В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 24 195
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Ние бяхме на море с Диана една седмица, от които аз влязох в басейна на хотела веднъж, а баща ѝ не успя да стигне нито до басейна, нито да влезе в морето Grinning  На плаж ходехме само от 8 до 10 и на нея ѝ беше толкова интересно, че искаше само да гледа, т.е. само на ръце ... Затова септември отиваме двамата, ще сме гаджета Grinning
днес бяхме при педито 100 грама на долу е 5.900 заради неяденето след ваксинация а по другия въпрос където сме ние там е и дъщеря ни и двамата сме на това мнение

# 226
Ох не ми говорете за море. Ние сряда пътуваме за България , толкова се вълнувам. Малкия за пръв път ще стъпва на родна земя. А как ми липсва Варна не е истина. Имам чувството ,че после няма да искам да се връщам тук. Ние пък сме обратното за сега да чукам на дърво , поне басейна му харесва и не можем да излезем от водата.По 2часа стои в басейна , а като искаме да излизаме протяга ръце към водата и плаче.

# 227
Тук може ли да се слага бан за заядливи коментари? За една приятелка питам 😅

# 228
И на мен ми е хубаво да си споделяме, кой по-добре може да разбере от човек с подобни тревоги Simple Smile
И мен някой път еднообразието ми е в повече, но после идва момента в който си помисля,че ще трябва да го оставя като порасне и всичко ми се свива 😆 такъв беше момента снощи като заспа и го гледам и си мисля как ще тръгна на работа и ще сме разделени цял ден Sad
Аз мисля да започна от  в къщи нещо да правя, ако мога хем и допълнителен доход.
MM Happiness това за бана ми хареса, ако намериш как свирни😀

# 229
Зори, страхотна е малката, евала. Три деца имаш, направо не ми го побира умът (Мамето Хапинес и го побира хаха)
Маме, не знам за тоя бан ама веднъж писах, че искам да продам едни лекарства и точно по Коледа админите ме наказаха за две седмици и не можех да пиша хаха. Питай тях за бана.
Това споделяне тук е силно, важно и нужно!
Искрено се надявам всяка наша дума да помага на някоя мама, която ни чете. Аз чета другите групи, дето са няколко месеца напред и са ми страшно полезни. Дано и ние успяваме да помогнем...на себе си, на групата и на четящите ни.
Матей днес най-накрая се изправи сам в кошарата, утре сме на плаж, вдругиден идва майка ми с новият си мъж, ще бъде забавно.

# 230
И на мен много добре ми се отразява да споделям тук. От два , три дни малкия се буди по 100пъти на вечер. Ясно ми е че трябва да разширят интервалите , но в тия жеги той едва ги издържа. Чудя се за пътуването до летището и чакането там два часа какво да му приготвя за хапване. Ще пътуваме точно когато ще трябва да обядва. Паучове не ще да яде вече , последните пъти само хвърлях , бебешки гризки яде , ама не може пък само с тях.

# 231
Веси, аз тази седмица разнообразявам като ходя до мола за 30,40 минути с нея. Сменям площадките нарочно, ето във вторник ще слизам с нея с градския транспорт до крайбрежната с други майки от групите. И мен еднообразието ме смазва, затова така разнообразявам. Вчера даже бях на дискотека Grinning Вземи се качи нагоре където обикалям аз, така или иначе при вас е разкопано и прахоляци. Мисля и до парк Възраждане да се замъкна тези дни.
.

То и аз ходя до мола и на други места, като цяло говорих за еднообразието. Сякаш ми се ходи на работа Grinning

Е, аз ходя...измарям се по- малко отколкото вкъщи...приятно е с колегите, но комбинацията с детето е убийствена..😔Аз минах на приспивателни...

# 232
Веси, аз тази седмица разнообразявам като ходя до мола за 30,40 минути с нея. Сменям площадките нарочно, ето във вторник ще слизам с нея с градския транспорт до крайбрежната с други майки от групите. И мен еднообразието ме смазва, затова така разнообразявам. Вчера даже бях на дискотека Grinning Вземи се качи нагоре където обикалям аз, така или иначе при вас е разкопано и прахоляци. Мисля и до парк Възраждане да се замъкна тези дни.
.

То и аз ходя до мола и на други места, като цяло говорих за еднообразието. Сякаш ми се ходи на работа Grinning

Е, аз ходя...измарям се по- малко отколкото вкъщи...приятно е с колегите, но комбинацията с детето е убийствена..😔Аз минах на приспивателни...
мами какво става с моята Елена незнам бяхме днес при педито преди ваксината си хапваше доста добре а сега падна на 350 мл хранене от миналия 28 до сега до днес се оказва че нищо Нее придала даже 100 грама е свалила а всичко ми ядеше без нищо да ми отказва

# 233
От няколко дни Савана се е научила,че ако тръгне да се изправя по някой от нас ( по краката ни се набира) ще я вдигнем и много трудно се върши нещо с нея наоколо.

Мисля,че преоткри баща си плаче за него, а при мен, а при него не може да реши кой от двамата иска да я гушка😁

Сега в София пак стана много топло и айде не иска да яде много много, хапва ама не е ентусиаст . Само филийка с авокадо хапва доволно и плодовете разбира се. Давах и цвекло с телешко (пюре) за моя изненада и хареса, другото ми ново откритие  за вкуса и е яйце+котидж сирене става много вкусно на омлет 🫠

Ние излизаме сутрин и вечер, сутрин само двете вечер с приятели ( ние сме единствените с дете ) ама тя се забавлява, обръщат и внимание гледа как играят на тенис. От около седмица става по-късно сутрин и нещата взеха да се случват с две дрямки само, дано така плавно върви прехода. Аз отдавна се опитвам да махна 3тата дрямка ама все не издържаше.

viara1912 - Може би трябва потърсиш съвет в някоя група във фб, ние тук сме малко голяма част от нас майки за първи път.. моля те само да опиташ да слагаш някакви препинателни знаци и подредена мисъл, трудно се разбира какво казваш/ питаш.

# 234
Чета че давате яйце. Та въпроса ми е и белтък ли?
Значи трето ми е,но ще видите след време как всичко се забравя. Изобщо не помня кога съм давала цяло яйце.

# 235
Аз давам цяло яйце вече повече от месец, ама аз не се притеснявам много от нови храни. ММ е голямото шубе, закусваме сандвичи искам да и дам кашкавал не може, искам нещо друго ( което вече съм давала ) не може😅 чакам го да е почивка да и дам фъстъчено масло,че го е страх

# 236
Правя омлет само от жълтък , но малкия е с АД и ме е страх. Даже и аз бях спряла да ям белтък ,че си мислех , че от него се зачервява. Ако не беше , не знам дали бих давала де. Всъщност само сол, захар, белтък, патладжан и гъби не давам. В тия горещини има дни в които го карта само на таратор и плодове. То в тая жега , кой яде манджи и тежки храни. Деня в който щях да му дам за пръв път телешко , получи топлинен удар, педиатъра ми беше забранил поне седмица такива храни. Сега го кара на ориз със зеленчуци, зеленчуци на фурна , кюфтенца , но когато не иска , не го зоря. Утре сме на преглед , да видим колко е пораснал.
Малкия успява да се задържи прав за няколко секунди , без да го държа, хваща се за дивана. В кошарата отдавна се изправя сам , но се научи във ваната си и спряхме да го къпем там , че е истинска борба.
Пожелайте ми успех , утре заминаваме за един месец , ще съжителстваме със свекърва ми. Хубава жена е , ама след появата на малкия доста ѝ се промени характера.

# 237
Кестенче и ние сме с АД имаше огромни петна по гърба и по малки по ръката. По препоръка на педиатъра използваме козметиката на АДЕРМА. Еми да ти кажа много съм доволна. След месец мазане всичко изчезна. Баня ме се с шампоана и мажа само след баня с млякото ефекта е уникален( поне при нас се получи). Големия ми син също е с АД мазах с какво ли не,еми още си го има( беше на година и половина когато се появи,а сега е на осем). Явно си зависи от самото дете.
Нашите живеят във Франция и от там ми пратиха козметиката. Френска марка надявам се да е по качествено. Пък и в България цените са лау.

# 238
Кестенче, успешно пътуване и приятна чакана ваканция!
Нашият юнак проспа повечето от полета, много слуша, но!!! Непременно си вземи одеало на лесно, в нашето летище на връщане беше ужасен студ от мощните климатици, а чакахме 1 час за паспортния контрол след полета, натъпкани като скариди ( според мен се разболяхме там). Също опитай да смениш преди и след полета, аз сменях памперс в самолетната тоалетна и беше просто ужас! За храната беше питала- аз носех мляко за закуска( топла вода и ам), на отиване бяхме в обедни/ следобедни часове, дадох пюре от бурканчета.
Зорница, аз давам и белтък. В препоръките тук се почва направо с половин яйце, не съм делила жълтъка. Ако не греша, от първата година се препоръчва цяло яйце.
Фъстъчено масло давайте спокойно! Според най- новите изследвания с алергените се почва по- рано, яз давам от 2седмици. По принцип казват, че и патладжан може вече, но майка ми ме разубеди..🙄

# 239
Кестенче, успех с полета! Нали каза, че обича кюфтета, защо не му направиш да яде от тях?
Аз давам яйце, но не на омлет или варено, а в нещо друго -баница, мъфин и т.н , дявам кашкавал, домати(топлинно преработени),веднъж дори облиза сладоледа на кака й, докато я видим(  хареса й!)🤭

Общи условия

Активация на акаунт