СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 569
  • 826
  •   1
Отговори
# 330
Примерно за Бургас английски с китайски има 3 места, класирани са 16 души. Тези 16 ако не се запишат от тях ще останат свободни места за 3 то класиране нали така?

Аз тези места не ги разбрах, честно казано, какви са. Предположение имам, че това са местата от незаписани и незаявили участие във второ, т.е. от класираните в паралелката 26 деца, в случая за тази паралелка, трима не са се появили нито да се запишат, нито да заявят участие във второ класиране. Там са класирани 16 деца на второ класиране - 13 от заявилите второ и 3 от непоявилите си..

vald, нали се пошегува с това, че журналистите могат да пишат, цитирайки, без да знаят какво пишат и че фактът, че балът е 500 за всякакви балообразувания е основание те да се сравняват.

# 331

vald, нали се пошегува с това, че журналистите могат да пишат, цитирайки, без да знаят какво пишат и че фактът, че балът е 500 за всякакви балообразувания е основание те да се сравняват.

Не, не съм се шегувала. Смятам, че когато се прави обща подредба на училища, приемащи с бал с еднакъв брой точки, но с участието на различни предмети, "грешката" е вярна. Това дали училището утроява или удвоява даден резултат, дали включва или не резултат от олимпиада или взема една или друга оценка от свидетелството за седми клас, в конкретния случай на обща подредба на училищата няма особено значение. Примерно, не може да участва в сравнението НУКК, на които максималният бал е 450, но тук на всички училища балът е равен и науката статистика допуска подобно сравнение.

За журналистите няма да коментирам. Познавам работата отблизо и това, че на някой не му изнася нещо написано, изобщо не може да промени мнението ми.

# 332
Дъщеря ви в 20-то ли е завършила?

# 333
Явно сравнението е като на "тегло" ... 500 грама (точки) дали са ягоди, ябълки или картофи е все тая Stuck Out Tongue Winking Eye
Прием в паралелка физика (не математика с физика) е с удвояване на точките от състезанието/олимпиадата, което се оказа много трудно тази година... Та удвояване на 65-70т с добавяне на 95-100р математика по никой начин не може да се сравни с утрояване на математика НВО...

# 334
Според мен профилираните паралелки в НПМГ трябва да се махнат от статистиката. Кой къде да пише не знам - РУО, медии. Но всеки запознат знае колко трудно се влиза в НПМГ, а за масата изглежда, че училището не е сред най - желаните и все изпада от някакви класации.

# 335
Дори и без други състезания, участващи в бала, дори и само с НВО е нелепо сравняването на 3МАТ+БЕЛ с 2БЕЛ+2МАТ или 3БЕЛ+МАТ. Едно си и също дете може да образува доста различни балове и на практика може да се класира за по-високобалово училище, ако ги гледаме на грамаж и да не се класира в по-нискобалово, защото за там грамовете му са други.

# 336
Според мен профилираните паралелки в НПМГ трябва да се махнат от статистиката. Кой къде да пише не знам - РУО, медии. Но всеки запознат знае колко трудно се влиза в НПМГ, а за масата изглежда, че училището не е сред най - желаните и все изпада от някакви класации.

Аз мисля, че всеки, който се интересува от дадена паралелка в НПМГ, е наясно с престижа на това училище. От там насетне, за масата как изглежда, какво значение има?

# 337
Много уважавам решението на НПМГ да даде трудни задачи на състезанието по физика, въпреки че са били наясно, че това ще доведе до падане на бала. Можеха да дадат лесни задачи, за да осигурят висок минимален бал, но за сметка на това нямаше да отсеят качествено децата с изявено физично мислене от тези, които са решили задачите, просто защото са добри математици. Има деца от неговия клас, които също ходиха на състезанието по физика и макар да са с 95-100 т. и на двете НВО, резултатът пак не им стига да се класират в паралелката с физика на НПМГ, но пък без проблем се записаха се в СМГ, двете паралелки Мат+инф в НПМГ и ТУЕС още на първо класиране.

# 338
Разликите в балообразуването вече сте коментирали. Да сравняваш бала на училище, което приема 4 паралелки с този на училище, което приема 7 също не е особено адекватно.

# 339

Аз мисля, че всеки, който се интересува от дадена паралелка в НПМГ, е наясно с престижа на това училище. От там насетне, за масата как изглежда, какво значение има?
Не, то няма драма с имиджа на това училище. Драмата е в наблюдението ми, че когато си навътре в това, за което говорят журналистите, обикновено се оказва, че говорят глупости.
Ама, ако са с нагласа, че няма значение как изглежда за масата написаното/обявяваното, защото другите си го знаят, това не е изненадващо.

# 340
  • Sofia
Масово в онлайн изданията работят по няколко човека, които трябва да публикуват определен брой  новини на час.Разни дечурлига, които работят за малко пари и трябва да са послушни.  Преписват се едни други заедно с правописните грешки. Кой ще ти следи класации, НПМГ или балообразуване. Това е просто поредната новина, която трябва да се пусне. Малко са  медиите, които могат да си позволят да държат толкова много журналисти, че те да се занимават с темата образование и да разбират за какво става дума. Та дори и за тях това е сравнително маловажно. През последните години основно се гони количество, а не качество и затова журналистиката изчезва. В момента просто се преписват прессъобщения от ведомства и с това се приключва.
Разбирам раздразнението ви, за мен също е дразнещо, но справедливост не очаквайте Simple Smile Който се интересува от гимназии и балообразуване, не разчита на медии да му казват къде да учат децата му.

# 341
Не, то няма драма с имиджа на това училище. Драмата е в наблюдението ми, че когато си навътре в това, за което говорят журналистите, обикновено се оказва, че говорят глупости.
Ама, ако са с нагласа, че няма значение как изглежда за масата написаното/обявяваното, защото другите си го знаят, това не е изненадващо.
Абсолютно съгласна - на журналистите, освен че им вадят сърцата в Журналистическия е ясно, че не им добавят мозък, за голямо съжаление....единици са стойностните хора в тази гилдия и сами си създават този имидж ...

# 342
"с по-нисък от минималния на 1-во" означава, че там има нови класирани, няма как да са прекласираните.
За коя паралелка става въпрос? Където всички са се записали няма никакви балове за второ класиране в таблицата.

ГР.БУРГАС   200231   Средно училище Добри Чинтулов"   0195   Музика   1   18   19   3            3   2   1   301,50   301,50   365,25   389,00   389,00   365,25

Тук, например. На 1-во мин.бал е бил 307, на 2-ро в "места" е празно и мин.бал е 301,50.

Друго, което недоумявам е как при 0 места на 1-во, изобщо има дори и прекласирани. Нали те са подали за второ, за да се прекласират, не са се записали и тяхната бройка би трябвало да е на мястото на тази 0?

За Чинтулов - възможно е в паралелката да има близнаци и единият да е изтеглил другия, но само предполагам. Във всеки случай, ако касае нечие дете, можете да се обадите на РУО и да ги питате, мисля че Камалиева се казваше председателката на комисията по приема.

А по другия въпрос - явно "местата" включват само незаписалите се, защото само в рамките на тази бройка може да стане някакво разместване и придвижване напред. Явилите се и подали заявление за второ не са отразени като цифра.

# 343
  • София
Да се отчета и аз- девойката мина една стъпка напред и влезе в най- желаната от нея паралелка на 73то- тази с не/фе. Утре я записваме и приключвам успешно третата (но пък двойна) седмокласна одисея. И така до внуци. Joy

Отново благодаря на Дидева за информацията и на Санака за спокойствието, което ми даде прогнозата ѝ, докато излезе класиране. Hug

# 344
Примерно за Бургас английски с китайски има 3 места, класирани са 16 души. Тези 16 ако не се запишат от тях ще останат свободни места за 3 то класиране нали така?

Да, точно така. Тези деца ако не се запишат сега, местата ще останат за трето класиране.

Общи условия

Активация на акаунт