Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 374
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
Пролет надявам се че нещата с твойта количка ще се оправят ... Аз като се приместя в мое жилище ще съм също без асансьор, така че решението което взех е да си държа количката в колата ... Ако имаш кола това е решение, ако не а имаш гараж или мaзе също там може да я държиш, за да избегнеш мъкненето ... А като говориш за комисията за защита на потребителите, ще може ли да ми дадеш някакви координати, че и аз имам нужда от тях ...
ara75 ако никога не се обръщаме към въпросната комисия под предтекст че така или иначе нещата нямат да бъдат разрешени, никога няма да променим положението и ще позволяваме на разни некоректни търговци да ни тъпчат...
За коланите за бременни - защо се носят тези колани? Някои носи ли?

# 196
За коланите за бременни - няколко мами около мен носят или са носили и ми казаха, че са страшно удобни, доколкото знам ти поддържат корема.

# 197
Пролет надявам се че нещата с твойта количка ще се оправят ... Аз като се приместя в мое жилище ще съм също без асансьор, така че решението което взех е да си държа количката в колата ... Ако имаш кола това е решение, ако не а имаш гараж или мaзе също там може да я държиш, за да избегнеш мъкненето ...

Това не е много разумно-те разбиват за столчета колите, пък за количка-няма и да се замислят.... ooooh!

За шишетата на Д-р Браун-с две такива отгледах каката-проблем с почистването не съм имала-пъхак всичко в стерилизатора, тръбичките-също-не са изисквали специално почистване...Още са читави и са в готовност за следващото бебе Laughing

# 198
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Личната лекарка ни преслуша с детенце и каза - чиси гърди  Laughing- направо камък ми падна от сърцето. За липсата на сили ми каза , че този тежък грип се отразявал точно по такъв начин.
Гадното , което ми каза  е , че не се изработвал имунитет от него и можело/хипотетично/ да ни повтори- е това ни и остава.
Пролет , тези колички колкото и да имат архаичен вид имат и предимства, понеже сестра ми беше с такава та тя много ми я хвалеше:
1/ Разстоянието от асфалта до нивото , на което е детето е доста по- голямо от останалите колички т.е. не е на височината на ауспусите
2/ Имат добри амортисьори така , че главата на бебето не се тресе от най- малката неравност
3/Зимният кош е доста просторен
4/ имат си втори летен кош , който е доста по-лек от зимният/ другите комбинирани колички най- често са с един кош/
Имат си и отрицателни качества , но ти тях вече си ги установила.
По отношение на комисията за защита на потребителите- не мисля ,че са толкова безсилни , както ги описа Ара75. Аз лично не съм се обръщала към тях , но колегата ми се обърна за едно ДВД Тошиба за което го разиграваха около месец в гаранционният сервиз и нещата му се наредиха за 2-3 дена. Така , че аз съм силно за това да си търсим правата докрай със всички възможни начини . Нали сме европейци , а там гневните писма от пострадали потребители са доста актуални и е рядкост да не им обърнат внимание.
За лекцията - аз ще ходя на тази в четвъртък- За и против цезаровото сечение .

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 23:08 от MAPTA

# 199
Здравейте,мили мами,чак сега се включвам,дано да има някой за да се разберем за утре.Много ми се иска да мога да видя някои от вас "на живо".За тези,които не са идвали-мисля че е много полезно,поне мен ме кара да се чуствам по-спокойна.Ако е останал някоин ентусяст да пише

# 200
  • София
За грипа. Искрено съчувствам на болните. При мен в работата половината колеги са болни, как ще се опазя, не знам. Пия Осцилококцинум и Прополки профилактично, дано има ефект.

brambar, за коланите Ая беше писала, че не й е удобен, виж някъде назад по темите. Явно е индивидуално.

Страчи, веднага качвам снимка на стерилизатора за микровълнова на Чико, който взехме. И моят мъж, като този на Пролет, а и като повечето мъже, смята, че е загуба на време да влизаш в магазин, ако няма да купуваш нищо. Така в неделя се озовахме в бебшкия магазин срещу южния парк и нямаше как да НЕ КУПИМ НЕЩО. Добре, че Мелодия беше обяснила за тоя стерилизатор и вече се бях ориентирала към него. Струваше 30лв там. Има подарък шише за новородени.

