В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 841
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Антонина има обеци от 3-месечна 😀 прие го без драми. На Благовещение ги пробихме, както си е по традиция.
Почвам да се съмнявам в колежката Вяра, едни и същи коментари през 2-3 писания 🙄  при мен е същия филм със спането и много се изнервям. Върнах се в първи клас и спи при мен, събуждам се като сгазена от влак 😀 всичко ме боли. Голямо въртене, подаване на бибата ама пък спи до 8ч

# 301
Аз не правя нощно АМ от два месеца 🤣 , но ако случайно ми се събуди го правя със стайна температура ( бебелан вода). То и преди сме нямали нощно хранене а сутрешно в 5 , защото не се събуждаше , 6 м все топлих после охлаждах и т.н. Термоса съм го ползвала първите месеци когато я натисках да яде в 03:00 по лесно е от топленето на вода , но се прецака бързо.
4 зъбчетаааа два долни и горни🥲🥳🥳. Има дни в които мрънка и яде по-малко , но нямаме температура и истеричен рев. Айлиз получи някакъв навик и все дере , скубе. Бяхме на кафе и зад нас една г-жа , тя в мен и аз мисля че гледа. Като се залепи за косата на жената🤣. Направо срам ме хвана , много посяга не знам какво е това . Мен само да ме види с пусната коса и ме скубе и ни Дре носовете. Карам се показвам , че не трябва ама не знам дали ме разбира?🤣🤣🤣
Мами с уокър има ли , доволни ли сте???

# 302
  • Вестерос
И моята скубе и пищи от кеф, последно време и щипе много, по лицето носове, уста също, а от онзи ден и ме хапе...

# 303
Аз бих погледнала менюто, че ми е интересно ❤️ Посъветваха ни да захладнее времето и тогава да пробиваме уши. Както спомена Тифани сега има вариант и двете уши едновременно и става за секунди.
Здравейте мамчета, аз си мислех че само нашата бебка се буди нощем  по няколко пъти за кърмене но не е,  много ме успокоихте  че се бях притеснила вече.
От няколко седмици е на детска кухня и аз се чувствам много добре. Знам че има за нея разнообразие от супички,манджички и десерти които аз немога да и предоставя, вкусно и е и си хапва с удоволствие. Вечер не и давам вечеря но към 18 ч и давам плод/ пъпеш, диня, смокини, грозде  и др, после към 20-20.30 баня ,кърма и заспива към 21-21.30ч. Сутрин и правя закуска - попара чай със сухар и сирене, кус- кус, мюсли и подобни.
Ако някое мамче иска, може да му снимам менюто от кухнята която вземам, просто като идея какво да сготви .
Хепинес толкова ви се радвам какви прекрасни деца отгледахте, през каква мъка минахте но всичко си е заслужавало.
Веси и ти си много силна и добра майка.
Абе, всички тук сме готини и оправни мами. Толкова много неща научаваме една от друга, помагаме си и се съветваме . Абе супер сме си!
Вяра , това че твоето момиченце не се задържа изправено още не е проблем, ще се научи. Ти слагаш ли го да сяда, правиш ли масажчета , гимнастика, занимавай се малко по усърдно и ще се получи.
Прегръдки на всички майчета!

Мамчета на момиченца , вие мислите ли да слагате обици  кога и къде? Благодаря ви!

# 304
Аз купих walker-вйрху него има играчки за вадене,музикална играчка и дъска за писане.Освен да го обръща и да играе с гумите за друго не го ползва.Проходилка също не прие,но аз съм доволна ,че няма да има рязко забиване по шкафове и стени 🤣
При нас асоциацията за заспиване е АМ.Без него не заспива .Особено вечер буквално заспива върху шишето.
За обедния сън единствено яслата дано помогне да го махнем,но тя чак догодина.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 06:20 от Edelvais123

# 305
Здравейте мамчета, аз си мислех че само нашата бебка се буди нощем  по няколко пъти за кърмене но не е,  много ме успокоихте  че се бях притеснила вече.
От няколко седмици е на детска кухня и аз се чувствам много добре. Знам че има за нея разнообразие от супички,манджички и десерти които аз немога да и предоставя, вкусно и е и си хапва с удоволствие. Вечер не и давам вечеря но към 18 ч и давам плод/ пъпеш, диня, смокини, грозде  и др, после към 20-20.30 баня ,кърма и заспива към 21-21.30ч. Сутрин и правя закуска - попара чай със сухар и сирене, кус- кус, мюсли и подобни.
Ако някое мамче иска, може да му снимам менюто от кухнята която вземам, просто като идея какво да сготви .
Хепинес толкова ви се радвам какви прекрасни деца отгледахте, през каква мъка минахте но всичко си е заслужавало.
Веси и ти си много силна и добра майка.
Абе, всички тук сме готини и оправни мами. Толкова много неща научаваме една от друга, помагаме си и се съветваме . Абе супер сме си!
Вяра , това че твоето момиченце не се задържа изправено още не е проблем, ще се научи. Ти слагаш ли го да сяда, правиш ли масажчета , гимнастика, занимавай се малко по усърдно и ще се получи.
Прегръдки на всички майчета!

