Мама под чадъра се разтяга, ДЕКЕМВРИйчето в коремчето си шава. - TEMA 9 (2023)

• 44 240
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, аз усещам също вече baby boy, както го наричам, от три дни. Вчера влязох в 20 г. с. и особено вчера ми се стори доста активно поне 6 пъти през деня ме посрита, и, да, на тези места виждам как кожата се повдига. 🙂 От сутринта пак се обажда на два пъти.

# 661
  • София, България
Purple, нищо ,че ще са зимни бебета аз мисля главно бодита а къс ръкав да взема. Няма ли да станат много навлечени , дълъг ръкав боди и отгоре примерно ромпър дълъг ръкав. Винаги съм го мразила това ръкав върху ръкав 😀
Иначе аз също имам желание за подреждане и чистене ,но само желание , реално енергия йок. По цял ден лежа и спя и това ме кара ментално да не се чувствам добре , че не правя нищо , но е някакси по-силно от мен 😀😔

Оооо аз смятам вкъщи отгоре да е само по боди с дълъг ръкав и отдолу панталони. Много мразя да ми е навлечено бебето Grinning Ние правим 24 градуса вкъщи зимно време, никой не вирее на по-малко. За това имам нужда от дълги ръкави. Иначе да, ако говорим за по-сериозно обличане, със сигурност боди с къс ръкав и отгоре вече нещо с дълъг.
(В George има и с къси ръкави, от там са нашите на първородния Grinning )

Последна редакция: пт, 11 авг 2023, 15:17 от Purple_Peanut

# 662
Здравейте момичета

Аз си отидох на бърз преглед заради контракциите които имам понякога. Те били от тези подготвителните, всичко е наред, бебчо около 630гр в 24 седмица. Аз същи го усещам всеки ден , корема ми се мърда наляво надясно постоянно хаха Simple Smile
Взеха ми вагинални проби и една е позитивна за урея плазма парвум. Някой от вас има ли го това също или чувал ли е нещо за тая бактерия?

Аз го имам и пия АБ за него в момента. Моя беше открит в урина, лекува се с АБ. Пиши на следящия АГ да ти изпише и да започваш защото е хубаво да се маха по-бързичко.

# 663
Хоупче, референтните граници на Д-димер за бременни и небременни са различни. Подозирам, че посочената максимална стойност в изследването ти е за небременни.
Питаха ли те в кой триместър си преди изследването?

Аз да се оплача - при мен гаденето се върна с пълна сила. 😞

За седмицата, в която съм трябва да е до 1,4, а моя е повече и винаги е вървял над референтните и затова съм притеснена.

# 664
На мен ми изписаха Антибиотик но за едно взимане.. двама доктори казват, че няма достатъчно случаи и изследвания как се лекува и дали трябва да се лекува..

Здравейте момичета

Аз си отидох на бърз преглед заради контракциите които имам понякога. Те били от тези подготвителните, всичко е наред, бебчо около 630гр в 24 седмица. Аз същи го усещам всеки ден , корема ми се мърда наляво надясно постоянно хаха Simple Smile
Взеха ми вагинални проби и една е позитивна за урея плазма парвум. Някой от вас има ли го това също или чувал ли е нещо за тая бактерия?

Аз го имам и пия АБ за него в момента. Моя беше открит в урина, лекува се с АБ. Пиши на следящия АГ да ти изпише и да започваш защото е хубаво да се маха по-бързичко.

# 665
Ее , да пърпълче , така става 😀 то със сигурност ще трябват и къс ръкав и дълъг де. Ох , нямам търпение вече. Да перем , да подреждаме бебешки дрешки , да пращаме кой какво купил 🤩🥰

Bobby, точно като да си се изпуснала малко ми звучи , не се притеснявай, особено и като си се напъвала да повърнеш , не избежно си е да не стегнеш корема , то си е рефлекс. И аз понякога изпускам урина като ми се пишка и кихна или се изкашлям.

# 666
Отбелязвам се и тук - пренаталния излезе - всичко е наред, няма синдроми, няма микроделеции 🥹

dzhbin не знам според моята АГ се лекува, моя АБ е 3 хапчета за през ден, довери се според мен на следящия лекар. Аз също знам, че в МД масово циганките много знаят имат ли уреаплазма или нямат и едно 80% от родилите са имали и не са знаели

# 667
Ох, момичета. 16 дни след антибиотика заради бактерия в урината, положението е същото, че и по-зле. Пак бактериите са масово, пак са завишени левкоцитите, но този път имам и белтък и кръв в урината. Много се притесних. Писах на нефроложката, но се чудя да ходя ли на уролог в понеделник.

# 668
Bobby, успокой се, аз ги четох 3 пъти, нямаш никакъв белтък, бактерии пише оскъдно, еритроцити (кръв) - 0. Дишай спокойно много са добре, единствено левкоцитите са малко завишени

# 669
  • София
И аз не виждам нищо притеснително. Какво каза нефролога?

# 670
Ох, защото съм качила предните, когато пиех антибиотика /нефроложката ми каза да пусна на 7ми ден от приема на антибиотика и се видя подобрение/. Това е правилната втора страница от днес. Първата с ПКК от предния ми коментар е правилна и е от днес. Нефроложката иска да изчакаме стерилната урина, която ще излезе в неделя или понеделник. Обаче за всеки случай записах час за уролог в понеделник. Явно 10 дни на антибиотик са помогнали временно и като съм го спряла бактериите пак са се размножили.

# 671
  • София, България
Ама то според мен, трябва да се види каква е бактерията и от кои антибиотици ще се повлияе евентуално Rolling Eyes
Не се притеснявай, масово бременните си мъкнат някакви бактерии. Ще кажат. Но това не е стерилна урина, нали? Ако беше стерилна щяха да изолират бактерията и да направят антибиограма. Thinking

# 672
И стерилна урина съм пуснала, но тя излиза за 3 дни. В неделя или понеделник ще излезе резултата. Почти съм сигурна каква е бактерията, защото вече 2 курса с антибиотици минах заради нея - Клебсиела пневмония. Аугментин (7 дни) въобще не помогна, а Зинат (10 дни) я беше намалил към 7мия ден на лечението, но явно след спирането тя пак се размножила. Притеснено ми е защото четох за загуба на бебе заради тази бактерия. Rolling Eyes

# 673
  • София
Ще трябва да пуснеш 24 часова урина за да се измери загубата на белтъка , това ще ти го назначи нефролога.

Иначе щом и Нитрити са положителни, явно е там бактерията. Егаси упоритото нещо...но ЦРП ти е в норма което показва че няма настояща инфекция, та най вероятно не прави проблеми бактерията. Лекуваш я, ще я утрепаш! Няма се даваш!

# 674
  • София, България
За всички бактерии го пише това. Аз с ешерихията коли какви неща четох. Нормално е, бактерия е все пак. Но не се притеснявай, ще я изчистите. Аз бях също на Зинат, но за 7 дни се изчисти. Евентуално да говориш с АГ за вливки на някакъв антибиотик? Дали няма да има повече ефект?

Общи условия

Активация на акаунт