Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 44 253
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Излязоха ми резултатите от обременяването с глюкоза за съжаление при второто взимане на кръв /60 минути след глюкозата/ ми е над нормата и то с много /11 при норма 10, а даже на места чета, че за бременни била даже 8 нормата/
АГ каза да не изпадам в паника, а да спра тестени и сладки храни! В понеделник все пак ще я видя на живо на го обсъдим де!
Вие какво мислите?

# 631
  • София
Ако спреш сладкото, до 2-3 седмици ще се нормализират нещата според мен. Аз преди да забременея бях с ИР. След това, на малкия не му се яде хич сладко освен плодове и имам кръвна захар 3.8. Нито пия разни глюкофажи, нито подобни откак съм бременна. Всичко е в режима на хранене.

# 632
Мисля, че по-важна е стойността на 120-тата минута, тя как ти е?
Иначе може много успешно да се контролира без лекарства, при много бременни се случва, само трябва да се ограничат въглехидратите - да се приемат само бавни и в умерени количества. Помня, че при сестрата на приятеля ми дори и бяха забранили картофите и си готвеше мусака с тиквички, но можеше да хапва пълнозърнест хляб.

# 633
Благодаря за отговорите, момичета!
Другите показатели са в норма...
С хранителния режим ще се справя, голям инат съм в това отношение...
По-скоро се чудя дали да ида на ендокринолог или диетолог? И най-вече дали диета ще е достатъчна?
Ще говоря с АГ в понеделник на живо, тогава ми е и ЖК ....ще пробвам с режим, ще си меря захарта уикендите като не съм на работа и ще се надявам да се регулират нещата с диета!
Прегръщам!

# 634
  • София
Гледа се на 120та да. Колко е там? АГ не знам колко са компетентни за ГД, аз бих се доверила на ендокринолог

# 635
Здравейте , някой да има като моя проблем , през 3-4 дена съм с разстройство , след това запек ?

# 636
  • София, България
Магнезият по принцип доста разбутва стомаха. Може от него да е. Пренатални витамини също може да доведат до разстроен стомах. Simple Smile

# 637
Гледа се на 120та да. Колко е там? АГ не знам колко са компетентни за ГД, аз бих се доверила на ендокринолог

6.7 при норма 7.8 е след 120 минута...
На мен и АГ и лаборантката ми казаха, че е достатъчно едно отклонение от трите измервания, за да се вземат мерки ...
Ще питам АГ да ендокринолог, но независимо от нейното мнение вероятно ще посетя такъв!
Благодаря, Маце!

# 638
По-скоро се чудя дали да ида на ендокринолог или диетолог? И най-вече дали диета ще е достатъчна?
Ще говоря с АГ в понеделник на живо, тогава ми е и ЖК ....ще пробвам с режим, ще си меря захарта уикендите като не съм на работа и ще се надявам да се регулират нещата с диета!
Прегръщам!
Моята ендокриноложка иска кр.захар и гликиран хемоглобин ,той показва по-достоверно от КЗ и каза ако там има отклонение ще правя обременяване .

# 639
Прегръщам!
Моята ендокриноложка иска кр.захар и гликиран хемоглобин ,той показва по-достоверно от КЗ и каза ако там има отклонение ще правя обременяване .

Кръвната ми захар е в норма, аз направих вчера въпросното обременяване с глюкоза!
Въпосните три показателя са
1. глюкозата на гладно
2. глюкозата 60 мин. след като си изпила захарта
3. глюкозата 120мин. след като си изпила захарта

Всъщност на мен само 2-рия ми е над норма, но трябва и трита да са, затова сега съм на хранителен режим

Редактиран пост! Защото съм последна и никой не пише! 😁🤭

Момичета, днес захарта ми е супер...мерих я 9 пъти 🤭 преди ядене, 60 мин. след и 120 мин. след на трите си основни хранения...това ме кара да се чувствам по-добре емоционално и в същото време ме мотивира да продължа да балансирам храната си!
Искам все пак да отида скоро на ендокринолог, препоръчаха ми д-р Ангел Маринчев! Вие имате ли впечатления от него?

Последна редакция: чт, 10 авг 2023, 20:50 от Tsvetkova17

# 640
  • София

Момичета, днес захарта ми е супер...мерих я 9 пъти 🤭 преди ядене, 60 мин. след и 120 мин. след на трите си основни хранения...това ме кара да се чувствам по-добре емоционално и в същото време ме мотивира да продължа да балансирам храната си!
Искам все пак да отида скоро на ендокринолог, препоръчаха ми д-р Ангел Маринчев! Вие имате ли впечатления от него?

Аз също си меря кръвната захар по 6 пъти на ден (преди храна и на 60мин.), един ден в седмицата. Това е по препоръка на д-р Начев при който се следя и от който съм много доволна Simple Smile

Към момичетата от София - имате ли препоръка за някое училище за родители? Въпреки, че ще съм за втори път мама, първия път беше  много отдавна и се замислям дали да не отидем с таткото на някое училище...може би главно заради него Smirk  Предпочитам да ми е някъде наблизо (Южните квартали) .

# 641
Здравейте, момичета! От 2-3 дни не съм влизала да чета, но сега докато приспивам малкия реших да ви изчета най-накрая.
Предния път бях доста редовна с мазането , ползвах главно био Ойл , но имам доста стрии. Един съвет от мен , не мажете само корема, а навсякъде , гърди , корем , бедра , дупе . Общо взето от врата до коленете 😀 На мен именно на дупето и бедрата ми излязоха първо и главно там всъщност. По корема имам едни съвсем мънички и незабележими и те се появиха след раждането, а другите още от 18 седмица и бяха червени. Сега почти не се мажа, няма по-неприятно чувство в момента за мен от това да изляза от банята и да се намажа с нещо мазно и да лепна после 😀
Гърдите и на мен ми пораснаха , не много де , но ареолите ми са доста големи заедно със зърната , също са и по-тъмни.
Лека вечер на всички ии дано да се наспим❤️

# 642
Прегръщам!

Кръвната ми захар е в норма, аз направих вчера въпросното обременяване с глюкоза!
Въпосните три показателя са
1. глюкозата на гладно
2. глюкозата 60 мин. след като си изпила захарта
3. глюкозата 120мин. след като си изпила захарта

Всъщност на мен само 2-рия ми е над норма, но трябва и трита да са, затова сега съм на хранителен режим

Редактиран пост! Защото съм последна и никой не пише! 😁🤭

Кръвната захар сама по себе си не показва дали имаш проблем .
Много голямо значение има какво ядеш ,преди да я измериш ,дали са прости или сложни въглехидрати , протеини ,мазнини и т.н. ,но това пак не показва имаш или нямаш проблем .
И аз се заблуждавах,че всичко е ок с КЗ 4,7 но се оказах с ИР

# 643
Момичета преди малко имах Кръвоизлив от носа. Не беше много силен, но малко се уплаших тъй като това ми е за първи път до сега. Случвало ли се е при някоя от вас? Не знам дали да не звънна утре на АГ или да почакам как ще бъде тези дни.

# 644
Summer 23, на мен ми се е случвало след повръщане. Чела съм, че се случва по време на бременност и не е признак за безпокойство.

Общи условия

Активация на акаунт