В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 24 184
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Да ви питам когато давате на децата да си играят с неща различни от играчки, както листи и джобове ядат ли ги ? Томас и той иска да си играе с такива неща и ще ми е супер да подреждам, а.той да щъка, но той слага все в устата и мен ме е страх.

# 196
Аз давам всичко стига да не може да се задави с него/нарани или да я хване ток. Тя ходи на всякъде по мен, аз да подреждам нещо да шумкам и тя да играе с играчка просто няма шанс😀 просто гледам да мия и дезинфекцирам всичко което и давам да пипа/ играе и това е.

# 197
Давам да лапат всичко. Отдавна спрях да се вманиачавам в дезинфекцирането. То няма смогване.
И нашите баби постоянно питат как са децата. Ох милото гладно е или ох милото болно е, ох милото как плаче, а за мен не се сещат да попитат как съм. Включително и майка ми. Все децата. Кестенче, права си как силите на майката се изчерпват. Не знам при мен от това системно недоспиване явно доста ми е паднал имунитета. Много бързо лепвам всякакви гадости. Преди не бях така. Ако веднъж годишно се разболея пак добре, а сега за 9 месеца колко неща изкарах покрай децата. Ето сега пак съм с летния вирус. Разтройство, боли ме корем..... Ужас някакъв...

# 198
  • Вестерос
Веси, вземи си някакви добавки, имаше едно за нови мами, с витамини на Pregnacare. Да си подсилиш имунитета! Вземи си за положението си в момента лопедиум и хидратин алфа.

# 199
Веси, вземи си някакви добавки, имаше едно за раждали мами, с витамини. Да си подсилиш имунитета! Вземи си за положението си в момента лопедиум и хидратин алфа.

Ентерол хидра пия, течен вит ц и капки вомитосхил за гаденето.

# 200
  • Вестерос
Добре са тези, но ти трябва някаква добавка за имунитет.

# 201
Аз бих препоръчала и пчелен прашец за подсилване на имунитета

# 202
Веси не знам дали ще можеш , но отиди да пуснеш едни изследвания за витамини , виж за какво имаш недостиг. Недоспиването е много по лошо от неяденето. Без храна психически и физически по се издържа , но безсънието е страшно нещо.
Нищо не дезинфекцирам аз , той ближе пода , колкото и да го чистя, това е положението. Само гледам да не давам неща от които може да се задави. Иначе с малки копчета примерно му давам да си играе под строг контрол.

# 203
Абсолютно всичко слага в устата. С първото нямах този проблем, обичаше да си играе със стотинки, бобчета, копчета, ей такива неща ..и да ги пъха в кутийка/касичка...едно не поднесе към устата си. Емили слага всичко в устата, за разлика от храната, първо трябва да я омаже хубаво и тогава, ако я подканя, пробва да яде.
От вчера сме на море, пътя го проспа, направихме следобеден плаж и като седна на пясъка "полудя" от кеф... и пясък яде, въпреки зоркия контрол, но тя е по-бърза от реакциите ми. Пояс не иска, иска да си е гушната в нас и да си ритка във водата.
Веси, скорошно оздравяване! За проблемен стомах помага сироп/компот от дренки.

# 204
  • София
Толкова неща искам да напиша, докато чета, но сигурно половината ще забравя.

Сега спах малко с малчо за пръв път (не успявам да заспя по принцип) и беше страшно сладко. А сега, като си лежа до него, спи вече доста повече от по принцип ❤️

За второ дете - преди бях категорична, че искам. Сега вече, като видяхме какво е, почваме да се чудим и сигурно ще поотложим. И двамата с мъжа ми обичаме хобитата и свободата си, колкото и егоистично да звучи може би. И с едно дете си е изпитание да намерим време за нас като двойка, а и за всекиго поотделно. А с две не знам 😅 Ще го мислим по-натам. При нас успешната бременност се получи след доста време и проблеми, та може би, ако стане пак-стане.

На дребния му давам да лапа всичко почти. Крия си телефона и дистанционното като по-мръсни и трудни за почистване.

Тези дни ми отказва повечето храна, а преди така сладко ядеше пюре. Пробвам, разнообразявам. Давам сам да яде. Ефект - минимален. Само плодовите хапва повече, другото е на настроение. Пробвах и някаква уж готина детска кухня за малки бебешоци - сама си изядох нещата 😁 Но поне имам кърма и си хапва това засега. Дано е период и мине скоро.

# 205
Ние имаме дни в които и двамата сме само на плодове. Диня , пъпеш, малини , кайсии са на почит. Особенно динята за зъбките е страхотно решение , студено, по твърдо и сладко. Сега му правя и сладолед. От храната иначе най много обича кюфтета , винаги изяжда по 4 кюфтенца + картофи на фурна или тиквичка. Имам чувството че ако всеки ден му правя кюфтета ще е най доволен.
Риба е ял само сьомга , тук трудно се намира хубава , прясна риба. Сега в България и Турция ще навакса. Но не знам коя е окей да му давам. Ако имате идеи , ще се радвам да ги чуя.

# 206

Е така, докато си седя "осрана" у дома най-накрая намерих време да ги щракна за 9тата месечинка.

# 207
  • Вестерос
Кестенче, аз съм дала хек. После ще дам треска и сьомга. Това е от заготовките на плазмон.

# 208
Ох Веси големи са сладури пу пу. Да сте здрави всички и да не ви се лепят вируси.

Ще опитам и аз да съм по спокойно и да не откачам като лапне нещо Simple Smile

# 209
Аз давам безвредни неща, не се вманиачавам в дезинфекция...но за нещата с копчета се страхувам, имаше пост от майка, чието дете лапнало копче от дистанционното на климатика. Харесва пластмасови бутилки Simple Smile
Момичета , звучите отчаяно изморени. Аз живнах двете седмици с майка ми,но тя си замина...а от днес и работя, станах в 3.15...

Общи условия

Активация на акаунт