Мамчета на момиченца , вие мислите ли да слагате обици  кога и къде? Благодаря ви!
слагам я да седи от петия месец масажи правя но за сега нищо вече почна моята Елена деветия месец от днес но все още не може

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 10:22 от viara1912

# 306
Христо е на 8 месеца. Аз също вземам кухня, но давам определени неща-не давам свинско и прясно мляко, както и бял боб. Иначе така въведох доста зеленчуци и глутен. Бяхме на втори преглед при д-р Фурлакис и ни даде нови насоки. Ако искате, мога да опитам да кача тук файловете. Все още не се изправя сам, но седи стабилно. Не пълзи, но доста добре стои на четири опори и даже се опитва от това положение да сяда. Мнението на ортопеда е, че няма поводи за притеснение. Слагам го в проходилка, ходи назад😂 В центъра за игра стои не повече от 10-15 Мин и му омръзва. Две долни зъбчета има. Все още няма въведена вечеря и не смятам да го правя до 10 месец. Сутрин и вечер е на АМ. После в 9:30 закуска, обяд, следобедна. Ляга към 21:30-22:00 и си събужда между 6 и 7 часа. Понякога заспива после, понякога - не.
Аз обаче продължавам да се боря с проблема си с хемороидите от раждането и вместо нещата да се подобряват, стават по-зле😭

# 307
Кристина, споделихте ли с доктора, че ползва проходилка? Какво му е мнението?

Днес бяхме на консултация. На 9м. тежи ~8400, 71.5см. Издаде бележка за кухня, поговорихме за обувките -каза аз да преценя какви, но да са с опора в петата и каишка през глезена. Споделих й, че ходи боса по двора(понякога само й слагам чорапи), поздрави ме и каза, че ортопедите препоръчват босото ходене. Общо-взето това беше ..за 5мин минахме.

# 308
Мами водих Елена на ортопед ставите са перфектни споделих за проходилката каза много добре тогава беше на седем месеца имали в тази група бебета които още не могат да седят самостоятелно и да се изправят на краката си и защо така се получава

# 309
Да, споделих. Каза, че единствения недостатък на това, че се слагат децата в проходилка преди да започнат сами да се изправят, е, че виждат, че има лесен начин да стоят прави - било то в проходилка или в център за игра/бънджи. Говорихме за обувки - за него няма определена марка, а трябва обувката да се огъва. Но не както сме свикнали ние през средата (т.е.да се допират пръстите и петата), а по дължина. Надявам се, че ме разбрахте, че дадох едно обяснение….. Показа ми и как да правя упражнения, тъй като Христо има много стегнати мускули и е доста “як”, както той се изрази. Това е предпоставка децата да прохождат на пръсти

Кристина, споделихте ли с доктора, че ползва проходилка? Какво му е мнението?

Днес бяхме на консултация. На 9м. тежи ~8400, 71.5см. Издаде бележка за кухня, поговорихме за обувките -каза аз да преценя какви, но да са с опора в петата и каишка през глезена. Споделих й, че ходи боса по двора(понякога само й слагам чорапи), поздрави ме и каза, че ортопедите препоръчват босото ходене. Общо-взето това беше ..за 5мин минахме.

