Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 394
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
Марта, аз съм същата, нямам сили, а кашлица продължава, та ще ходя и аз утре при док да ме чуе...

# 166
Трябва ти парче памук голямо колкото двете ти ръце слижени една до друга - да покрият добре гърдите.
Поръсваш памука с ракия, но не да тече - напръскваш колкото като попие да усещаш влага. Поръсваш смлян черен пипер - леко към умерено, иначе ще ти изгори кожата на гърдите. Намазваш областта на гърдите където ще седи компреса с мазнина - най-добре зехтин - отново умерено количество, а не да ти е мазно на пипане - целта е да се предотврати директнив досег на загряващите ракия и черен пипер до кожата и да я пощади от изгаряне. След като си се намазала, полагаш памука върху гърдите (с мазилата към кожата естествено) като започваш от костта на щитовидната жлеза надолу. Ако имаш тънък шал, можеш да захванеш памука да не шава много. Ако можеш освен да спиш и през деня да го носиш, още по-добре. На следващата вечер повтаряш - поне 2-3 вечери. Кажи дали е имало ефект после  Peace

# 167
Аз реших да пробвам тази вечер 2 неща, които баща ми ми прилагаше като малка. 1-вото за носа - торбичка от плат пълна с морска сол - загрята на челото и 2-ро памучно парче плат напоено с камфоров спирт и отгоре вълнено парче. Дано има ефект, че съм като парцал вече. Praynig

# 168
Larsen, искам да те попитам за клотримазол колко време го ползваш? На мен ми го предписаха, на крем, без да ми е правено микробиологично изследване. Нистина имам обилно течение, но е  без сърбеж. Най -вече ме стресна противопоказанието от листовката  и не смея да го ползвам, обясни ми мола те , повече за него, ако знаеш. Simple Smile

Да,точно за крема Клотримазол става въпрос.При мен течението беше по-обилно и със сърбеж когато ми го изписаха.В последствие,когато нещата отшумяха го спрях,но при една от консултациите питах акушерката дали мога да го ползвам по-често,дори без да е дошъл ред за песариите,защото отново се появи неприятното чувство на парене и сърбеж.Отговорът беше,че не е много добре да се ползва често,да опитам с промивки лайка и тетра,но ако не помага да си го ползвам,да не се мъча.То по принцип с всяко едно лекарство е така-не е хубаво да се ползват ,ама като се наложи-трябва.Аз лично сега го ползвам само при нужда.Когато слагам Гино-певарил с мехлема не се мажа.Но като отшуми действието на лекарството - като свършат   песариите  -  отново го ползвам при нужда.
При теб щом няма сърбеж,мажи  се само вечер и то докато слагаш свещичките или там каквото са ти изписали.Не се притеснявай,няма нищо опасно.

# 169
Здравейте,

виждам че всички се разболяваме от 1 и също, и аз макар че съм по-добре вече, се чувствам много уморена, болят ме ребрата и гърба.За гърлото ми помогна само смучене на мед (в големи количества), но резултата от него е +2 кг., то сега ми е тежко, а до края направо не ми се мисли как ще издържа на тези килограми. От 45кг. в момента съм 53 и всичко ме боли, толкова през живота си не съм била  #Crazy , ама заради бебо търпя.Но май ще изляза по рано в болнични.
Относно температурата и аз я поддържах 2 дни без да мога да я сваля.

Бързо оздравчване на  всички
лека вечер  bouquet

# 170
Здравейте!
Току - що качих снимките от срещата на варненските мами. Larsen е споделила приятните си впечатления, които съвпадат с моите, а аз искам само да добавя, че двамата ни кавалери се държаха на ниво и заслужават похвала!
Относно капките за нос Vibrocil, които са изписали на една от болните мами: моето GP изрично ми забрани по време на бременността да използвам капки за нос  с Xylomethazolin, а именно: Олинт, Виброцил и т.н. Не е лошо това да се провери, нали? На всички болни желая бързо оздравяване! Сладки сънища!

