В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 800
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
  • Вестерос
Пляска с ръце отдавна, дава боц, дава пет, но пък не може да си стои на краката сама, трябва да я държа, иначе все иска.

# 466
Нашия само пет дава , боц и пляскане с ръце абсурд. Племенниците ми също отдавна ги правеха тези неща. Не знам дали да се притеснявам. Иначе като кажа вземи топчето го взима , като кажа хвърли , хвърля , като кажа виж , също се обръща , дори по него време да плаче. Вчера на една книжка като питах къде е патето и го посочи , но не знам дали е случайно, макар че и друг път е посочвал животно като го питам. Вчера му взехме кракомобил , първо си вдигна краката и чакаше да го бутам , но бързо схвана че трябва да си движи краката. Не го оставям сам , аз го бутам , но и той помага с краката.

# 467
Пляска с ръце, дава боц и 5, маха за здравей и довиждане, дава целувка, но само с устата, плези се, като й кажеш "покажи езичето". Казва "мама" и "баба", но "баба"вече по-рядко. Ходи стабилно, като се държи за една ръка, стои сама без да се подпира, прави по 2-3крачки. Общо взето това може.Взехме й уокър, но не го бута сама, хваща го за едната ръка, а с другата държи някой и така ходи, дори вече пренебрегва пълзенето. Хит е и ел.колата, седи, пуска си музика, държи се за волана, докато колата се движи...
Кака й говореше на нейната възраст (ползваше отделни думи) - казваше сложни думи,като "пеперуда", "Мики Маус"..но не ходеше и не пълзеше, Емили пък двигателно се развива бързо, но пък само 2-3 думи казва, не се и опитва да повтаря, а си говори на бебешки.
Децата са различни и не бързам да се притеснявам, че не може да прави нещо, а се фокусирам върху това, което може.

# 468
Моите пляскат с ръце, дават пет и толкова Joy  Откога ги уча да казват чао, ама няма...... Иначе стоят на крака, движат се из цялата кошара. Като ги пусна да пълзят се изправят на всичко на което могат да се хванат здраво. Казват баба и тата, майка си не я признават.

# 469
Еееее Алтая ти изби рибата. Ей сега вече се притесних. Бора казва само бау-бау и скимти за мяу, не спира да крещи. Чао не може още да прави с ръка , а му показвам от страшно много време и правим здрасти и чао на всичко , дори когато прибираме дрехи в шкафа им казваме чао и им махаме , но той сам не може. Мама казваше , но вече няма и помен от това. Аз говоря страшно много и понякога сякаш му надувам главата на детето.

# 470
Алтая какво ни направи ти😆 лелеее,браво!
Томас пляска, дава боц, казва-мама,баба, тати и бау. Толкова.  Пълзи, изправя се. Аз обаче и не бързам и гледам да не сравнявам, моята лекарка каза до 3м е разликата в развитието на децата и при Томас явно си важи.  Освен това той определено е по спокоен, даже леко мързелив 😊

# 471
Еее...вие пък.. само за протокола -след 5дни навършва 10м. Затова е по-напред, но да, готова е сама да ходи. Отдавам ранното развитие на това, че от раждането си държи главата, което ни дава повече преднина. Но пък не иска да говори, само 2 думи, не ще и да повтаря, а пък разбира кой какъв е. На книжките не показва кое е животното от многото, но знае, че има.

# 472
Проблеми след ваксините някой имал ли е

# 473
  • Вестерос
E moeто след 6 става на 10, ама явно е назад. Дава и чао също, но от скоро. За говоренето осъзнато е след годинката, другото са според учени и доктори лепетна реч .

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 19:24 от Tiffany А

# 474
Пф колко неща могат вашите дечица🫠 Савана маха за здрасти/чао, дава 5, обича да пипа по носовете, защото нашите като пипа правим като клаксон на кола и тя много се забавлява. Хапе ни по носовете, като много се заиграем или ние радва и ни хапне, това е нейна целувка😀 ние много я хапем, лекичко нали.. явно сме я научили несъзнателно. Вчера се е изправила без опора като я гледал баща и, аз още не съм я виждала. Бабли доста, ама аз това не го броя за думи, иначе казва мама,баба,дада ама не мисля,че е съзнателно

Взе да напредва с лъжицата, има такава мъничка да се храни сама, все по-добре се справя с нея.

С храненето сме на периоди, има дни нищо не иска да яде, други с голямо удоволствие хапва. В дните когато не иска нищо ме спасява филийка с авокадо/кашкавал, бананови палачинки. Гледам да не го мисля много, има си 5-6 кърмения, иска си, аз не бързам да отбивам така или иначе. Сега я уча на знака за мляко, ама на нея и по-лесно да ми дърпа блузата и сама си показва,че иска.

Утре ще я водим в зоопарка, много се вълнуваме, ние ходим всяка година, мисля,че ще и хареса. Най-много за маймунките се вълнувам😀 ще ви разкажа после дали са се харесали

# 475
Пф колко неща могат вашите дечица🫠 Савана маха за здрасти/чао, дава 5, обича да пипа по носовете, защото нашите като пипа правим като клаксон на кола и тя много се забавлява. Хапе ни по носовете, като много се заиграем или ние радва и ни хапне, това е нейна целувка😀 ние много я хапем, лекичко нали.. явно сме я научили несъзнателно. Вчера се е изправила без опора като я гледал баща и, аз още не съм я виждала. Бабли доста, ама аз това не го броя за думи, иначе казва мама,баба,дада ама не мисля,че е съзнателно

Взе да напредва с лъжицата, има такава мъничка да се храни сама, все по-добре се справя с нея.

С храненето сме на периоди, има дни нищо не иска да яде, други с голямо удоволствие хапва. В дните когато не иска нищо ме спасява филийка с авокадо/кашкавал, бананови палачинки. Гледам да не го мисля много, има си 5-6 кърмения, иска си, аз не бързам да отбивам така или иначе. Сега я уча на знака за мляко, ама на нея и по-лесно да ми дърпа блузата и сама си показва,че иска.

Утре ще я водим в зоопарка, много се вълнуваме, ние ходим всяка година, мисля,че ще и хареса. Най-много за маймунките се вълнувам😀 ще ви разкажа после дали са се харесали
как ги ядете тия палачинки и филийка с авокадо много ли зъбчета има

# 476
Има 2 зъбчета, но ние пюрета не даваме отдавна, тя сама се храни, научи се да дъвче. Не трябват зъби като цяло, палачинките са меки, филийката също. Палачинките с голям кеф си ги хапва, понякога правя и спаначени даже

# 477
  • Вестерос
Как правиш палачинките? И Рали дъвче, вчера яде пиле с ориз от нашето.

# 478
1 банан 1 яйце два супени лъжици брашно или овесени ядки финно, ама с брашно става по-добре, понякога слагам спанак към банана, понякога го правя с два банана, бъркам го на чопъра и слагам кокосово масло една супена лъжица. Пробвайте, имайте предвид,че на две супени лъжици брашно не става много гъста смес, но си стават палачинки, аз слагам една супена лъжица и става мини палачинка

# 479
Емили има зъб от 2дни, но това не пречи да дъвче. Единственото, което й давам като "боклучава храна" е солети. Изяжда по 2-3на ден и то не всеки. Но и тя не обича пюрета и манджи, предпочита парчета да яде.

Общи условия

Активация на акаунт