В летните горещини ДЕКЕМВРИйче иска вече да пълзи 🍉👣 -- тема 5

• 23 770
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Ние сложихме вече на всички чекмеджета и гардероби, иначе се отварят или си набира на дръжките.

Има ли някоя от вас по ЗВБ, която дава кухня? Позволяват ли ви да ги храните?

# 586
Не мога да кажа, че съм ЗВБ, нещо смесено е при нас. Примерно закусва сама филийка с масло и сирене- късам й хапчици и в чинийката сама си хапва. Манджите си ги яде с моя помощ, не давам сама да се маже, 2-3пъти посяга към лъжицата сама, давам й, но с моя помощ. Всичко, което може да се нареже на парчета, го яде сама , а лъжицата е от мен.

# 587
Алтая, браво на вас! Вие сте първите проходили вече в групата. То тя отдавна пишеш, че ходи де. Аз не очаквах, че толкова рано може да ходят но в Морската виждам вече два пъти малки момиченца, току що навършили 10м. и щъкат ли щъкат.
Матей вече прави по 5-6 крачки с уокъра, свикна му. В началото падаше назад с него но вече го схвана. Ние също обезопасихме, защото отваря всичко наред и вади дрехи, съдове и обувки.
На кухня или не според мен добре си хапвате, все пак е готова храна, а не пюре. Аз готвя не сме на кухня но и ние ядем толкова горе долу, само вечерята ми е пак 200гр. почти. Аз давам мляко на основните хранения. С тази вода голям зор, не иска и не иска.

# 588
  • Вестерос
Oт две седмици е на кухня. Яде основното, давам 180-195 някъде. Супата е давам в 19 часа, давам 100-120 зависи колко е гъста и с малко хляб. После в 20:30 пие 150 мл ам някъде. Така ми спи до към 8 часа. Десерта от кухнята го давам за сз, обаче почти не ми го яде, защото е доста гъст, слагат ам, а тя не яде с ам направени неща. Когато ги усети в основното или супата /понякога слагат от кухнята/ със зор ги яде. Затова не я мъча с десерта за сз, а си яде, каквото обича- кис. мляко с бисквити и някакъв плод. около 180-190 грама пак. Понякога ми е изяждала и 200 гр., но тогава следващото ядене е по-малко.

# 589
Питам за грамажите, защото пишеше, че менюто (супа, основно и десерт) е за 1 хранене, а тя ги хапва за 3. През деня понякога я кърмя, сутрин, вечер и през нощта задължително

# 590
Питам за грамажите, защото пишеше, че менюто (супа, основно и десерт) е за 1 хранене, а тя ги хапва за 3. През деня понякога я кърмя, сутрин, вечер и през нощта задължително

Основното и десерта са по 190 грама. Супата 150 гр. Моите, които са от тези, които не отказват нищо изяждат всичко от основното. Десерта не го харесват и обикновено изяждат около 150гр. На супата слагам по сухар и половина и не винаги успяват да я изядат. Абсурд е всичко за едно хранене. Разпределяй си ги за 3 хранения. То ако е за едно трябва да трите общи да са 190 гр.

# 591
Майчета, споделяйте, че много се притесних😬. От два дни Матей проявява някакъв характер ли е, налага ли се, не знам какво е. Не иска да яде, стиска устни, изпада в истерия. Яде само сладките неща. Днес пък не искаше да го слагам в количката и взе да се тръшка един, да мрънка, смъква се надолу в количката и не иска да го закопчая. Но това много време продължи. И най-лошото е, че аз се изнервям и му се карам и после съжалявам и се чувствам виновна. Вашите деца правят ли така? Вие чувствате ли се като мен?

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 19:18 от IRusinova

# 592
Хахахах, имам една розовелка у дома, която ми изпилява нервите в момента с характера си. В началото изобщо не ми беше смешно, като не искаше да яде, стискаше устни и изпадаше в истерия. Хеле прояде, но сега ме убива с фасони. Тропа с крак, муси носле, мята ръце и извърта глава настрани. Като и извикам по име и директно ми обръща гръб.Със сигурност е нормално, научили са нещо ново.
Майчета, споделяйте, че много се притесних😬. От два дни Матей проявява някакъв характер ли е, налага ли се, не знам какво е. Не иска да яде, стиска устни, изпада в истерия. Яде само сладките неща. Днес пък не искаше да го слагам в количката и взе да се тръшка един, да мрънка, смъква се надолу в количката и не иска да го закопчая. Но това много време продължи. И най-лошото е, че аз се изнервям и му се карам и после съжалявам и се чувствам виновна. Вашите деца правят ли така? Вие чувствате ли се като мен?

# 593
Тръшка се за почти всичко и сочи като диригент.  В количката седи, но само ако е с лице напред за да гледа. И по цял ден сваля чорапите и обувките. Надявам се да е период.

# 594
Имайте вяра, че с прохождането ще се успокоят. Нещо такова се случи с Емили. Лятото беше фурия , инатлива, палава и капризна. От 2-3седмици е друго бебе. Тази седмица съм сама( дори съм със сецнат кръст) и констатирах, че не съм уморена и предимно са ме слушали с каката. Малко режимът не го спазва, но не се впечатлявам много, защото предстои смяна на времето.
Та...мисълта ми е, че и двете ми деца се кротнаха, когато проходиха... дано и вашите така, че има и такива, които почват да палуват, когато са самостоятелни.

# 595
И нашата бебка започна да проявява характер Simple Smile , когато не иска да яде и тя се инати, извърта глава ,мята ръце и хленчи. Понякога ми хвърля по някой убийствен поглед Simple Smile ,  иде ми да я изям толкова ми е сладка . Ние от известно време сме сами- тати влезе в болница и незнаем кога ще го изпишат Sad трудничко е  но се справяме с бебка. През нощта се буди на 2 часа хленчи и иска цицка. Спинкаме двете с нея на спалнята и така ми е по лесно да я кърмя. Немога да премахна тези нощни събуждания Sad , спеше си по цяла нощ до 4-5 месец и след това като каза да се буди, и до ден днешен.....но все някога ще спре ....надявам се