Купих и бананова каша на Хумана за мен си. Много ми се дояде като я видях. Laughing

Последна редакция: пн, 22 яну 2007, 22:01 от Илит

# 201
Здравейте слънчевки!

Влизам само да ви кажа, че утре няма да дойда на училището (а много ми се искаше да посетя точно тази лекция), но съм с пълна грипозна програма, включително 38 градуса Sad Сутринта джипката ми изписа една дузина лекарства и един антибиотик като се разбрахме антибиотика да го купя само в случай, че цял ден нямам подобрение от другите лекарства. Е, налага се да го купя и мъжкото ми слънце го поръча преди час в аптеката до нас та до 22ч. трябва вече да го имам. Имам много угризения дали не съм била разпространител на бацили от по-рано, че си имах кашлица от НГ още, но смятах, че правя нещо алергично. И ако съм разнасяла вируси ми е много-много криво най-вече дето ходих в този си вид на предната лекция с толкова много други бременни  Confused

Ох, стига съм писала вече, лягам на топло да свалям температура.

Приятна лекция на утрешните ученички и скорошно оздравяване на болните!

# 202
  • Попово
Здравейте мамчета,
и ние посетихме личната лекарка заради грипа, имаше толкова много хора да чакат, че ако не бях болна а само да водя синковеца щях да се разболея... и нашите гърдички са чисти, в сряда пак ни вика на преглед. Наистина не ги разбирам тези из мин. на образованието защо не пуснат децата да си стоят у дома докато не отшуми грипната вълна... понр здравичките да си останат здрави, а болните да не изпускат материал...  Embarassed иначе за сега борбата е успешна- парацетамол, прополки, лимон и компрес пък да видим, дано няма усложнения   Praynig
Спокойна нощ и приятни сънища на всички  bouquet

# 203
  • София
На всички благодаря за съчувствието за тази прословута количка!
Марта , първо - радвам се, че оздравяваш. Второ - благодаря за изброените плюсове на количката - честно казано млко ме обнадежди. Този проблем ме е превзел тотално. То нали си нямам кой знае каква работа и много съм се вързала... Но определено ме тресе здраво, колкото и да се опитвам да не го мисля. И трето - моля след лекцийката да споделиш инфо за тези цезарови. Защото на мен много ми се иска да не стигам дотам, но с този диоптър, ако трябва да избирам между зрение и рязане - то е ясно, че лягам под ножа...
Бръмбар, ще проуча по-подробно как става това с комисията и координатите утре и ще ти пиша.
Хайде - сладки сънища, че аз вече почти спя... Днес се разходих здравата с цел да оползотворя все още хубавото време.

# 204
Отново за стерилизаторите - в събота обикаляхме бебешки магазини и си харесах стерилизатор за микровълнова фурна (на Чико). Но ако дребното е на кърма, за какво друго може да се използва?  Embarassed

За грипа - все още се държа, дано ме подмине. Бързо оздравяване, априлчета! Дано не се появят усложнения и да не се стига до силни лекарства Praynig Praynig

Лекциите за бъдещи мами сигурно са много интересни и полезни  Embarassed Тук не се организират никакви подобни мероприятия, добре че е форума Hug

Хайде, лека нощ и сладки сънища!

# 205
  • София
Здравейте, вече изкарах грипа и то доста тежко, поне така се чувствах. Слава богу до антибиотик не стигнах, антибиотик се пие за усложнения като бронхит или пневмония, доколкото ми е известно. Аз минах само с парацетамол, биопарокс, капки за нос и една камара лимони и цял буркан мед. А колко чая изпих... Както и едно шише с физиологичен разтвор. Бях буквално на легло със силно главоболие при всяко движение, ужасно тежка хрема, от която ми изчезна обонянието за цяла седмица, та не ми се поглеждаше храна с вкус на хартия... Слава богу температурата ми беше под 38. Ще бъда на работа чак в четвъртък, а толкова се гордеех, че съм енергична, здрава, и работя ли работя... В офиса сигурно ще е пълно с други болни. Пазете се, че е много неприятно. Още си влача кашлица и една запушена ноздра...

За покупките - от миналия път имам стерилизатор на Авент, чудесен е и ни вършеше добра работа. Събира камара неща вътре. Някой питаше, ако бебето е на кърма какво се стерилизира - ами бибероните-залъгалка, лъжички, шише за кърма също - все ще се наложи да го оставите на някого за едно хранене, лично аз съм настроена, че няма да се лишавам от социален живот при възможност някой да поеме за два-три часа децата.

