СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 420
  • 826
  •   1
Отговори
# 120
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Е, тия не може да са толкова големи тъпанари - няма как Коледната ваканция да започва след Коледа. Тук мисля, че си е точно с начална дата 23.12.2023
23.12 е събота. Почивни дни за всички са от 23.12 до 27.12. вкл. Коледната ваканция е точно 28.; 29.12 и 02.01. После са 30. и 31. - събота и неделя; 1.01 е почивен за всички и от 3.01 са на училище ...
П.П. Редактирано!

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 09:37 от Почти безобидн@

# 121
Стипендиите за талантливи деца се получават от 9 клас, нали? В 8-ми се класираш и в 9-ти избираш нея или тази по успeх. Или греша?

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 08:05 от malinkap

# 122
И аз благодаря за споделения линк от amini.
След абсурда, че дете с един родител има право на помощ в размер на 50лв, независимо от дохода на живия родител, но за да ги получи тези заветни 50лв, се подава молба, не им искам ни стипендията за успех, ни стипендията за дете с един родител 😡
Защото по закон се полага. Но в същото време се моли да бъде отпусната. И не може да се подаде молбата със задна дата. Изобщо тъпотии на килограм. Спирам темата.
Добро утро! Simple Smile
Пише се заявление, не молба. Молбите останаха в тоталитаризма. А се пише, защото законът обхваща общия ред, заявлението конкретизира и информира, че попадате в общия, законов ред. И като е по закон, не може да се подаде със задна дата, защото законът няма обратна сила, това е по принцип. Следят се правилата, уредени със закон.
Що се отнася до размера  на стипендията и случая с двете стипендии, това зависи вече от конкретното училище и бюджета, с който разполага. Тук са възможни изкривявания в училищни правилници. Ама... трябва да се борите за правата на детето си. Училищният правилник е подзаконов акт и ако противоречи на закона е нищожен.
ПП Смешно е новото министерско присъствие да започне с "реформа" в графика на изпитите.

# 123
При мен много бързо стана и двата пъти с подаването на заявление за детските за дете с един родител, за няма и 10 минути. Може би защото подавам април, когато няма други хора, но забелязвам, че служителките в нашите Социални Грижи много се радват на бели майки, които подават заявления за детски, защото са малцинство. И когато се роди детето представа нямах, че ни се полагат, защото доходите ни бяха над минимума, мъжа ми като ходи за еднократната помощ му бяха изчислили, че тъй като съм била дълъг болничен, мога да вземам детски и така получавах 3 години, нищо, че тогава детето си беше с двама родители.

# 124
  • Пловдив
23.12 е събота. Почивни дни за всички са от 23.12 до 27.12. вкл. Коледната ваканция е точно 28. и 29. После са 30. и 31. - събота и неделя; 1.01 е почивен за всички и от 2,01 са на училище ...

На 03.01 са  на училище

# 125
  • София
Тази нощ се скъсах да сънувам класирания. Хем уж не се вълнувам вече, хем сънувах, че 1) се е прекласирал на мястото от първо класиране; 2) минал е напред в класирането и е в много добра паралелка; 3) класирал се е в училище, еквивалентно на Бузема или подемната, строителна и транспортна техника.
След всеки епизод се будех, убеждавах се, че е само сън и продължавах със следващия сценарий. Сутринта даже се радвах да стана за да спра да сънувам вече JoyJoyJoy

# 126
Аз пък слушам глупостите на министъра в тази сутрин Sad

# 127
  • у дома...
Когато работех в образованието можеше да се получава само една стипендия, сега има доста промени.
https://lex.bg/bg/mobile/ldoc/2137179215
Благодаря!
Според чл.7 (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 2019 г., в сила от 08.02.2019 г.) Учениците с право на стипендии по чл. 4, ал. 1, т. 3 и 4 или ал. 2 при класиране за стипендия за постигнати образователни резултати имат право да получат и 50 на сто от размера и. лично аз тълкувам, че има право на пълна "сирашка стипендия" т.3 и 50%от тази за успех.
Ще видим септември...кой как ще го тълкува по училищата.
Погледнете и правилата за отпускане на стипендии на самото училище. Има ги публикувани в раздел Документи. Дъщеря ми също е сирак и според правилата на училището може да взима само една стипендия - или сирашка или по успех. В други училища, например, не е така.

# 128
От известно време гледам да не слушам по телевизията, че ми разваля баланса

# 129
  • Sofia
Относно стипендиите - в постановлението пише, че водещата стипендия е за успех.  Според мен,  това означава че пълната е за отличен плюс 50% от друга точка ( напр. за сирак). По решение на директора на училището обаче се дава на дете с един или двама починали родители. В НТБГ където се записахме дъщеря ми би трябвало да получаваме такава, изхождайки от предишни години.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 09:22 от Sashy

# 130
  • Майничка
Не, водещи са целогодишните стипендии - за сирак, за дете с един родител (ако ПС е гласувал такава) и за инвалидност. За успех и подоходната са само за учебните месеци и са на 50%, ако има налична някоя от горните 3.

# 131
  • Sofia
Не, водещи са целогодишните стипендии - за сирак, за дете с един родител (ако ПС е гласувал такава) и за инвалидност. За успех и подоходната са само за учебните месеци и са на 50%, ако има налична някоя от горните 3.
Да, четейки списъка на отпуснатите стипендии  миналата година си напълно права!

# 132
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
23.12 е събота. Почивни дни за всички са от 23.12 до 27.12. вкл. Коледната ваканция е точно 28. и 29. После са 30. и 31. - събота и неделя; 1.01 е почивен за всички и от 2,01 са на училище ...

На 03.01 са  на училище
Благодаря! Редактирах Simple Smile Зимната ваканция се оказа цели три учебни дни Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 09:45 от Почти безобидн@

# 133
Чакащите, как сте? Не издържам вече… за пет пари работа не съм свършила днес Sad

# 134
  • София
Чакащите, как сте? Не издържам вече… за пет пари работа не съм свършила днес Sad

И аз...

Общи условия

Активация на акаунт