Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 44 244
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Момичета преди малко имах Кръвоизлив от носа. Не беше много силен, но малко се уплаших тъй като това ми е за първи път до сега. Случвало ли се е при някоя от вас? Не знам дали да не звънна утре на АГ или да почакам как ще бъде тези дни.

Пишеше в приоженията да го очакваме още в първия триместър или в 3 месец, не съм сигурна, но на мен така и не се случи.

# 646
Благодаря ви момичета успокоихте ме. Ето повече нямам кървоизлив, надявам се така да си остане. До сега през живота не съм имала и се паникъсах.

Пожелавам на всички хубав и спокоен ден. ❤️☀️

# 647
Summer, случайно пиеш ли Аспирин? Ако да, може да е от него, не се притеснявай. Иначе аз като бях малка постоянно бях с кръвотечение на носа, просто може да си имала слабо капилярче, което да се е спукало. Ако ти се случи пак, не дръж главата назад, а се накланяш напред, за да изтича навън, а не да отива в стомаха, където да дразни. Тампони с вода и сол ми помагаха да спре по-бързо

# 648
Благодаря за отговорите, момичета!
Другите показатели са в норма...
С хранителния режим ще се справя, голям инат съм в това отношение...
По-скоро се чудя дали да ида на ендокринолог или диетолог? И най-вече дали диета ще е достатъчна?
Ще говоря с АГ в понеделник на живо, тогава ми е и ЖК ....ще пробвам с режим, ще си меря захарта уикендите като не съм на работа и ще се надявам да се регулират нещата с диета!
Прегръщам!
Моята ендокриноложка иска кр.захар и гликиран хемоглобин ,той показва по-достоверно от КЗ и каза ако там има отклонение ще правя обременяване .

Кръвната ми захар е в норма, аз направих вчера въпросното обременяване с глюкоза!
Въпосните три показателя са
1. глюкозата на гладно
2. глюкозата 60 мин. след като си изпила захарта
3. глюкозата 120мин. след като си изпила захарта

Всъщност на мен само 2-рия ми е над норма, но трябва и трита да са, затова сега съм на хранителен режим

Редактиран пост! Защото съм последна и никой не пише! 😁🤭

Момичета, днес захарта ми е супер...мерих я 9 пъти 🤭 преди ядене, 60 мин. след и 120 мин. след на трите си основни хранения...това ме кара да се чувствам по-добре емоционално и в същото време ме мотивира да продължа да балансирам храната си!
Искам все пак да отида скоро на ендокринолог, препоръчаха ми д-р Ангел Маринчев! Вие имате ли впечатления от него?

Кръвната захар сама по себе си не показва дали имаш проблем .
Много голямо значение има какво ядеш ,преди да я измериш ,дали са прости или сложни въглехидрати , протеини ,мазнини и т.н. ,но това пак не показва имаш или нямаш проблем .
И аз се заблуждавах,че всичко е ок с КЗ 4,7 но се оказах с ИР

Аз имам проблем, даже за добро или за лошо съм малко хипохондрична и си измислям проблеми...
Сама не мога да преценя колко голям е проблема в момента, дали е ИР или ГД, затова в деня, в който стана ясно, че има все пак такъв, съм на хранителен режим по препоръка на АГ...вероятно до края на бременността ще бъда на такъв и се моля той да е достатъчен, за да не се стига до лекарства и/или инсулин.
И това исках да ви кажа всъщност, че за сега режима е успешен, но все пак ще ида на ендокринолог и съм се насочила към въпросния Маринчев!

# 649
  • София, България
Добро утро!

Summer.23, нормално е, спокойно. Simple Smile Разширяват се кръвоносните съдове и за това така, пукват се. Няма как. Както е казала Valerita навеждаш се напред.

Аз да дам отчет: от днес съм 21-ва завършена седмица. Чакам си тая фетална, изчака ми се чакалото. Още 4 дни, на 15 сутринта.
На преглед пък съм чак на 21-ви. Те сега нали са на рядко. Ще пускам изследвания кръвни и урина.
Това бебе ли ме рита много, коремът ли много ми се е вдигнал обаче само киселини, лошо ми е на корема. Днес сутринта си пих топлата чаша с вода, щях да я повърна. Вчера до 1 часа не можах да заспя от киселини. Такова чудо не съм виждала никога. Нарочно си промених количеството и часовете на хранене и пак не става нищо.

По себе си не мога да търпя никакви дънки и панталони. Вчерашния лош ден в София ми се отрази зле само заради това, че трябваше да съм с дънки, па макар и такива забременни.

Все повече се заглеждам по бебешките дрешки, чакам да се върнем от морето началото на септември и ще почна да си поръчвам, каквото съм си харесала. Не влизам в магазини нарочно, защото знам, че ще купя нещо Grinning  Предишния път купувах от George ASDA едноцветни бодита, мисля и този път да направя една поръчка с превозвач. Дори и с ДДС платено над сумата пак ще ми излезне по-прилично, а са им много хубави. 6-7 бодита са около 30-35 лв и като знам как вървят в началото с това ако след ако Animal Speak No Evil От баткото дрехите няма да вършат много дълго време работа, защото той мина на къси бодита и панталонки още от 2-рия месец. А този път ще трябват все дълги поне до 5-6тия.

Аз от кръвна захар хич не разбирам, обременяване не съм правила. Миналия път на кръвните ми излезна над 4 и ми спря сладкото (ама познайте дали го спрях........) Като нищо сега след кръвните този път да ме прати на обременяване.
Tsvetkova, дано да я я регулираш само с режима. Би трябвало Simple Smile

Хубав ден с много ритничета на всички! Kissing Heart

# 650
Здравейте, момичета! Да пиша и аз тук, минах онзи ден при Маринов, обясни ми за аберантната артерия, че е вариация на нормата, че бебето е напълно здраво, няма противопоказания за естествено раждане и общо взето ми каза да спра да го мисля 😃 И следващия път като се видим направо с кошницата с бебето да отида. Олекна ми, признавам си. ❤ Силно го препоръчвам Маринов, много доволна останах от отношението и професионализма му.
Аз вече съм в 25 г.с., честно казано започнах да влизам в периода на гнездене с пълна сила, сърбят ме ръцете да подреждам всичко вкъщи, искам да купувам дрешки вече, ама съм си поставила за цел от септември нататък, че ако от сега свърша всичко, последните седмици ще изкукам 😂
Засега само разглеждам и си набелязвам. Ние сме в нова къща от март месец и още има много неща да се дооправят и купуват като мебели, може би и това е част от причината така да ме човърка отвътре да подреждам 😃

# 651
Момичета, моля за мнение. За първи път пускам изследвания след кръвоизлива. От всичко най ме притеснява този д димер, който не спира да расте и никое АГ или хематолог не му обръща внимание. Може ли кръвоизлива да е от него и как да го смъкна?

# 652
Purple, нищо ,че ще са зимни бебета аз мисля главно бодита а къс ръкав да взема. Няма ли да станат много навлечени , дълъг ръкав боди и отгоре примерно ромпър дълъг ръкав. Винаги съм го мразила това ръкав върху ръкав 😀
Иначе аз също имам желание за подреждане и чистене ,но само желание , реално енергия йок. По цял ден лежа и спя и това ме кара ментално да не се чувствам добре , че не правя нищо , но е някакси по-силно от мен 😀😔

# 653
Хоупче, високичък е Д-димера, да. Пиеш ли Натаспин?
Относно кървенето, не мисля че е от него, д-димер се "синтезира" след разграждане на тромбчета, не е показател за разредена кръв.

# 654
Пиех само аспирин протект, който след кръвоизлива спрях. Да почвам ли натаспин? Наистина не знам какво да пия, никой лекар и хематолог не ми изписват нищо…

# 655
Този Д-димер само ако си на инжекции за разреждане на кръвта ли се пуска? Ако си само на Аспирин Акард трябва ли да се проследява? Никой не ми е казал да го пускам. Аз днес пуснах ПКК, урина, седимент, стерилна урина и CRP. Да видим има ли я още бактерията.
Момичета, колко често усещате бебето да рита? Последните 2 дни е много активна и съм малко притеснена, защото преди 2 вечери ми се случи нещо, което ме попритесни. Имах сериозен напън за повръщане заради киселини, този път не успях да се предпазя да не ми се свива много корема и едновременно с напъна под мен на паркета стана малка локвичка с нещо прозрачно. По принцип имам проблем със стискането като ме напъна да пишкам и си мисля, че от напъна съм изпишкала малко, но се притесних да не са околоплодни води. Урината ми от многото течности е прозрачна почти като вода. Все си мисля, че от един напън за повръщане не би трябвало да може да изтекат води, но вчера цял ден лежах за всеки случай. Повече нищо не е изтекло, нищо не ме боли, нямам контракции. Чудех се да отида ли до спешния на Надежда, но се отказах поради липсата на каквито и да е симптоми. В понеделник съм на ЖК и тогава ще я видя госпожицата как е.
Просто ми се струва, че последните 2 дни е по-активна, но пък четох че щом са активни значи водите са достатъчно.
И знаете ли.... днес за първи път видях да ми се повдига корема там, където е изритването. Не е ли рано още? Някой виждал ли е такова нещо?

# 656
Всички е хубаво да следят, тъй като при бременност естествено се вдигат Hug
Не ми звучи като води, нямаше да спрат лекичко да изтичат ако беше така. Има превръзки в аптеката, които дават индикация при амниотична течност..но са малко скъпички. Но ако смяташ, че ще те успокои може да пробваш.
Щом ритка активно, това е добре Heart при мен корема също се мести, трепти, мърда - след сладко е лудница

# 657
Хоупче, референтните граници на Д-димер за бременни и небременни са различни. Подозирам, че посочената максимална стойност в изследването ти е за небременни.
Питаха ли те в кой триместър си преди изследването?

Аз да се оплача - при мен гаденето се върна с пълна сила. 😞

# 658
Valerita освен витамини и тирекс за щитовидната нищо друго не пия. Благодаря на теб и на всички вас за успокоението.

И при мен се вижда кък мърда корема на моменти когато бебето е поактивно🙈🤣 Онази нощ цял купон беше в корема ми само 3 часа бях спала.

За Д-Димери не знам от личен опит нищо, но една приятелка цялата бременост я искара със леко повишени стойности нищо не и дадоха да пие.

# 659
Здравейте момичета

Аз си отидох на бърз преглед заради контракциите които имам понякога. Те били от тези подготвителните, всичко е наред, бебчо около 630гр в 24 седмица. Аз същи го усещам всеки ден , корема ми се мърда наляво надясно постоянно хаха Simple Smile
Взеха ми вагинални проби и една е позитивна за урея плазма парвум. Някой от вас има ли го това също или чувал ли е нещо за тая бактерия?

Общи условия

Активация на акаунт