За количка - спрели сме се на Куини. първия път бях с Куини Фашън, какво да кажа, освен че беше идеална за мен и детето - високопроходима, с голям кош, всички удобства - цяла зима съм трамбовала къде ли не. Сигурно е била тежка - не съм я вдигала - при нас директно се влиза от входа в асансьора. Едно неудобство беше, че не й се върти предното колело, но тогава това беше новост. Силно се надявам обаче, че кошът за новородено и кошчето за кола, което имаме към нея ще стават и на новия Бъз - дори в магазина не знаеха, поканиха ни с нещата да пробваме. Защото поне тях искам да използвам.

С най-голямо нетърпение чакам края на февруари, да изляза в болнични и да си пазарувам на воля. Засега не бързаме, нищо не сме купили... Най-голямото терзание е за леглото, защото каката ни още си спи с кошарата, а след няколко месеца ще имат детска, която тепърва ще обзавеждаме... ОСвен да спи в сгъваема кошара, но те новите струват повече от дървено легло, а старата ни няма второ ниво... Ще видим.

Поздрави от нас и се пазете!

# 206
  • София
Радвам се, че вече има новини и за оздравяли мами!  Hug Хайде всички болнички бързо да се оправят и никави боледувания повече!
brambar, далеч съм от мисълта да се оставим на течението каквото и да правят с нас търговците! Напротив! Трябва да си търсим правата на всяка цена! Просто тази КЗП не върши работа. Или поне в моя случай стана така.
Иначе действат много бързо - от подаването на жалбата след 2 седмици имахме среща с инспектор. 2-те страни си казахме болката. Понеже не се стигна до консенсус - се насрочи дата за помирително дело. Трябваше да има браншови представители и юрист от комисията (да, ама не - те ги канят, но никой никогане идва!!! #Cussing out). Е, На това дело юристката започна да обяснява, че всичко е доброволно и те НЯМАТ правото да санкционират или изискват каквото и да било. Включително присъствие на другата страна от спора.  Thinking Е, отново всеки си разказа мъката, дадоха ни протокол от заседанието... и ТОВА БЕШЕ ВСИЧКО.  Ако искам да потърся правата си - да заведа дело в съда. А техния протокол по думина юристката - надали ще е нужен дори за там! #2gunfire
Та малко загубено време, много надежди и ... малката утеха, че ПОНЕ са предизвикали малко документални проверки и притеснения на фирмата.
Ето сайта им за всеки случай - някой го искаше. Жалба може да се подаде и по интернет - така че се пести време.

# 207
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Гигилче може да не бързаш с покупката на стерилизатора ако си решила твърдо да кърмиш.
Има майки които си купуват предварително шишета и биби ако случайно нямат кърма или е малко. Други дават чай за колики или вода независимо от кърмат. Това е само твое решение

# 208
Здравейте всички и аз не съм се включвала от варненската среща, ама вчера нещо ми беше мноого зле, направо щях да припадна на работа-вие ми се свят, гади ми се, изпотявам се, абе малко остана. Добре, че ми попремина някакакси и до обяд си бях добре. Не знам това дали е от кръвното или пък желязото ми е паднало - не знам точно при анемия как става, или пък си е просто от положението, но така ми е ставало в началото още, не сега  !? Бебо май се качва все по-нагоре и ми притиска стомаха, че ме е подгонило едно гадене и киселини-ужас! Не знам дали има шанс да се понамести или така ще е докрая, ще търпим, ама малко не ми се искаше отсега да се почва, че имам още 3 месеца до края.

Майчетата, които вече са ползвали шишетата но Д-р. Браун-пенелопа и другите, моля кажете какъв стерилизатор използвахте-същия или друга марка. А тези, които си купиха на Чико-входа на нашата микровълнова е тъкмо колкото най-големия размер на стерилизатора, проблема е да не е с маалко да не влиза, вие как мислите?! Вярно, че ни е стара микровълновата, ама чак пък толкоз, хубава марка е и работи без грешка, сега да седна да я сменям не ми се иска.

Целувки на всички, болните да се оправят, а здравите да не се разболяват! Казват, че идва студ, дано поне вирусите да се "замразят".

# 209
  • Попово
denisimo, относно киселините много са страшни, на мен ми се появиха преди около месец... единственното което ми помага е сода бикарбонат, колкото и да я отричат и да е неприятно усещането... трябва да се избягват пържени и тежки храни и храненето поне 2-3 х преди лягане, можеш а пробваш и с по-висока възглавница...
С първата бременност ми изчезнаха седмица след раждането.

Общи условия

Активация на акаунт