Моля за вашето мнение , споделяне на опит и резултати, ако сте провеждали този тип лечение спрямо вас или децата ви.
Интересуват ме резултатите- полза или вреда.
Моето дете е диагностицирано с алергична астма още от първата година. Преминахме през различни лечения - флексотит, пулмикорт, ефира, вентолин и т.н. Пристъпите преминават, лекуват се и така до следващия път. При контакт с алерген или попадане в алергична среда и до вечерта детето ми получава астматичен пристъп, гърдите започват да свирят , започва да кашля и така..следва лечение.
Наскоро направихме още веднъж кожен тест за алергии и излязоха, дом.прах, акари, мухъл и животни -котка, зайци, перушина. Получава пристъпи когато отиде в стара къща или в двор с животни, или на гости в дом с дом.любимец и т.н. Стараем се да ги избягва, но е трудно.
Няколко пъти алерголози са ни предлагали и сега се решихме да проведем това лечение с инжекции. При нашето дете са няколко алергена и затова се слагат във всяка ръка по една инжекция два пъти в седмицата. Дозата се увеличава по график. Така няколко месеца и след това се продължава по- рядко в месеца. Още не зная какъв е точния график. И така три години. Според алерголога успеваемостта е 95 %. Придружаващо към това лечение е Ериус и Пулмикорт.
Според алерголога това е правилното решение. Аз изчетох много теми, разбира се има положителни и отрицателни становища. Нормално е, но все пак отрицателните ме плашат.
Ако имате опит, споделете го.
Благодаря.