СЕДМИ КЛАС - второ и трето класиране

• 76 115
  • 826
  •   1
Отговори
# 510
Значи тези, които останахме за 3то класиране не сме за тази тема. Жалко...
Баш по темата сте си Simple Smile
следващата седмица ще е - трето клаисране Simple Smile

# 511
Като публикуват свободните места за трето класиране, пишете, че дебна за едни смели (луди според мен) приятелки Simple Smile

# 512
Като публикуват свободните места за трето класиране, пишете, че дебна за едни смели (луди според мен) приятелки Simple Smile

Това би трябвало да се случи утре. Днес още тече срокът за записване.

# 513
Стана ми любопитно след това писмо на МОН /явно в наше село не са имали честта да се запознаят с него и раздаваха бележките щедро на записването/ , дали местната Агенция за соц.подпомагане ще чака октомври, за да направи превод или ще си спазят техните срокове и още следващия месец ще постъпят парите по сметките...?
Голям съспенс с тази помощ, която се предполага да е уж от помощ в началото на уч.година Simple Smile .

На мен ми отговориха, че имам срок от 14. Дни да представя бележката, в противен случай следва отказ.  След 15 септември да съм подала ново заявление

# 514
Аз съм им подала всичко  - нямат основание за отказ. Просто им се чудя кой срок ще си изберат Simple Smile
На мен ми отговориха, че имам срок от 14. Дни да представя бележката, в противен случай следва отказ.  След 15 септември да съм подала ново заявление

# 515
Момичета, извинявам се предварително, но един мега тъп въпрос, чийто отговор сто пъти се нищеше, уж го знаех, а сега блокирах 🤣Та, питането ми е за 3 класиране - Ако си се записал на второ класиране /или първо/ и видиш свободните бройки за трето, за да подадеш заявление, трябва ли да се отпишеш /да си изтеглиш дипломата/ от училището, където си записан и едва тогава да подадеш заявление? Или можеш и като записан ученик да играеш в 3-то и после според класирането да действаш? Пиша в движение и дано да разберете правилно какво питам.

# 516
Трябва да изтеглите дипломата на детето. Записани в училище деца нямат право да участват на трето класиране.

# 517
Описваш се и тогава играеш на трето класиране.
А там каквото сабя покаже...

# 518
Благодаря Ви за бързите и адекватни отговори 🍀

# 519
По повод бележките за еднократната помощ за осмокласник, получих това от новото ни училище:

Влизаме в 21 век най-накрая...
Евалата! И мерси Жабче, тамън мислех как да организирам поредния преход в работно време Simple Smile

# 520
Никога не бих насърчила мое дете да учи в професионална, а не в математическа гимназия ако има избор между двете.
С бал 425 може да е приет само в по-нежеланите паралелки, защото за СП и ПП баловете са по-високи дори в "Джон Атанасов" и е не знам заслужава ли си местенето в друг град и живот в общежитие, за да учи точно тези неща и точно в това училище. А и в университетите не приемат с изпит по специалните предмети, с изключение на ТУ, които имат вътрешен изпит за завършилите ТУЕС, ами с изпити по общообразователните, като трябва да имаш и хорариум, а заради специалните предмети тпва може и да се окаже проблем. Най-често математика или физика за инженерни и математически специалности. Бих предпочела математическата в Пловдив при така поставен избор, Джон Атанасов си е едно квартално училище, в което напоследък се влиза с по-висок бал заради засиления интерес към програмирането и невъзможността на децата да се класират в математическите гимназии и ТУЕС.

Айде по-полека с големия черпак. И Джон Атанасов не е квартално училище още от миналия век.

# 521
  • София
И аз не съм съгласна с това твърдение. Училището събира деца с бал 450 и няма нищо общо с квартално, много момчета в ЕГ са с по-нисък бал.

# 522
  • София
И аз не съм съгласна с това твърдение. Училището събира деца с бал 450 и няма нищо общо с квартално, много момчета в ЕГ са с по-нисък бал.
Нищо против "Джон Атанасов "нямам, но сравнението с ЕГ е неуместно.
Бал на момче примерно 432 за ЕГ може да е 450 за Джон Атанасов. При по-висок резултат по мат може и още по-осезаема да е разликата между двата вида бал.
2х92 + 2х 74 +50+50 =  432 за ЕГ
3х92 +1х74+ 50+50= 450 за Джон Атанасов

# 523
Стана доста разпалена дискусията по моя казус.  При всички положения, внук ми ще е ученик в друг град, а не в нашия.  Още два плюса за София, са , че той е в националния отбор по един много популярен спорт  и там ще може  да  продължи тренировките, а другият + е, че след тези 5 г.ще продължи във ВУЗ и е по-добре да не сменя градовете на всеки 5 г.
Колкото до нивото,не смятам, че училище с бал над 400 т. е обикновено. Разликата с ТУЕС е, че не е обвързано с ТУ. Но дето се казва "Поживьом , увидим".
Още един път благодаря на всички, че взехте отношение.  Важното е децата да имат мотивация и да учат. Другото е подробности.

# 524
  • София
Пенсионирана русалка, горното е вярно, но също така е вярно, че ако оценките са разменени, т.е. 74 по МАТ и 92 по БЕЛ, детето пак ще има бал 432 за ЕГ, но за Джон Атанасов ще има 414 и няма да му е достатъчен, поне не за СП.
Така че нямам идеята да сравняваме несравними неща, искам да кажа, че Джон Атанасов дърпа много умни и мотивирани деца с афинитет към ИТ и очевидно математика.

Общи условия

Активация на акаунт