В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 844
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Хапинес, от къде е килимчето? Пу пу сладурчета малки! Като знам през какво преминахте🙏❤️.
Аз все още готвя, не се предавам. Онзи ден дадох купешко пюре, че бяхме на разходка в Созопол. Запишете си-дадох купешко🤣🤣🤣. Иначе изпичам всякакви зеленчуци и като дам веднъж после ги наситнявам и правя запеканки с яйце, с месо, със сиренце. Днес на закуска мляко с грис, бисквита и малини. На обяд някоя запеканка, следобяд филийка с крема сирене и плод някакъв. Вечерята снощи беше от нашите пълнени чушки с кайма и ориз но по воднисто и надробен хляб. Днес може би някоя крем супичка, тъкмо и за утре да остане.Мляко си давам сутрин, обед и вечер по 210.

# 286
Мами днес моята дъщеря става на осем месеца и от утре почва деветия месец още не сее изправила на краката и не може да седи самостоятелно бяхме на невролог и ми казаха че повод за притеснение няма и че ще седне и ще се изправи но може би на малко по късен етап

# 287
И аз като Блонди почнах със супички и хляб в 18, иначе не издържаше до последното хранене. То е в 21-21.30, давам около 180-210 мляко.
Сутрин и закуската е само мляко, тук са такива препоръките. За храната също- само варена или на пара до годинката ( така че си правя неща с паста, варива, зеленчуци, плодове, риба, месо и половин яйце).

# 288
Хепинес, моите фаворити са!!! Герои, жадни за живот!!!
Аз вече се изчерпах също и малко ми се уби желанието. Не е като преди с мерак да им готвя. Общи взето се повтарям. Само дето редувам меса и риба, иначе зеленчуците са все тиквичка, морков, лук, батат, картоф, пипер, спанак. Правя понякога тиквички с ориз или със спанак. Червена леща с картофче, морков, тиквичка, лук и доматче. На Холе има едни много хубави зеленчукови, картоф, тиква, тиквичка и спанак. Много го харесват и към него добавям жълтък. Оня ден какво се замотах и съвсем изключих, че нямам нищо за обяд и тук във Варна има една верига заведения за бързо хранене с готвени неща " Гюрлата". Отидох, предредих цялата опашка и им взех пилешка супа. Като предварително попитах с какво е застройката. Беше само с кисело мляко. Взех една голяма супа за двамата, надробих 2 сухара, пасирах и си я изядоха. Още 10 дни и вече ще са на кухня. Ами да ви кажа, много е хубава кухнята, мирише много вкусно и има разнообразие.

# 289
И аз няма да замествам  вечеря скоро.После спи много неспокойно.Онзи ден направих АМ +4 бисквитки. Цяла нощ мина в мъки.Убедена съм,че е заради това Sad .Бях пробвала и предишенн път.Та общо взето ще си пие мляко за вечеря над година ++.От кухнята давам основното, а на другия ден супата със сухар.Те супичките не са много редки .Добавям сиренце понякога.Иначе имаме плътно 5 хранения+ още 2 пъти по 30мл АМ.  Не знам въобще кога ще го намалим това АМ.Омръзна ми.от шишета, кутии,миене,търкане,топлене на вода по нощите 🤣🤣

# 290
И аз няма да замествам  вечеря скоро.После спи много неспокойно.Онзи ден направих АМ +4 бисквитки. Цяла нощ мина в мъки.Убедена съм,че е заради това Sad .Бях пробвала и предишенн път.Та общо взето ще си пие мляко за вечеря над година ++.От кухнята давам основното, а на другия ден супата със сухар.Те супичките не са много редки .Добавям сиренце понякога.Иначе имаме плътно 5 хранения+ още 2 пъти по 30мл АМ.  Не знам въобще кога ще го намалим това АМ.Омръзна ми.от шишета, кутии,миене,търкане,топлене на вода по нощите 🤣🤣

Говори ми за шишенца, биберони, купички, пасатора.....скоро и бурканчета от кухнята Joy За топленето на вода през нощта.... Направо ми омръзна Joy

# 291
Защо не слагате гореща вода в термос и после да разреждате със студена. Аз така правех едно време, знаех си колко мл гореща и колко студена става подходяща t°... та поне си спестявах ходенето до кухнята.

# 292
Защо не слагате гореща вода в термос и после да разреждате със студена. Аз така правех едно време, знаех си колко мл гореща и колко студена става подходяща t°... та поне си спестявах ходенето до кухнята.

С термос съм аз, но цокат мляко по два пъти на нощ и винаги се налага да топля Scream

# 293
Ние за сега имаме успех с махането на млякото в 22ч., явно се засища добре на вечеря, все пак и храна и мляко и държи до сутринта. Още няколко дни и ще го считам за пълно премахване. Щях да го правя като навърши 10м.но поради това, че от зъби две нощи не искаше да заспи и решихме да не го будим, за да не се разбитва пак, третата нощ ММ забрави да го нахрани в 22ч.и четвъртата направо дадох вечеря и сега шеста вечер сме без нощно хранене. Така се слчучи просто, не съм го планувала толкова рано да го махам. Даже си мислех, че какъвто е яшен ще си цока дълго време през нощта.

