Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 40 888
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен!
И аз днес видях моите юнаци. Вървят една седмица напред, тежат по 216/210 грама, 17+0 седмица съм. На 09.08.23 съм  на втора фетална. Продължавам си желязото, витамините за бременни и протеина. Другата седмица пак ще ги видя момчетата, защото съм на преглед по здравна каса.
Коремът ми е пораснал като за пети месец, качила съм 1.5кг.
Жегите не ми пречат много, но се задъхвам като се качавам до 4-тия етаж ...
От сърце желая на всички ви безпроблемна бременност и положителни емоции. Ако ние в Пловдив издържим на жегите, значи всички могат Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 18:23 от ImposiBelle

# 91
  • София
ImposiBelle  браво за юнаците, много се радвам, но защо се качваш до 40 етаж Flushed.
Аз и небременна няма да мога да се кача.

# 92
Хаха, ще го поправя... само до четвъртия. За щастие ....То и той ми се струва много сега. А къде съм още, до декември - ще стана редовна на асансьора.

# 93
Не мога да ви смогна от няколко дни не ви чела, че сме по гръцките острови и интернет нямах ...
На моренцето всичко е чудесно, но докато стигнахме до тук си изповръщах червата, направо ме е страх като дойде време за прибиране ..
Аз съм в 19-та седмица, първа бременност, предна плацента, нищо не усещам....нооо ще лежа явно и аз тази вечер по гръб и ще чакам знак 🤣🤣
На ФМ съм на 05.08, преди това мисля да отида на преглед и да питам за МБ след морето /макар че слава богу симптоми нямам/
Корема ми е огромен, не знам как ще става по-голям в бъдещите седмици и месеци хаххах
❤️❤️❤️

# 94
А влизаш ли в морето? Аз тази година май ще мина без море. Нещо не ми се иска, че какъвто съм карък ще лепна нещо. Макар че до момента всяка година като ходим на море никога не съм хващала нищо.
Аз си мисля, че от два дни усещам бебка. Не мога да съм сигурна, но няма какво друго да е. Grinning Много е внимателна и са просто някакви много леки и кратки усещания. Дори не мога да ги определя като ритниче.
А вчера ходих до Айко и минах през бебешкия щанд. Имаше дрешки и реших да видя какви размери са. Номер 50 е направо като за кукла. Много малки ми се виждат. Дали има вероятност да не станат на новородено? Не че 56 беше много голямо. Нищо не съм купила, само разгледах. Май не бива да се прекалява с купуването на дрешки номер 50. Blush

# 95
Bobby®, много зависи колко кг ще се роди бебенцето.
Когато раждах дъщеря ми, 1 час след мен роди жена от Велинградско село. Настаниха ни в една стая. Дъщеря ми беше 4кг, а нейното прекрасно беличко момченце с огромна черна коса - само 2,600 кг. Е, моето изглеждаше като тримесечно, направо ми беше неудобно.
Не бива да се прекалява наистина с количеството дрешки в малки размери. Омаляват до месец, най-много два.

# 96
Да, аз мисля да го оставя това за доста по-нататък или поне да не купувам най-малкия размер. Ако се види, че върви малка ще купим в последния момент. Blush

# 97
  • София
Оо Боби и моя син се роди 2850 и смъкна до 2600 на изписването и всичко му беше като подарено, та задължително ще взема и 50ти размер.

# 98
Аз родих и двете си деца по 4 кг, та опъваха и 56 р-р 😂 Затова не мисля да купувам 50 р-р изобщо, какъв е шанса да родя малко дете вече след две гигантчета 😃

# 99
Писах в чата, но да отразя и тук, минах днес в 20 г.с. фетална ехокардиография - всичко е наред, с изключение на наличието на малка дупчица междукамерна, която ще чакаме да се затвори и ще проследим отново след около 6-8 седмици. Много благодаря още веднъж на момичетата в чата за подкрепата 🫶🏻

# 100
Бобче, влизам в морето да, АГ ме посъветва да не седя с мокри бански, та като изляза от водата сменявам долнището и като изсъхне другото влизам пак...аз имам слънчева алергия и повече се пазя от слънцето ...
Процедирам по следния начин...50 фактор за алергична кожа, УВ чадър от Декатлон, на плаж съм по цял ден но....от 10 до 12ч.под чадъра, в кръчмата от 12.30 до 14ч., от 14.30 до 17ч. плътно под чадъра и чак след това съм по слънцето ....може би 2-3 пъти влизам във водата
Има и нещо друго ....смятам, че тук водата е значително по-чиста, ние сме на остров Кефалония

# 101
Относно усещането на бебчето аз го усещам от 16та седмица. От днес съм в 17та е и доста силно се усеща как рита и мърда. Втора бременност ми е това и съм със задна плацента

# 102
  • София, България
Tinydevil, успех! Стискам палци да се затвори по-скоро. Доколкото знам подобни неща са често срещани дори и при новородени, но се затварят с годините Simple Smile Дано всичко е наред!

Bobby и аз така като теб си мислех като ги видях, но моят син се роди 3100 и добре че предвидливо бях взела два комплекта дрехи 50 и 56, та сложихме малкия размер на изписването. После около 2-3 седмици носи само 50 размер дрешки и мина на 56 Simple Smile

# 103
Аз май ще пропусна 50 размер. Синът ми се роди 3.700 само 56 му ставаха. Внимавайте и с шапките 😀 че моя господинчо се роди с доста голяма глава, та и шапките не му ставаха😀 Ако вече бебчето се роди доста малко или недай Боже е недоносено винаги могат да се купят още дрешки от по-малките размери.
Междудругото и аз бях в една стая с момиче чието бебче беше около 2.500 кг , а моя 3.700 ...ми другото бебе направо изглеждаше като кукла пред моя гигант 😀

# 104
Все хубави новини сте изписали днес Hug
Мина и моят дългоочакван преглед, не си бях виждала бебчето от 07.06 иии официално може и мен да ме добавите в списъка с розовите панделки Ribbon и термин 19.12. 
След едно момче и едно момиче, ще си имаме още едно момиченце Heartpulse както тайничко се надявах Relaxed беше дълъг ден и днес беше невъзможно за организация, затова утре сутрин ще направя малка изненада с балон за разкриване на пола на бебето за каката и баткото, е и за таткото до някъде, защото той знае първоначалното предположение (което се оказа вярно), но все пак реши окончателно да го разбере и той от балона Grinning
Иначе всичко е наред с бебето - 256г, с предна плацента, насрочихме дата и за втората фетална морфология за 04.08.

Общи условия

Активация на акаунт