Алергия и десенсибилизация- процедура и резултат

• 2 150
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Мустаков е много добър опитен специалист. Дълго време бяхме при него ( от бебе дето се казва) но ни е много далеч, от провинцията сме. Отложихме максимално астмата, но и той все пак не е  всесилен.

# 16
То и ние сме от Сандански, но пътуваме. Не ходим много често. За сега му се доверявам, не съм търсила второ мнение, но последния път почти нищо не ми обясни за новото лечение, подхвърли две думи на вратата и ни изпрати 😀 та нещо започнах да се колебая като чета в интернет.
Иначе алергията ни е само към външен мухъл/Алтернария и се надявам да има успех

# 17
Здравейте, дъщеря ми е на шест и половина и от шест месеца забелязахме, че IgE и е завишено, дори когато е здрава. Освен това за шест месеца два пъти направи ларингитен спазъмм и се озовахме в болница, където последва тежка пневмония и двата пъти.
След изследвания за алергии се оказва, че е алергична към някои треви, но най-вече към домашен прах. Посетихме алерголог, който ни изписа сталорал.
И тук идва моето чудене,  тъй като въпреки резултатите от теста за алергени, тя абсолютно никога не е показвала нито един симптом на алергия, нито на ринит, нито я е сърбял носа, изобщо няма абсолютно никакви симптоми на алергия освен това завишено IgE.
Според две лекарки имуноложка и алерголожка един вид резултатите от изследването предшестват симптомите и тя затова, въпреки че досега е била много здраво и рядко боледуващо дете, тепърва предстои да започва да боледува повече заради тези алергии и настояват да започнем лечението. Понеже във всички мнения, които изчетох по въпроса, в тях се споменава, че децата имат симптоми, въпросът ми към вас е смятате ли, че при никакви изразени симптоми на алергия трябва незабавно да се започне това лечение?
Трябва да кажа, че имаме фамилна обремененост, защото едната баба е с активна астма, а таткото е имал астма в детска възраст, предполагам, че това също оказва влияние върху решението на лекарите

# 18
Когато моята дъщеря започна да проявява симптоми вече беше с астма. Помислете над това. Ларингитен спазъм и пневмония малки симптоми ли ви се виждат? Нещата ще търпят влошаване от тук нататък. Прочетете темите от самото начало за да си изясни те какво ви предстои.

# 19
  • Plovdiv, Bulgaria
Да подбутна малко темата..

Вчера бяхме на алерголог със синът ми (8г), от няколко години на пролет е с алергия, но не бяхме тествали до сега. Излезе алергия към бреза и трева. Докторката иска да пуснем и кръвни тестове, и след това да правим десенсибилизация. Аз за пръв път чух всъщност за този метод, търся повече информация, но не разбирам - метода е продължителен, години, но пък чета, че някой пият лекарствата няколко месеца? Какво ще рече това, че се прекъсва и после пак? Или има значение дали алергията е целогодишна или сезонна? Кога се забелязва подобрение? Макар, че може и да не подейства, доколкото разбрах..

И да питам имате ли наблюдения към д-р Силвия Новакова в гр.Пловдив? Някой правил ли е десенсибилизация при нея?

# 20
Здравейте, дъщеря ми е на Сталорал от малко над месец, алерголожката каза, при болест да се спира, обаче аз четох, че ако прекъсването е повече от няколко дни, после трябва наново да се изгражда дозата и все едно наново да се стартира процеса. Тя не уточни колко дни може да не давам, без да се рестартира процеса. Някой да знае?

# 21
  • Пловдив
Синът ми се лекува при нея от почти 3г,скоро предстои тестване,надявам се да го спрем вече.
[quote author=christiana_ link=topic=1574425.msg48656833#msg48656833 date=1728375251]
Да подбутна малко темата..

Вчера бяхме на алерголог със синът ми (8г), от няколко години на пролет е с алергия, но не бяхме тествали до сега. Излезе алергия към бреза и трева. Докторката иска да пуснем и кръвни тестове, и след това да правим десенсибилизация. Аз за пръв път чух всъщност за този метод, търся повече информация, но не разбирам - метода е продължителен, години, но пък чета, че някой пият лекарствата няколко месеца? Какво ще рече това, че се прекъсва и после пак? Или има значение дали алергията е целогодишна или сезонна? Кога се забелязва подобрение? Макар, че може и да не подейства, доколкото разбрах..

И да питам имате ли наблюдения към д-р Силвия Новакова в гр.Пловдив? Някой правил ли е десенсибилизация при нея?
[/quote]

# 22
Здравейте, на моето дете(6 1/2Г.) е с дермстит и по този повод решихме да отидем на алерголог. Бяхме във Варна при д- р. Малячкина.Тя ни каза, че трябва да направим десенсибилизация, но незнам защо инжекциинно. В последствие разбрях, че има и друг вариант.Освен това изписа и ефира  и противоалергично за 6 месеца напред.
Такава ли е лечебната схема за всички?

# 23
Алергия срещу какво има и колко е силна? При нас е срещу домашен акар при горна 0,35 резултат 77. Ако при вас е по-силна алергията може би затова инжекционно, но не съм сигурна. Иначе сме на Стал0рал капки под езика. Също е на ефира и на пулмикорт за година, тъй като направи 3 пневмонии за една година с хоспитализация и мнението на 3 лекари беше, че ако не искаме 4 път да влизаме, е необходим пулмикорта...

Общи условия

Активация на акаунт