# 596
Още от 5месец е така при нас. Сяда в количката с рев и истерия , скубе се и се свлича. Иначе като успея да го закопчея ,млъква и си стои в нея без проблем. В столчето за кола , по същия начин. В България страшно се разлигави. Там баба и дядо, правеха всичко за него. Като започне да крещи , че не иска в количката все го гледаха жално , все едно аз го мъча , в столчето за кола също , колко пъти съм чувала , че не бил искал и щял да се вози в скута им. На почивката в Турция забелязах , че когато се мъча да го сложа в количката , когато има много хора , страшно буйства , но когато го слагам , на тихо място си сяда почти без проблеми. А дърпането на сополи и слагане на физ. разтвор какъв проблем стана , няма да ви казвам. Че чак бях обявена за лоша майка, щот детето посинявало от рев , пък видиш ли аз го измъчвам. Когато се върнахме в Германия от раз спря да реве , когато трябва да му чистя нослето. Като сме само двамата вкъщи е доста по-добре положението , но когато има публика е голям актьор. Аз не се впечатлявам , карам се , по-скоро със строг той казвам НЕ и продължавам да правя каквото си знам. Бебетата не са тъпи и много добре знаят при кого минава номера. Мъжка ми също , малко като измрънка го сваля от столчето за хранене или го взима от количката и го мъкне на ръце , в резултат малкия винаги когато и ММ присъства , започва да плаче в количката , при мен стои кротко без проблем , но много добре знае , че аз на ръце няма да го нося. Смяната на памперс по същия начин , когато сме само двамата е доста по лесно ,когато ММ присъства е страшен рев. Определено аз вкарвам повече ред , ММ му става жал и му угажда. Да но аз съм по цял ден с малкия вкъщи , немога да го държа все на ръце , не мога все да му угаждам. За столчето за кола съм непреклонна, да реве , да крещи , това е положението , стои в него докато стигнем до крайната цел. Не ми е гадно че му се " карам" не крещя на детето си , мисля за негово добро , за храненето не се впечатлявам когато не иска да яде , но той си е ящен попринцип. Като ми откаже храна , приключвам с храненето , после предлагам нещо друго или пак същото , ако не , наваксва с вечеря или на следващия ден , гладен няма да остане , но ако не си е изял обяда , не давам плод ( това е десерта му ). От свекърва ми съм обявена за съдист Joy ММ също се дразни че не ми става жал , когато плаче. Единствено когато е болен или когато го боли нещо и плаче , ми се къса сърцето и се разплаквам и аз. За останалите неща изобщо не се впечатлявам. А това че посинява от рев защото не му давам да си играе с нещо опасно или не му давам да държи в ръчичка боклук от земята (навън ) изобщо не ме интересува.
Бяхме на зъболекар днес , тук има задължителен преглед след първо зъбче. Казаха ми сутринта да му мия зъбките с паста за зъби без флуорид , а вечер с флуорид. Било хубаво да се редуват. Иначе всичко изглежда нормално , след 6месеца пак ще ходим.
Взехме му паяк , той вече стъпва добре с цяло краче и се придвижва , като се хваща за мебели. Но още не може да разбере че за да стои прав сам , трябва да пусне играчката и да се държи здраво за дивана примерно. Изморих се и реших че ако постои малко в паяк , нищо няма да му стане. Странно на една картинка бях гледала , че детето в паяк трябвало да стъпва на пръсти , а не с цял крак. Не би ли трябвало точно на пръсти да е вредно? Ние имаме роднина на която детето е на 1година и 7месеца детето все още не ходи , от 5месечно стои по цял ден в паяк, стъпва на пръсти , не го водят на ортопед , за педиатър не знам , ако беше нашия яко щеше да ми се накара. До колкото знам точно стъпването на пръсти може да доведе сериозни проблеми.

# 597
Благодаря за споделеното. Стават по-осъзнати с всеки ден.
Маме, при вас госпожицата ще върти двамата братя на пръста си. И вас покрай тях😄.
Кестенче, и аз съм почти като теб. Строга съм много, защото не искам лигаво дете, дето ще се тръшка по площадките. За това се чудих, от къде тези изблици в него но явно все пак си е дете.

# 598
Оо далеч съм от мисълта че няма да се тръшка по площадки. Аз нямам деце около мен което да не го прави или да не го е правило. Е когато аз бях дете беше недопустимо ,но сега е различно. Не е въпроса дали детето се тръшка , а родителя как реагира според мен. Аз изобщо не съм търпелива , наистина завиждам за търпението на родители на които децата им се тръшкат, а те обесняват тихо и спокойно защо трябва да оставят играчката на другото дете. Нямам намерение да поощрявам лигавщини. Времето ще покаже какви родители ще станем и какви деца ще имаме. Надявам се криво ляво , всички да оцелеем. Joy

# 599
Стъпването на пръсти след 2г се превръща в проблем. Разказах ви за племенника си - баба му го заведе на ортопед, по мое настояване, той рече и отсече, че "всички стъпват така", още повече, че е тренирал футбол. На него я му се съберат 20тренировки, я не, но както и да е. Попитахме рехабилитатор, каза че е проблем, но отказва да работи с деца, защото е прекалено болезнено вече. Озадъчи се, защо не сме го завели, когато е бил малък, тогава лесно щял да реши проблема - как да му кажа, че родителите му не ги е грижа, а баба му, не го намира за проблем.
Иначе и Емили почва да се инати за чужди играчки, да видим до къде щу го докараме...

Общи условия

Активация на акаунт