В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 846
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Някой освен Кадерайчето дава ли вечеря? Кога е последното хранене с мляко при вас? Ние от три дни даваме вечеря и мляко в 19:00ч.и ляга до 5:30ч.Дали ще се задържи така се чудя?

# 271
Вечеря съм пробвала да давам няколко пъти. Всеки път спи неспокойно и към полунощ се изхожда , съответно се събужда , миене на дупе , смяна на памперс , той се разсънва , започва се с едно доприспиване. Не е готов още , иначе цока докато си легне , вечер се буди по два пъти за кърмене. Интересното е че колкото и дълбоко да спи , в момента в който аз вляза в спалнята да си лягам се събужда за сучене , а когато влезе ММ , който е като слон в стъкларски магазин , изобщо не се събужда. Мисля че ме усеща по миризмата. С ММ сме решили да го пробваме да спи в съседната спалня, имам чувството че ако изобщо не вляза в стаята която спи , няма да се буди.

# 272
Кестенче, при вас е различно положението. И аз цяла нощ съм на тръни да не го събудя. Искам да го отделя в другата спалня но поне още година сигурно ще е при нас. Няма да ми е спокойно просто, а ти  пък кърмиш все още

# 273
Той бебефона ще е включен цяла нощ , стаята в която ще го пробваме да го отделим е съседната , дели ги една стена. Той спи в кошарата си , мисля че ще се получи. Събужда се вечерта веднъж , когато си лягам аз , което мисля че ще отпадне ако го отделя и веднъж към 4-5 сутринта. Странното е че когато кошарата беше долепена до спалнята се събуждаше сякаш по често , сега съм я сложила на около 4-5 крачки разстояние , защото е на най долното ниво и не мога да го сложа обратно в леглото , докато съм седнала на спалнята. Също и ако не ме вижда може да издържи до 4-5 часа без сучене , но в момента в който ми чуе гласа , дори по телефона започва да плаче. Преди два дни , излязох вечерта на едно събиране , приспах го и не се е будил докато ме няма , като се прибрах , още с отварянето на вратата на спалнята се събуди. Ако не бях се прибрала , сякаш щеше да спи непробудно. Пак казвам ММ влиза,  излиза в стаята докато той спи , не помръдва даже , а изобщо не влиза тихо , аз стъпвам на пръсти и пак ме усеща. Аз също исках минимум до година да спи при нас, но ако ще спи по добре , нека да е в отделна стая.

# 274
  • Вестерос
Навсякъде пише до годинката да не се въвежда вечеря, обаче в чужбина май е едно от първите заместени яденета

# 275
Близнацит са отделени от ден първи. Бебефон не ползваме. Навсякъде са отворени вратите и като се разбутат, аз ставам. Спят много неспокойно. Въртят се в кошарите, постоянно се развиват. Не знам сънуват ли, но понякога се разплакват и аз като отида при тях ги намирам седнали в леглото. Давам бибата и пак заспиват. Последното ни хранене с мляко е около 20:30 ч, обаче после през нощта по два пъти го търсят пустото мляко. Към полунощ и вече към 4-5 часа. Вечерята смятам да я замествам плавно като почне кухнята след 2 седмици. Майката с която излизам днес за първи път взе кухня. Ами много вкусно миришеше храната. Имаше супа борш с телешко. Яхния леща и за десерт кисел от ябълки. Надявам се и моите да си хапват от кухнята. Досега не са ми отказвали нищо, но ще видим.

# 276
  • Вестерос
Аз ни телешко, ни леща съм въвела... явно ще е с кухнята

# 277
И аз давам ранна вечеря, явно не съм споменавала. След СЗ в 16ч, към 18-18:30 давам супа с малко сухар или хляб. И вечер след банята давам мляко. Не се буди до сутринта.

# 278
Мами повод за притеснение има ли при Елена

# 279
При нас положението с храненето се влоши - имахме заместено обедно хранене и прявехме опити за заместване на СЗ, рядко имаше вариант за сутрешна закуска, защото сучеше в 8 и 30 и в 12 беше обяда. Но... от няколко дни отказва да яде пълна порция от каквото и да е, при което се налага час по-късно да я кърмя... нямаме последно кърмене за деня...Пие мляко сутрин в 8, на обяд около 1-2, след обяд около 16ч, в 18и 30, 21 и 30, 23.30, през нощта в 2.30 и 5и30, като тези 30 минути варират с по 10-ина. Вечер дори хапва от нашата храна,или коричка хляб,краставичка (ако вечерята ни не е подходяща за нея или не съм й извадила преди подправките) но кърменето си го чака, а дори не се приспиваме на гърда, за да има някаква асоцияция грешна.

# 280
Аз давам ранна вечеря , после в 22:00 или 21:00 пие АМ задължително. Тоест не съм и спирала млякото😀

# 281

Нашата лудница ви праща поздрави. Дайте малко идеи, какво готвите на вашите малчугани, че започнах да се изчерпвам 😅

# 282
Аз мога да ви пусна разни рецепти от тея дни какво съм експериментирала 😂😂

https://www.healthylittlefoodies.com/fruity-chickpea-cookies/

Нещо като мъфини:
1 морков настърган
1 праскова на ситно нарязана
1 яйце
1 с. Лъжица овесени ядки
1 с. Лъжица брашно от рожков
1 бакпулвер
Малко вода
220 градуса до готовност, заради брашното от рожков лъже за готовността внимавайте 😂

Амарант с кисело мляко и плод каквото имам под ръка

Орзо ( вид паста се води ) със зеленчуци, киноа пак така.
Качамак и дадох със сирене не и харесва😂

Фалшива пържена филийка, запечатвам с кокосово масло.

Всякакви подобни на това с различни зеленчуци https://www.healthylittlefoodies.com/broccoli-tots/ понякога слагам месо, но не е фен много на месото.

Напоследък е много топло и ми отказва всичко, сяда да яде и предлагам сума неща и тя хапва по-малко от всичко🫠 иначе няма да яде или ще иска само диня, филийка с авокадо.

Два дни подред става в 6/6 и нещо, което е необичайно и даже едната сутрин плака цяла сутрин не е било това. Залепена е за мен направо, седим на земята и тя си играе в скута ми вместо да си прави някакви неща.

Да ви се споделя оставях я за по 2-3 часа,за сефте ни беше миналата седмица. Вече два уикенда я оставям на баща и така за по малко, не че правя нещо за себе си просто се налага. Но поне се оправят двамата без много драма

# 283
ММ хапинес,ама какви сладури. Пу,пу живи и здрави да са Ви!

# 284
Ние бяхме на консултация за осем месеца вчера ,защото докторката ни на 30 и 31 я няма започна леко по леко да яде по повече но е много малко кг 6.180 64 см вече и се налага заради малкото тегло което е  сега да ходим на гастроентеролог в София и има малко завишен креатинин и  на Плевен трябва да ходим да  видим какво ще кажат докторите дори вчера като педито ми каза да и махна и памперса ми каза честно да ти кажа многост мее страх да сложа Елена на кантара че незнам какво ще покаже кантара на тръни съм с нея заради малкото и кг но моята прекрасна дъщеря прави осем месеца
днес  и се чудя кога мина това време та вече и мама ми казва

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 09:30 от viara1912

Общи условия

Активация на акаунт