В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 24 198
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря момичета Heart Не се бях сетила да взема одеало. Да кюфтенца обича ама и в тая жега ... Ориз мисля да му направя със зеленчуци и малко плодове да сложа в кутия.
Зори ти беше ми препоръчала преди време , когато излезе дерматити на малкия , Биодерма и Адерма. Всеки ден го мажа , но все пак се появява , да вече не е както преди на често ,но все пак се появява. Сладолед и аз съм давала , е не много разбира се , но си хапна от моя. Направих му и домашен със замразен банан и кисело мляко , слагам и бебешки бисквитки. Баница, мъфини и палачинки хич не хареса , а какви ли не рецепти съм пробвала.

# 241
Моето бебе не яде никакви парченца.Вие как се справяте ? Давяг ли се?Много ни е трудно.Иначе пюрета с удоволствие всичко хапва и от кухнята поръчвам,когато ми хареса  дневното меню.
Опитвам се да го уча да дъвче с бисквитки и плодови барчета.Харесват му,но пък диня да му дадеш  веднага се дави.Странно.
В коритото  моето вече не желае да се къпе.Аз го сложа  уж да играе и да изгубим 20-тина минути,но той веднага хуква да излиза.Харесва му да се пързаля по плочките. Голяма веселба,но си удря муцуната и не го оставям. Та вече го къпя прав под чешмата на душа 🤣  Мислех,че поне до 3 ,4 щу си играе сладко  в коритото  и ще губим вечер време.Уви! 😆
Играта вкъщи  е с всичко друго,но не и играчки. Обича кабели, да влиза в пералнята(или поне колкото може да се покатери), да играе с вратите,щорите,обича да си разглабя кошарата  за игра при снадките,да пипа боклука,да разхвърля коша за пране и такива бели само ..Иначе исках точно такова детенце активно и любопитно. Май си го получих по 3.

# 242
Елена сега на 30 август става на осем месеца и почва деветия и още не може да седи самостоятелно и да се изправя в кошарата си но има вече две зъбчета с храненето е зле положението пак както беше след втората ваксина април месец

# 243
Ей момичета само Томас ли не се изправя,не ходи и не прави такива подобни неща. Сяда,ако го сложа седнал, опитва упорито и да пълзи. Да се притеснявам ли? Как ги стимулирахте да се изправят?

# 244
Всяко бебе е различно момичета, най-доброто, което може да направите е да осигурите свобода да изследват себе си и заобикалящия свят. Индивидуално си е до дете за мен, въпреки това  силно вярвам в ползите от седенето на земята. Времето по коремче, занимания на пода и тн. Имам приятелка с бебе почти на 6 месеца, което не може да си държи главата стабилно все още така, че не се сравнявайте с други.

Савана започна сама да се изправя, да си иска да се изправя. Ние нямаме кошара, тя спи с нас и само място заемаше, сега уикенда баща и ще и направи лост на които да се набира и изправя.

# 245
Ние сме от 3 месеца на морето и към този момент даже по бански не съм успяла да се съблека камо ли във водата да вляза 😂

# 246
И според мен всяко бебе се развива индивидуално. Моята племенница на 7-8месеца махаше за чао и пляскаше с ръце , Бора е мнооого далеч да прави такива неща , той дава само "пет" с ръка и понякога дава нещо като целувка, а не е като да не му показвам ежедневно. Същата ми племенница стоеше доста по стабилна изправена на тези месеци.
Еделвайс , Бора се давеше в началото само. Ейййй как го изтърпях това гадене и давене първите пъти не знам. Почти на всяко хранене бях на косъм да се откажа и да предложа пюре. Малкия на 2рата седмица схвана как се дъвче , давах само каши и паучове , всичко останало си беше на парчета. Чувала съм че има деца , които по бавно схващат как да сдъвчат храната. Бора вече толкова внимателно си дъвче и преглъща , че чак се изумявам понякога на старанието му. Мен най не притесняваше да не го объркам , като му давам един път пюре , друг път парче , също съм чувала че когато в гладка консистенция има парчета , пак им е трудно да разберат кое по точно да сдъвчат и така се опитват просто да глътнат всичко. Това беше стимула ми да продължа, просто мислех че така ще забавя процеса. Иначе той на диня се научи да дъвче, твърде много му харесва вкуса , за да се откаже да я яде. Grinning Но щом си хапва пюрета , можеш и да не бързаш да го учиш на парче.