# 171
  • София
хайде на училище за бременни във вторник. Кой ще бъде още там - да се видим.

# 172
хайде на училище за бременни във вторник. Кой ще бъде още там - да се видим.
На мен ми се иска, но няма да мога най-вероятно - още ходя на работа  Tired. Иначе темата ще е страхотна - за кърменето. Моля мамите, които ще ходят да събират старателно впечатления и познания и да ги споделят и с нас после ако може  Blush

# 173
  • Пловдив
Пепена, за Прополките .... мисля, че имат ефект. Аз вече се оправих (поне така се надявам) остана ми само главоболието и хрема, но малко. Но изпробвах доста неща - Прополки, Осцилококцинум, Парацетамол - умерено, чай с мед и лимони, мед с ванилия, цитронада с мед ... сигурно и друго но не помня. Като цяло мисля, че прополките са хубаво нещо и не е гадно. Дано скоро да се оправят всички болни, че е опасно за бебоците  Praynig

За преносимите кошарки - преди да я вземем бях питала в магазина, дали е необходим допълнителен дюшек или матрак и ме убедиха, че не (странно щом можеха да ми продадат и него newsm78 ). Но в нас като я сглобихме .... нещо не ми хареса нейното матраче (силно казано) тънко неравно.... Та сме решили и ние да вземем допълнително. Само трябва да се внимава с дебелината, може би. Ако е много дебело, то ще се вдигне много нивото и няма да е безопасно за бебчо.
 Ние взехме едно спално комплектче, което е с ластик на чаршафчето и става, даже има място и за дюшек. А обиколник не е необходим.

# 174
  • Чехия
Ох, милички  Hug Hug Hug като чета и става много мъчно, на всички ви пожелавам скорошно оздравяване..

# 175
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
За преносимите кошарки - преди да я вземем бях питала в магазина, дали е необходим допълнителен дюшек или матрак и ме убедиха, че не (странно щом можеха да ми продадат и него newsm78 ). Но в нас като я сглобихме .... нещо не ми хареса нейното матраче (силно казано) тънко неравно.... Та сме решили и ние да вземем допълнително. Само трябва да се внимава с дебелината, може би. Ако е много дебело, то ще се вдигне много нивото и няма да е безопасно за бебчо.
 Ние взехме едно спално комплектче, което е с ластик на чаршафчето и става, даже има място и за дюшек. А обиколник не е необходим.

Би трябвало да казвате за какво взимате кошарата. Нашата я взехме само за път и ако се наложи да спи при бабите. Тогава може да се ползва матрака от леглото, за да не се купуват два.
Най-дебели са матраците от дунапрен, които не се препоръчват за малките деца.

# 176
  • Попово
Добро утро майчета,
компреса с ракия и черен пипер определено има ефект, снощи правих на сина ми и на мен, само че памука го сложих м/у носни кърпи да не изгори кожата... но довечера ще се мазнем със зехтин, предполагам, че ефекта ще е по-добър... поне кашлицата да не слиза към гърдите, че тогава е страшно. Не мога да разбера само едно нещо , защо не пуснат децата ваканция, така поне здравите няма да се изпоразболеят от болните в у/ще  Thinking
Да Ви се похваля взехме си количка   Grinning много сладка АБЦ дизайн има си и кошница за кола Simple Smile баткото е възхитен и каза че той ще разхожда бебока...
На всички мамета да оздравяват бързо  bouquet Hug
Ние се колебаем за такава кошара за при бабите... всъщност имаме дървена кошарка от баткото, която смятам да ползвам, той си спинка в нея докато навърши 7 години Simple Smile така , че за сега мислим да вземем само ново матраче и комплекти за спане...

# 177
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
По миналата седмица водих дъщеря ми на хомеопат заради висока температура и много упорита кашлица. Тя препоръца на кърпа да се сложи чиста свинска мас към гърдите. От другата страна /за да не изгори гърдите/ да се сложи синапено семе. Било много добро, но ние така и не го ползвахме.

# 178
  • Far away from here...
Здравейте и от мен!
Първо да пожелая бързо оздравяване на болните,аз почти се справих с моята хрема благодарение на Назо-Хил С.
И да се обърна към тези от вас, които са се насочили към камфоровия спирт - на опаковката изрично е упоменато, че не се препоръчва за бременни. newsm11На мен също лекар ми го изписа, но, след като прочетох листовката, се отказах от него.
Смятам,че компресите,предложените от Aya са доста ефикасни, маста и медът също помагат.
Успешен и слънчев ден на всички и да се пазите! smile3513

# 179
  • Far away from here...
Ама,че усмивка съм сложила накрая... Joy
 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт