Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 41 311
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Хоуп Тончев харесвам аз и Иванова е най новата при Калчев.

Валерита супер за дядо!

ЛейдиРоуз знам ги групите, просто при Ц както казваш е по преценка на лекар. Даже няма препоръка. Ако има вагиноза може и това да е повлияло. Като цяло не е нищо за момента мега притеснително и да има нужда от шашкане.

# 211
Аз имам един въпрос..на някой да му е мътна урината? От началото на бременността ми е такава, и честно казано никак не ми е приятно. Изследвах 2 пъти урина първия път левкоцити 10-12, втория път бяха паднали на 5-6, но тогава пих цистон и го спрях, даже последно като ходих при АГ ми се скара, че съм го спряла. Трябвало да пия билкови хапчета за простатата и бъбреците, че сме податливи сега на бъбречни инфекции. Купих ги ама на, пак не ги пия и ще трябва да се заема сериозно . Инъче пия изцяло вода и то по 2..3 литра на ден..не знам може пък да е нормално, не е задължително да е някакъв проблем..
Относно за името с ММ сме.... 🙅 Решени сме да е на свекъра, който с казва Драгия,но естествено няма да е точно така. На мен всичко с това име не ми харесва, да не кажа, че почти не харесвам име с Д.. На всичкото отгоре моя баща е Димитър, може би затова той иска да е нещо като Драго... Аз съм категорична, че няма да е така. Искам съвременно име, българско, но не хептен как да кажа, че да не обидя някой.. Разбирате ме, не префърцунено, но не и Иван, Драган, Петкан и т.н.Изгледахме всичко, нищо не ни харесва.. Надявам се от някъде да чуя нещо, да прочета и да ни хареса.. 😐
Относно море- ще ходим ама не искам сега. В тази жега да се изтипосам на плажа, така бързо се изгаря под чадър само това ми трябва. Във водата мисля да влизам само до колената.. По скоро към септември, когато не е такава жега.. Ама пак ще видим от към финанси,че с този основен ремонт на апартамента...
Нямам търпение за  другата ФМ... 😁

# 212
Valerita, радвам се, че дядото ти е по-добре. Нашата група е да си споделяме и хубавите моменти, и болките.
Kristina d. братовчед ми също са искали да го кръстят на дядо му Драган и сега той се казва Драгостин. На мен ми харесва 🙂

# 213
Момичета, по-добре съм вече. На прегледа днес АГ не видя да има контракции на ехографа. Пуснаха ми една банка за болката и отшумя , вкъщи съм си и лежа, утре ще отида за още една банка и дано да се приключи с този филм. И повече на плаж няма да отида сигурно от страх. Естествено си бях под чадър , аз и не бременна не мога да издържа без.

# 214
валерита поздравления за добрите новини с дядо 🍀
 кристина вие поне имате консенсус за буквата😁 Аз имам приятел Драгомир еми викаме си му Драго😁.
 maria радвам се ,че нещата са се отправили.То в тези жеги нито за плаж нито за разходка ,а казват  още не е дошъл пика🥵 Ние вчера бяхме на пикник към трънското ждрело и искам да ви кажа ,че в 20 часа беше 17 градуса 😁,а по пътя на места ставаше и по-хладно 🥶
 Относно кг аз вече не знам кое е нормално.В 10 седмица бяха 52 кг(толкова бях преди да забременея) сега съм 53/53.500 а си хапвам.Малко се тревожа дали храня бебчо достатъчно,макар че май по важно е той как расте 🙄

# 215
Валерита много се радвам на добрите новини на дядото 🙂

Китен честито и на теб, добавяме си още един член към момчетата 🙂

Пиволини, не се притеснявай, същото е и при мен. Аз загубих 3кг и чак сега еднам във 19гс се върнах на мойте 51кг. АГ каза че не е страшно, важното че бебето расте и се развива.

# 216
  • София
Валерита, чудесни новини за дядо ти! Да ти е жив и здрав още дълго!
Китън, добре дошла в клуба 💙👶🏻!
Момичета, успокоявате ме с килограмите, защото и аз от около месец съм в застой. Не че са ми малко, но нали уж в 4-5ти месец повече се наддавало. Иначе бебчо още в 18 г.с. го измериха 240 гр, добре си расте момчето 😃 Вече съм в 20+2. Феталната ми е в четвъртък и нямам търпение! Някоя от вас мисли ли да прави и фетална ехокардиография?

# 217
Лейди аз правих, всичко беше наред, но накрая откриха малка 2мм дупчица междукамерна, която ще проследим след 2 месеца дали се е затворила, мен АГ ме насочи понеже не успя да огледа предния път (бебето не й позволи).
Кардиолога над час гледа, много обстоен е този преглед на сърцето Simple Smile

# 218
  • София
Дано се затвори тази дупчица, явно всичко е в процес! И аз смятам да я направя за лично спокойствие. Ще говоря за това с лекарката на феталната. В Щерев видях, че имат и добър специалист по фетална ехокардиография. Някой да е минавал при нея? Мацето? Tinydevil, ти при кого я направи? 1 час е доста обстойно време и внимание, което са обърнали на бебчо.

# 219
Аз ори Др. Любомир Спасов във Фемина където се следя. Много обстойни обяснения, показва ти - кое какво е, защо е там и тн. Спокоен, опитен доста - 38г. вече е лекар - препоръчвам Simple Smile

# 220
  • София
ЛейдиРоуз не съм, едно време не беше в списъка,  а и сега виждам че е препоръчителна само ако ФМ специалист препоръча. Ти при кого си на ФМ?

# 221
  • София
При Искилиева съм.

# 222
Аз ще правя ехокардиография, че нали откриха на бебка аберантна артерия, уж вариация на нормата и ме уверяват вече 2-ма специалисти, че сърчицето си функционира нормално, но аз все пак искам да го види кардиолог. При доктор Маринов ще ходя, в Марковс или Надежда, където има по-удобен час. Бил светило във феталната и детската кардиология.
Валерита, чудесни новини за дядо ти! Да ти е жив и здрав още дълго!
Китън, добре дошла в клуба 💙👶🏻!
Момичета, успокоявате ме с килограмите, защото и аз от около месец съм в застой. Не че са ми малко, но нали уж в 4-5ти месец повече се наддавало. Иначе бебчо още в 18 г.с. го измериха 240 гр, добре си расте момчето 😃 Вече съм в 20+2. Феталната ми е в четвъртък и нямам търпение! Някоя от вас мисли ли да прави и фетална ехокардиография?

# 223
Записвам се с момченце 💙 Развива се много добре като е точно по средата като големина, въпреки че съм все още - 2 килограма от нормалното ми тегло. Аз не мисля, че килограмите на майката са решаващи за големината на бебето. За магнезия оставам на 300 мг, но започвам с прием на желязо - хемоглобинът ми от 8,3 е паднал на 7 и нещо. Таткото също присъства днес и бебето зае поза на глава и се беше обърнало настрани, така че не направихме снимка.🙂 Иначе заради отрицателния ми резус фактор ще ходя следващата седмица да ми вземат кръв и ще разберем кръвната група на бебето, а в 20г.с. ще пуснем изследването за кръвната захар.

# 224
  • София, България
Valerita, страхотни новини за дядо ти! Дано все така се подобрява Hug

M a r i a и за теб се радвам, аз и в чата четох. Дано успееш за феталната безпроблемно Simple Smile

Оф, хора, аз за две седмици +2 кила 🙈 и сега вече съм +4 в 18та г.с. Нещо рязко се напрегнах, а не бих казала, че ям лошо. Даже сега откакто вече спрях лекарства и всичко се храня доста добре - салатки, скара, мюсли за закуска. Е, хапвам и тестено, ама не така като в началото.

ММ нещо е болен с температура и ми е напрегнато. Хем за него го мисля, хем се притеснявам да не ни лепне нещо. Пак почвам Биозин мама Confused

Общи условия

Активация на акаунт