СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 536
  • 826
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, имам бърз въпрос: ученик, който се е записал в дадено училище след второ класиране, но след приключване на четвъртото класиране види, че в по-желано от него училище има свободни места, може ли да изтегли документите си от училището, в което е записан, и да ги подаде в по-желаното, без да е участвал на трето и четвърто класиране?
Аз да си повтаря въпроса…

# 271
  • Бургас
РУО - Бургас пуснаха нови, по-подробни статистики за първо и второ класиране. 
Интересни неща се виждат - има инфо за колко деца съответната паралелка е била първо желание.
Местата, за които са се състезавали на второ класиране, също си ги има.

Може ли линк. Аз виждам само минимален и максимален бал. Не виждам на колко деца им е било първо желание.

# 272
Irene Adler, не мога да дам линк, защото статистиките са в екселски файлове. Там, където е Бал класиране, 2023г., на последните две статистики в скоби пише "подробна"
Има инфо и за броя момчета и момичета в паралелка.

# 273
Здравейте, имам бърз въпрос: ученик, който се е записал в дадено училище след второ класиране, но след приключване на четвъртото класиране види, че в по-желано от него училище има свободни места, може ли да изтегли документите си от училището, в което е записан, и да ги подаде в по-желаното, без да е участвал на трето и четвърто класиране?
Аз да си повтаря въпроса…
Moже.
Не е задължително да участваш във всички класирания, но след 4 вече става по училища.
Така трябва да тичаш от училище на училище освен ако бала на детето не е достатъчно висок.

# 274
  • Пловдив
За Пловдив някой може ли да ми каже минималния бал за момче в ХГ - Хуманитарни науки НЕ/ АЕ?

# 275
  • Някъде там...
За София:
"В момента има 1404 свободни места във всички училища. На втория етап се класираха 5010 ученици. Те задължително трябва да се запишат в периода между 20 и 24 юли, за да не загубят мястото си. 968 седмокласници не са приети и след второто класиране и ще очакват третото. Свободните места за него ще бъдат обявени на 25 юли."

# 276
РУО - Бургас пуснаха нови, по-подробни статистики за първо и второ класиране. 
Интересни неща се виждат - има инфо за колко деца съответната паралелка е била първо желание.
Местата, за които са се състезавали на второ класиране, също си ги има.

Може ли линк. Аз виждам само минимален и максимален бал. Не виждам на колко деца им е било първо желание.

https://ruoburgas.bg/-v-.html  Където пише подробно.

# 277
Като видях 164 ГПИЕ с английски, не можах да се сдържа! И моят син е приет в тази паралелка.

# 278
  • София
Ако детето е прието на второ класиране в два различни града - например в София и в провинцията, може ли да се запише в училището в провинцията и после да участва на 3 и 4 класиране в София? Или няма това право, щом се е записало вече на 2 класиране, дори и в друг град?

# 279
  • варненка от София
Ние отиваме на трето, уф....

# 280
  • София
Ние след второ мръднахме - 127-мо Предприемачески с АЕ

# 281
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
2 точки не достигаха за желания Итнириорен дизайн с италиански език... Сега последното дете е прието с бал 408.25 ... щерката е с 408 и е страшно разочарована... Остава си в Интериорен дизайн с френски език.

Как 2 точки, бре 0.26 .
Адски би ме било яд! Нищо де, късметлийка да е. Може пък така да е трябвало да стане. Френският е доста популярен.
На първо класиране не ѝ достигаха 2 точки ... Последното дете беше с 410 ... Сега не ѝ достигнаха 0, 25 - последното дете е с 408,25 ... Нейният бал е 408 ... Здрава да е ... Ще учи френски, а съм обещала за италианския да я запиша на курс Simple Smile
При всички други паралелки балът е паднал с 2;3 и 7 точки ... При Интериорен дизайн с италиански спада е 1,75 ...

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 15:33 от Почти безобидн@

# 282
Ако детето е прието на второ класиране в два различни града - например в София и в провинцията, може ли да се запише в училището в провинцията и после да участва на 3 и 4 класиране в София? Или няма това право, щом се е записало вече на 2 класиране, дори и в друг град?
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2023 г.) (1) В третия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.
Чл. 68а. (Нов - ДВ, бр. 19 от 2023 г.) (1) В четвъртия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.

# 283
Доколкото разбрах, след като вече в системата е "записан" няма как да участва в последващи класирания. Може би за 5-то, ако има свободно място, където желаете повече, да се пита директно в училището, но пак ако има дете с по-висок бал, би ви изпреварило...
И моят син е приет на същото желание в София, но целта ни беше НПГ по КТС- Правец, където е приет (доста падна бала на 2ро класиране, над 30т. ) и в петък ще ходим да записваме. Има ли и други в това училище (в предна тема някой беше записал още на 1во желание, ако не греша).
Успех на всички, които отиват на 3то класиране, дано имат късмет!

# 284
  • София
Девойката прекласирана в същата паралелка. Освобождаваме едно място в 18 училище с китайски език. Явно няма да яде дюнери. Остава в МК.
Ааа забравих да кажа. Приети и в Черни Осъм, но по моя вина съм пуснала заявлението на грешната близначка, така че и там освободихме място още на първо класиране Laughing
Успех на всички деца!

Общи условия

Активация на акаунт