СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 559
  • 826
  •   1
Отговори
# 300
За Пловдив някой може ли да ми каже минималния бал за момче в ХГ - Хуманитарни науки НЕ/ АЕ?
https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/rc7 … lasirane_2023.pdf

# 301
И ние сме се преместили до едно от по-желаните - 73 с АЕ ❤

Дано е на късмет! Ако има други приети там ще се радвам да ми пишат 🤗
Здравейте, дъщеря ми е в същата паралелка, това и беше второ желание.  Не и достигна 0, 5 за първо желание и утре се записва.

Какво й беше първото желание? При нас Испанската…
0,5 точки - за много мъничко сте се разминали!
91 НЕГ, тя искаше да учи немски и английски, сега единствено пътят ще е доста по-дълъг, но ще свикне. Ако гледаме философски на нещата такъв им е бил късметът, може да е за добро!

# 302
За Пловдив някой може ли да ми каже минималния бал за момче в ХГ - Хуманитарни науки НЕ/ АЕ?
https://www.ruoplovdiv.bg/messages/file_messages_students_16/rc7 … lasirane_2023.pdf

379.5 ХН АЕ
373.5 ХН НЕ

# 303
  • Б
Честито на приетите и успелите да се предвижат към желаните паралелки. А в Бургаската подробна таблица за второ класиране в колона места какви бройки са това? За трето класиране оставащите свободни бройки ли са това?

# 304
  • Sofia
Детето успя да се придвижи нагоре до НПМГ с математика и немски. Мисля, че е последната приета Wink Успех на всички дечица, където им е късмета. Ние с баща и предпочитахме 91 немска, но детето е щастливо. Ние нямаме думата. За протокола бал за МГ 479.5

# 305
Здравец розов, "места" са бройките незаписани след първо, за които са се конкурирали участващите на второ класиране.

# 306
Честито на приетите и успелите да се предвижат към желаните паралелки. А в Бургаската подробна таблица за второ класиране в колона места какви бройки са това? За трето класиране оставащите свободни бройки ли са това?
За трето ще се знаят едва когато приключи записването по второ класиране. Няма как да се предвиди колко деца ще се запишат и съответно колко бройки ще останат за трето.

# 307
Здравец розов, "места" са бройките незаписани след първо, за които са се конкурирали участващите на второ класиране.

За доста паралелки в колона "места" няма бройка /което предполагам означава, че всички приети са и записани/ , а в същото време има класирани с по-нисък бал от минималния на 1-во. Това какво означава?

# 308
За едната харесвана паралелка не му стига една точка, а за другата - две. Оставаме там, където не иска. Няма що. Детето е разочаровано от себе си, а аз се опитвам от девет кладенеца да нося вода, за да изкарам някакви позитиви от цялата ситуация (Трудно, защото и на мен това училище ми е... както и да е). Все пак се радвам, че чета и за щастливо прекласирани след второто класиране!

И у дома е така! Много е тегаво настроенито! Повтаря ми се колко много е учил тази година и накрая за 2т разлика трябва да е в училище, което не му беше голям приоритет.
За гр. Варна става въпрос/5та ЕГ беше желаната/.
Нека бъдат здрави всички дечица, а на недоволните като нас желая  в скоро време да се похвалим, че настроенията са се променили!

# 309

За доста паралелки в колона "места" няма бройка /което предполагам означава, че всички приети са и записани/ , а в същото време има класирани с по-нисък бал от минималния на 1-во. Това какво означава?

Тези деца са подали за второ и са си прекласирани в местата от първо класиране.

# 310
"с по-нисък от минималния на 1-во" означава, че там има нови класирани, няма как да са прекласираните.
За коя паралелка става въпрос? Където всички са се записали няма никакви балове за второ класиране в таблицата.

# 311
За коя точно паралелка става въпрос?

# 312
"с по-нисък от минималния на 1-во" означава, че там има нови класирани, няма как да са прекласираните.
За коя паралелка става въпрос? Където всички са се записали няма никакви балове за второ класиране в таблицата.

ГР.БУРГАС   200231   Средно училище Добри Чинтулов"   0195   Музика   1   18   19   3            3   2   1   301,50   301,50   365,25   389,00   389,00   365,25

Тук, например. На 1-во мин.бал е бил 307, на 2-ро в "места" е празно и мин.бал е 301,50.

Друго, което недоумявам е как при 0 места на 1-во, изобщо има дори и прекласирани. Нали те са подали за второ, за да се прекласират, не са се записали и тяхната бройка би трябвало да е на мястото на тази 0?

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 19:29 от TeReDiNa

# 313
  • София
Ако детето е прието на второ класиране в два различни града - например в София и в провинцията, може ли да се запише в училището в провинцията и после да участва на 3 и 4 класиране в София? Или няма това право, щом се е записало вече на 2 класиране, дори и в друг град?
Чл. 68. (Изм. - ДВ, бр. 19 от 2023 г.) (1) В третия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.
Чл. 68а. (Нов - ДВ, бр. 19 от 2023 г.) (1) В четвъртия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.

Имам още един въпрос в такъв случай - ако към 24.07. детето е записано в другия град, но на 25.07 види останалите свободни места в системата за София за 3 класиране /ако това въобще е възможно, в случай, че вече е записано някъде на 2 класиране - нямам представа/ и се отпише от училището в провинцията - може ли да участва на 26-27.07 в 3 класиране за София?

# 314
Ако се отпише, може да участва в 3-то класиране, но не може онлайн, а в училище -гнездо и предполагам в София.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 19:57 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт