Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 386
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте мили майчета. Искам да питам пловдивските мами дали някоя от вас ходи при д-р Муратев от ДКЦ1/поликлиниката на Понеделник пазара/ ? Защото аз съм при него и искам да обменя малко инфо. Благодаря ви. Целувки. Heart Eyes  bouquet

# 181
Здравейте и аз да се оплача и да искам съвет Embarassed
Аз нали ходя от един месец успоредно при двама лекари и нещо нещата съвсем се объркаха. При първия преглед лекарят , който ще ми води раждането реши да ми направи намазка, защото имах и аз малко бяло течение. Резултатите от нея бяха много странни - от едната страна пише - нормална флора и не се препоръчват никакви антибиотици и всичко е в норма, а от другат страна на листа пише, че са открити клетки на трихомони и диагнозата е "вероятна" трихомониаза. Лекарят ми каза, че е много опасно и ми предписа свещички. Когато се допитах до лекарката, следяща ми бременността, тя каза, че това са глупости, нямало нищо такова, микробоиоложката, която е правила намазката е сбъркала и т.н. Каза, че тази грешка не е единичен случай, дори отказа да ми вземе друга намазка(въпреки, че е платена), защото нямало смисъл и ми забрани свещичките, защото били вредни. Чесно казано имам повече доверие на лекарката си, защото е доста опитна и досега винаги е реагирала адекватно, но си остава съмнението.Как мислите Thinking

# 182
Боби, а има ли вариант да поискаш трето мнение?

# 183
450 и аз ще ходя утре на училище

# 184
Не знаех за камфоровия спирт... Значи довечера ще пробвам с ракията и черния пипер... на Ая Peace

# 185
  • Попово
Пробвай Страчи, ако не помогне поне няма да ти навреди... при мен и сина ми подейства  Simple Smile

# 186
Радвам се, че ви е помогнало, Пепена  Hug. При мен има страхотен ефект - досега поне 4 пъти съм спирала инфекцията да слиза надолу  Peace.

Я кажете за училището, в колко часа и къде е? Трябва ли да се записвам предварително?  newsm78

# 187
  • София
За количката Определено е имало сериозна разправия, дошъл даже собственикът на магазина. Заплахата с комисията не го трогнала никак. А разправията е била сериозна - гарантирам. Мъжът ми де факто е търговец - има магазини за музикална техника и не прощава на подли продавачи. В крайна сметка се прибра с количката вкъщи и се обади на един познат от комисията. Уговори за днес да се видят и да отиват. Имаме няколко основания, въз основа на които ще ги глобят здраво : няма упътване на български, не ни е обяснено за + и - на самата количка, отказали са веднага да си я върнат. НО междувременно в нас се прокрадна съмнение - дали пък въпросната количка все пак няма да ни е удобна в конкретния случай. Аз както ще съм със секцио, няма да мога да катеря стълбите с товар. През подлези не минавам. А соц тъпотата на блока е дотолкова потресаваща, че релсите са бетонни, ужасно стръмни и вариант с добавяне ня други няма, аняма и как да се преработят, защото наклонът е огромен. И в крайна сметка решихме да си останем с тази количка, пък ако толкова не е удобна на разходките - ще си купим друга, а тази ще видим какво ще я правим. Иначе сега като я гледам, се навивам, че не е толкова зле. Иначе ще изперкам. То е ясно, че угодия няма! smile3514
Що се отнася до другите покупки - от Айко се снабдихме с 2 комплекта за креватче (което пък още не сме купили): обиколници около цялото легло, олекотена завивка, долен чаршав и 1 или 2 калъфки за възглавница, балдахин (за какво ли ми е...). От хасе са и са с много сладурски десени - едните са оранжеви на бледи мечета, а другите зелени на бледи жирафи, хипопотами и слончета. И май не са скъпи - 60 и няколко лева за комплект.
Иначе накупихме малка пластмасови джунджурии - кофи, легени, сапунерки ... Май ще трябват  smile3506 А - и отделна сушилка за дрешки.
За грипа - определено при първи съмнениу, че ние, бременните, се разболяваме, трябва да се направим на капризни и да си останем вкъщи - да си легнем и да започнем да се наливаме с чайове, фрешове и т.н. Много лесно се влошаваме бременните като ни духне вятъра... А за вече болните - същия режим. И за болките в ребрата - отидете веднага на лекар - това не е никаква мускулна треска , а си е бронхит, дано не е нещо по-тежко белодробно. Знам ли - май е най-удачно при толкова тежки симптоми и продължитилни да се мине на антибиотик. Определено страничните прояви на грипа не са най-доброто за една бременност, а антибиотикът, колкото и да е вреден, не е чак пък толкова. Бебетата са завършили органо генезата почти напълно. А кашлицата прави спазми и на матката, не само на корема... Определено е добре да се отиде на лекар и да се види дали да не се изпише антибиотик. Той самият грип няма да мине от антибиотика, но пък тежките форми на грип вървят с бактериални инфекции...
За кашлицата - трябва ви влажен въздух в стаята. Парното изсушава много въздуха и това дразни дихателната система. Аз лично си слагам мокра кърпа на парното, но отдавна се каня да си купя овлажнител за въздух.
За билките - бабини лекове, колкото щеш, но някъде четох, че големи количества от някои билки или подправки (не помня точно кои, но бяха разни от ежедневието) могат да предизвикат контракции.
Ефикасен чай - предупреждавам - много е гадничък, но действа. 5-6 ореха със счупени черупки, 1 шепа обелки от лук, 2 пакетчета лайка, 3-4 ч. л. босилек - всичко това се залива с 1 л вода и се вари 10 мин на слаб огън. Прецежда се и се пие топло като чай - с мед и лимон. НАй-добре по 1 чаша на 2 часа.

# 188
Боби, а има ли вариант да поискаш трето мнение?

По принцип мислих да се допитам и до трети лекар, но съм чувала, че не е много хубаво по това време на бременността да ходя на гинекологичен преглед толкова често. Даже и мойта лекарка ми каза, че може да се предизвика разкритие и т.н. Не знам дали да рискувам. Иначе, ако не бях бременна при всички положения щях да се допитам. А е и много странно, защото нямам никакви симптоми за такава инфекция, ама нали като става въпрос за бебето и затова се притеснявам Embarassed
Пожелавам ви приятен ден и много разходки в това хубаво време Party

# 189
Ларсен,благодаря ти много за съвета за мазилото.Мойте свещички са същите като тези,които ти спомена и това  малко ме успокои,защото в упътването нямаше нищо написано за това дали е вредно и дали се позволява за бременни. newsm78

# 190
  • София
Училището за бременни е от 09.30 ч. в пицария Мис Каприз (София, ул. Коста Лулчев 13, зад х. Плиска). А за записването - да искат да се обадиш на тел.946 13 69
да се запишеш предварително. Не съм ходила до сега и не знам, но може да иам проблем ако не си записан предварително.

# 191
450, и аз ще ходя утре на училище. Ще се видим там. PartyМоже да се срещнем пред пицарията, ако искаш.

# 192
Пролет, браво за покупките, а за количката не се ядосвай, може да се окаже и удобна в някои моменти.
Мами, какво ще кажете като си купим нещо освен да го снимаме и слагаме в албума да му пишем цената, за да се ориентираме една друга... Thinking

# 193
  • София
Пролет, тъпо се е получило това с количката.... Стискам палци да се наредят нещата както ти искаш. Това на Стефи количките ли са? Май техния магазин беше на К. Величков. Като обикалях за количка за Ида определено ги бях харесала, но не можаха при пробата да ми я напъхат в багажника на колата Mr. Green и отпадна.
А забрави за носенето на комбинирана количка по стълби нагоре-надолу!!! Това е ужасна хамалогия!!!! Има си техника с "тътрузене" по стълби на 2 колела. Но вдигане на количка + бебе + багаж за бебе + някакви покупки..... #Crazy
А колкото до Комисията за защита на потребителите.... Не се надявай на нещо! Тези хора са си измислили гръмко име, но нищичко не вършат! #2gunfire Нямат правомощия нито за санкции, нито за глоби, нито да вземат страна във спора ви. Само слушат, правят протоколи и предлагат доброволно с отстъпки от 2те страни да вземете сами решение. А след това даже нямат правомощия да изконтолорат дали е изпълнено!!!  #2gunfire
Съвсем скоро минах по този път с една кляфка от химическо чистене.... И НИЩО!!! Само където поредната некоректна фирма разбра, че КЗП няма с какво да ги изплаши!!! #Cussing out

Някой беше споменал шишета на Др. Браун - за тези с едни тъбички ли става въпрос? Ако да - помислете дали ще ви е удобно почистването!!! Аз бих избрала лесно за поддържане шише! Особено ако ще се ползва и за нещо различно от вода. За сравнение след 3 месеца само с вода в него (за бебе на приятелка) тази тръбичка беше с един ужасен жълт цвят....  Sick
А колкото до предпазването от колики - ами как тогава ще се обяснят коликите при изцяло кърмени бебета? Wink

# 194
  • София
Ами аз ще ходя утре на лекцията, но не пазя маси, защото предният път пазих за 6, а бяхме 3.... Rolling Eyes Та сега- както се получи, така Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт