начин, има нужда. Контракциите не са шега работа, особено с напредване на месеците. Като приемат майката за задържане в болница се вливат такива конски дози магнезий, нищо общо с дозите, за които говорим тук.

# 113
  • София
мхм, аз съм била, два пъти по 7 дни, с 24 часа банки с кормагнезий и гинипрал... Отделно едно е доза която се води терапевтична, а друго е доза за подържане на нивата, т.е дневна доза.

# 114
Момичета аз  най-накрая се свързах с АГ да и кажа ,че не става работата с диаспорала.И ми предписа магнерот 3×2 аз малко се оцъклих и я попитах ,ама така не завишаваме ли дозата....Тя ми обясни ,че и двете добавки са по 500 мг ,но са различни съединения които се усвояват по различен начин.( 1 прахче диаспорал 400 = 3×2 магнерот) От там идвала разликата. Мисля ,че някой беше питал по-напред в чата.
    peanut и на мен ми е много топло ,чувствам се все едно нося 10 кл отгоре..Дано скоро да приключат тия жеги ,че не се търпи

# 115
И при мен ги има тези контракции,особено вечер,като полежа по гръб и целия корем ми става твърда топка. Веднага лягам на ляво и се отпуска. Пия 3х1 магнерот и 3х1 но шпа,но май не са достатъчно🙄
Ако увелича дозата магнерот дали ще спрат?!

Умирам от жега(в София съм),даже се задушавах предните 2 дни и последваха паник атаки 🙈а не съм и на 1/2 от бременността😭

# 116
Девилче и аз вчера имах ПА от жега .. бях забравила какво е, но от снощи до сега си духа хубав ветрец в София, мен ми помага, с ако не - климатика 👌🏻😁

# 117
Девилче и аз вчера имах ПА от жега .. бях забравила какво е, но от снощи до сега си духа хубав ветрец в София, мен ми помага, с ако не - климатика 👌🏻😁
Даа,днес се дишаше. И климатик работи,но аз търся кислород и подсъзнателно отварям прозореца да дишам навън,а те пуснали сешоара на макс🙈 та няколко ПА имах предните 2 дни и днес съм на 2х15 капки валериан,глог и мента.. (имаше и мн силна магнитна буря вторник, а казват,че те много влиаят също,освен жегата).

# 118
  • София, България
Преди седмица някъде някой беше питал за климатика и аз казах, че не пускаме, ама е на. От няколко дни сме на климатици… обаче и на мен и на детето много зле ни действат. Аз веднага се сдобивам със сополи и болки в гърлото, а детето пък му изсъхва лигавицата в носа и му теква кръв веднага Sad та пак в крайни случаи, ама те нещо много зачестиха тоя крайни случаи.

# 119
Ох, и на мен ми е много жега, ставам като парцал, аз по принцип не понасям, а сега съвсем. Мразя и климатици, но е неизбежно, апартаментът е изцяло южен и от 09:30 затварям, запердвам и пускам климатика в хола, а работя от спалнята на отворена врата, че иначе пък се схващам.
И по цял ден се крия като съсел, не смея да изляза, само вечер, когато пак е все едно влизаш в пещ тия дни.

Общи условия

Активация на акаунт