# 247
Айлиз вече има три зъбчета , много ме хапе 😀. И аз съм по смела и давам всичко . Мм се страхува даже като се задави с вода.  Имаме си нов фаворит качамак 🥳 , обожава го. При мен няма нищо интересно , ежедневието ми се повтаря , въпреки зъбките спи нощем спокойно и хапва.  Айлиз може да седи стабилно от 6м и да стъпва с опора без да се пуска , да става в кошарата на крак от 8м (първият ни зъб тогава излезе) сега на 9м пълзи и има още две зъбчета.  Всяко бебе е различно и аз казвах , че не пълзи ето сега не се спира🤣.  Колко пъти АМ давате? Колко хранения имате? При нас нещата стоят така ама нещо мисля , че не наред .
Ако стане в 6 Ам
9/10 закуска
13:00 зеленчуково пюре или местно или супичка със сухар
16:00 половин филийка намазана с пастет от чушка или кексче с плод или някакъв крем
19:00 пюре 190гр
22:00 АМ 300мл
Според вас кое да махна или как да го оправя , все едра едра ми казват ама като си хапва какво да правя. 9м 10.300 тежи.

# 248
Вяра се е изправяла два пъти и то докато ми беше в скута. Изобщо не иска да се хваща за дръжки и да се изправя, нито иска да пълзи. Как ли не я карам. Обръща се и до там. Може сама да се изправя до седнало положение , но не винаги. На мода е отварянето и затварянето на две чекмеджета и това най-вече я вълнува сега.
Между другото я мери онзи ден нейната лекарка. Излиза, че за месец и половина е наддала 600 грама.
Относно яденето на парченца имах известен успех само с банан. Всичко друго на парченца или не иска да го яде, повръща ѝ се все едно и ме гледа лошо.

# 249
Кадерайче , да едричка върви , но чак пък много. ММ на 6 месеца е бил 10кг , аз също на 7-8 месеца съм била толкова.не мисля че трябва да изключваш хранене. Остави го детето , нека хапва. Малкия също е около или над 10кг на 8 месеца е. На хората които казват че била едра , ако не искаше да яде и да я гониш с лъжица , по добре ли щеше да е. Щом се развива добре , расте, аз не бих се притеснявала.

# 250
И аз се притеснявам за Елена сега на 30 става на осем месеца и е едва 5.900

# 251
Кадерай , ние също сме на 8м и няма 2 седмици и сме 10.500 , не са ми казвали да е проблем.Даже много и се радвам , че има къде да щипна 😂

# 252
И аз смятам, че всяко детенце се развива по свой собствен начин и не трябва да се сравняват по между си. Важното е да са щастливи, нахранени и наспани. С това темпо скоро ще обсъждаме раници за детска градина 😅, а до скоро си говорехме за колики. Като сте заговорили за килограми Сорая от 910гр. сега е 7,200, Доминик от 920 гр. сега е 6700, а Матео от 640 гр. е 5200 🤯. Рожденният им ден наближава и ми се реве само като се сетя, умишлено отлагам да го мисля, но трябва да се планува.

# 253
Налиии кога говорихме за прегледи , раждане , а сега за първите им рожденни дни. Ние за РД на малкия най вероятно ще сме в България. Ще сме тесен семеен кръг , баба , дядо, чичо и ние , искам от една определена сладкарница да поръчам торта. Без излишни неща , като гости 100 човека , фоеверки и украси , нещо семпло само. Така че няма какво да го планувам.

# 254
Томас също е 10.500 на 8+++,но е и 75 см. Мен даже ми се струва отслабнал😆 Какво значи да са едри всяко е различно, колкото по подвижни стават по няма да качват според мен Simple Smile

Струва ми се сладичък, не дебеличък🙄

Общи условия

Активация на акаунт