# 294
Ваня, килимчето е пъзел от джъмбо, наредихме в целия хол, изолира много добре( отдолу е гранитогрес) и омекотява паданията, но за чистенето е тотален шит..

Веси, Гюрлата ми е много мил спомен от студентските години, що боб чорба и пилешки супи сме изяли там 😅

Иначе ми е голям мерак да готвя сега, че тъкмо проядоха добре, но като захладнее и започнем да излизаме по-често ще ми свърши филма. И аз се въртя около едни и същи зеленчуци, но явно така ще е.

# 295
Ние за сега имаме успех с махането на млякото в 22ч., явно се засища добре на вечеря, все пак и храна и мляко и държи до сутринта. Още няколко дни и ще го считам за пълно премахване. Щях да го правя като навърши 10м.но поради това, че от зъби две нощи не искаше да заспи и решихме да не го будим, за да не се разбитва пак, третата нощ ММ забрави да го нахрани в 22ч.и четвъртата направо дадох вечеря и сега шеста вечер сме без нощно хранене. Така се слчучи просто, не съм го планувала толкова рано да го махам. Даже си мислех, че какъвто е яшен ще си цока дълго време през нощта.
.

Ваня, ти даваш вечеря и после мляко ли и към колко часа? Обмислям аз да почна с вечерите, защото това нощно хранене ме побърква? Давам мляко в 20:30, после около 1 ч и след това в 5ч. Не издържам вече. Явно и от зъбите единия близнак стана цяла седмица се събужда. Като го сложа към 21 ч да спи по няколко пъти се буди с рев. Така вече към 2 часа се успокоява и заспива спокойно. Не знам дали не е от топлото, защото ако не го завия спи, но ме е страх да не настине. Климатика работи в хола и охлажда навсякъде. Спят с тънко чаршафче, но постоянно се отвива и върти в кошарата. Събужда се и го намирам седнал, ама в сънено състояние. Вземам го, малко го гушкам и пак го връщам в кошарата и след 15тина минути същата работа.....

# 296
Веси в 18:30-19:00ч.къпане, манджа и мляко-всичко и бам в леглото до 5:30ч.И Матей се буди от зъбите но в просъница, бутам бибата поне два три пъти на нощ. Спирай с тия нощни хранения ще ти олекне малко.

# 297
Тъй като днес Елена става на осем месеца се вълнувам много и  чакам момента в който ще седи стабилно и самостоятелно и ще се изправи на краката си

# 298
Здравейте мамчета, аз си мислех че само нашата бебка се буди нощем  по няколко пъти за кърмене но не е,  много ме успокоихте  че се бях притеснила вече.
От няколко седмици е на детска кухня и аз се чувствам много добре. Знам че има за нея разнообразие от супички,манджички и десерти които аз немога да и предоставя, вкусно и е и си хапва с удоволствие. Вечер не и давам вечеря но към 18 ч и давам плод/ пъпеш, диня, смокини, грозде  и др, после към 20-20.30 баня ,кърма и заспива към 21-21.30ч. Сутрин и правя закуска - попара чай със сухар и сирене, кус- кус, мюсли и подобни.
Ако някое мамче иска, може да му снимам менюто от кухнята която вземам, просто като идея какво да сготви .
Хепинес толкова ви се радвам какви прекрасни деца отгледахте, през каква мъка минахте но всичко си е заслужавало.
Веси и ти си много силна и добра майка.
Абе, всички тук сме готини и оправни мами. Толкова много неща научаваме една от друга, помагаме си и се съветваме . Абе супер сме си!
Вяра , това че твоето момиченце не се задържа изправено още не е проблем, ще се научи. Ти слагаш ли го да сяда, правиш ли масажчета , гимнастика, занимавай се малко по усърдно и ще се получи.
Прегръдки на всички майчета!

Мамчета на момиченца , вие мислите ли да слагате обеци  кога и къде? Благодаря ви!

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 19:33 от pepinna

# 299
  • Вестерос
Много са сладки тризнаците! Пу пу!! Kissing HeartHeart EyesHugHug

И аз правя все едни и същи като цяло зеленчуци- тиквичка, батат, ако нямам картоф и слагам пащърнак, някой път броколи, понякога морков/ зелен пипер или люспа лук (от скоро), но задължително е тиквичка да има и някой от двата картофа. Попарата хич не ми я иска вече, та сутрин е кускус основно, понякога овесени ядки с кис. мляко.

Обеци ще слагам, чакам да захладнее. Искам да е преди годинката. В един салон във Варна, с нова техника ги правели дупките и едновременно на двете уши.

На мен не ми тежи правенето на АМ, просто аз се родих още декември с каната на Шайоми. Настроена си стои на 44 градуса. За секунди си я затопля до толкова, правя ам за точно 2 минути.

Общи условия

Активация на акаунт