# 310
По темата с обечките мисля да е догодина,защото искам да е на Благовещение. Тази година ми се стори прекалено малка за да и ги дупча.  За храната и при нас е еднообразие. Закуската попара,кус кус,филийка с масълце и малко чубрица,качамак горе долу се въртим около това. Обяд някаква супичка импровизирам тази от вчера,като яде и днес от нея е зеленчуци( лук,морков,чушка,домат) и фиде като слагам малко чубрица,магданоз,масло. СЗ каша,плодово пюре с бисквитки, плодове, кисело мляко в различни комбинации. Когато ние вечеряме тя задължително хапва и от нашето. Започнах да готвя без много подправки за да хапва и от нашето когато не и правя нищо за нея. Спим 2 пъти на ден като и двата пъти заспиваме с кърмене. Вечер след баня пие мах 120 АМ и след около половин, 1 час пак кърмене и заспива. През ноща си се буди и се кърмим в сънливост. Това с нощното кърмене сама си го махна когато беше на 2 месеца, но от както започнаха зъбите си го върна. Има 2 отдолу.
Все още риба не съм давала.
В проходилката си движи вече накъдето си иска,но за кратко 10,15 мин и и омръзва, в бънджи също седи,но пак за кратко. Иска да я държиш и да си ходи най вече. Не пълзи и не седи изправена. Това си е индивидуално за всяко дете малкия ми син до 11 месеца не можеше да се обръща,както го оставя така го намирам. Пролази на почти годинка и проходи на година и 2 месеца. Големия ми син пък изобщо не е лазил,беше много боднато дете и проходи на година и 1 месец. И трите ми деца са коренно различни. Малкия от кротко и послушно дете сега е по боднат и от брат си.
Ох много дълго стана  Хахаххаха

# 311
По принцип тая глупост с "всичко е мн индивидуално" сега е мн модерна. Всичко си има тайминг при децата и когато той закъснява доста не е окей. Трябва да се търси причина и решение. Ще дам пример: значи ако детето не проговори до 6-7г възраст, тогава пак ли ще кажем, че е мн ин дивидуално? Не мисля! Забавянето в етапите на развитие съществува и като диагноза в клиничните пътеки на ЗК. Обикновено с провеждане на насочена рехабилитация, децата догонват етапите. Масажите тип намазване с олио вечер не се броят. Гимнастиката тип каране на колело с крачетата, жабки и ала бала също не се броят. Вяра, отиди при личната и си искай амбулаторен лист. Не знам къде живееш, но трябва в града да имате център за рехабилитация. Търси причина и ще намериш решението.

# 312
Аз обеци сложих на каката, когато беше на 2,2г., сама си ги пожела. Преди това си дърпаше ушите, когато й се спеше и не смеех. Сама си каза, че иска, после си ги пазеше и се показваше, че има обеци. Сега пак мисля да е така. Емили е по-щура и не смея още, че се дърпа, скубе...  Нека да почне да разбира и тогава, пък и ушенцата са им мънички още, като пораснат, ако се изместят дупките ...?🤔

# 313
Това е така, но и не съвсем. Ако е съвкупност от няколко неща - съгласна съм да се търси проблем. И го казвам от позицията на майка на дете със Специални потребности - баткото ни е с генетично увреждане и доста съм препатила през годините, както и доста горчив опит имам.  Но и яз смятам, че в случая Вяра трябва да поиска още мнения, както и да посети още един гастроентеролог.

По принцип тая глупост с "всичко е мн индивидуално" сега е мн модерна. Всичко си има тайминг при децата и когато той закъснява доста не е окей. Трябва да се търси причина и решение. Ще дам пример: значи ако детето не проговори до 6-7г възраст, тогава пак ли ще кажем, че е мн ин дивидуално? Не мисля! Забавянето в етапите на развитие съществува и като диагноза в клиничните пътеки на ЗК. Обикновено с провеждане на насочена рехабилитация, децата догонват етапите. Масажите тип намазване с олио вечер не се броят. Гимнастиката тип каране на колело с крачетата, жабки и ала бала също не се броят. Вяра, отиди при личната и си искай амбулаторен лист. Не знам къде живееш, но трябва в града да имате център за рехабилитация. Търси причина и ще намериш решението.

# 314
[quote author=Blondy23 link=topic=1574642.msg46881482#msg46881482 date= децата и когато той закъснява доста не е окей. Трябва да се търси причина и решение. Ще дам пример: значи ако детето не проговори до 6-7г възраст, тогава пак ли ще кажем, че е мн ин дивидуално? Не мисля! Забавянето в етапите на развитие съществува и като диагноза в клиничните пътеки на ЗК. Обикновено с провеждане на насочена рехабилитация, децата догонват етапите. Масажите тип намазване с олио вечер не се броят. Гимнастиката тип каране на колело с крачетата, жабки и ала бала също не се броят. Вяра, отиди при личната и си искай амбулаторен лист. Не знам къде живееш, но трябва в града да имате център за рехабилитация. Търси причина и ще намериш решението.
[/quote] личната все казва може би на по късен етап ще седне и ще се изправи от Враца сме сега на 15 сме на още един гастроентеролог трябва ли да се притеснявам че още не седи сама и не се изправя

Общи условия

Активация на акаунт