Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 368
  • 304
  •   1
Отговори
# 210
Добро утро и от мен, набързо минавам и реших да се обадя  Wink. Ей болните мами, бързо да оздравявате   bouquet. Аз за сега съм добре, някакси успявам да се опазя здрава, с много чай и вит С профилактично, но работя с много хора, та да видим дали ще удържа до края. При мен ще е проблем ако се тръшна болна, защото няма и кой да ме "гледа" Sad, таткото не е в Сф, а и мойто семейство не е...и направо не ми се мисли какво ще правя.
За стерилизаторите много съм раздвоена, позната педиатър каза че ако бебето е само на кърма, без вода, чай, биберони залъгалки и т.н, няма да ми е нужен  newsm78. А според нея, е по добре поне 4-5м. ако имам кърма, да не давам нищо друго. Също така по нейно мнение стерилиратора не трябва да се използва по често от 1-2 пъти седмично (дори и при новородено) защото това пречило на създаването на добър имунитет на бебенцето. Та аз май ще оставя тази покупка за след събитието. Вие какво мислите?
Хубав ден на всички   bouquet!

# 211
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз стерилизирах веднъж дневно до 3 месеца и после веднъж седмично. Но беба беше на смесено хранене + биба + чай

# 212
здравейте и от мен,

Ягодка ще стискаме палци да не се разболяваш, че ако няма кой да те гледа лошо ... Но не прекалявай с витамин С, четох по интернет че витамине А, С и Д не трябва да се предозират защото давали отклонения върху плода ... Аз пия по 1-2 на ден и нищо друго и нещата се оправят по-малко по-малко  Peace
За стелизаторите и аз смятам да изчакам, пък и ако не купя всичко от което имам нужда ще имам поводи да се размърдам след раждането по магазините
Ara75 - благодаря за координатите... А ти какви проблеми си имала и  комисията не ти е помогнала? Хубаво е въпреки всичко, че си тръгнала да си търсиш правата и че не си се оставила на течението ... Аз смятам да се обръщам към тях всеки път когато трябва ( та ако ще и да не са ефикасни всякога), защото ако всеки го прави, малко по малко разбиранията в бг общество ще се променят и ще се научим като европейците ( както казва Марта нали уж сме европейци ) да си търсим правата, вместо да се тюхкаме и мърморим под нос ... Дълго време съм живяла във Франция и правя евала на французите за бунтарския им дух, защото ако могат да се радват сега на конфорт, то е благодарение на многото стачки и викане ( за което доста хора им се подиграват също ... ) ... Та ми се ще и в мойта страна да мога да се радвам на този конфорт, но това зависи от нас самите ... А докато си траем като роби няма да се променят нещата ...
Хайде стига съм философствала и замърсявала темичката ... Извинявам се ...  Embarassed
Цунки и весело поспалив ден на всички ( поне в София времето е поспаливо, не знам как е другаде)  Hug

# 213
Здравейте и от мен. Болните дано бързо да оздравеят  bouquet
Аз искам да ви питам отново по темата с количките. Някой ползвал ли е досега количка Cangaroo. Вчера ги гледах, цените бяха нормални и моделите ми харесаха, ама незнам защо нещо не ми вдъхват доверие. Моля ви , ако някой е имал такава да си даде мнението и да препоръча някакъв модел, че от толкова гледане вече всички са ми еднакви Embarassed
Да допълня - ходихме на разходка до Илиянци. Имаше доста колички, но марките бяха много ограничени, а цените си бяха горе-долу като по магазините, даже тези на Cangaroo бяха и по-скъпи (от 180 до 450лв. според модела). Интересно е, че имаше същите модели като на Cangaroo, само че на някаква неизвестна фирма и бяха по 110лв. със всякакви екстри. Затова и се притеснявам, ако дадем 300лв. за Cangaroo да не е същото качество като тази за 110 лв.newsm78

Последна редакция: вт, 23 яну 2007, 10:56 от bobi_ko

# 214
bobi_ko ние определено сме се спряли на Cangaroo модел Comfort, след всичко което гледахме това се оказа най-добър вариант като качество - цена. Иначе и едно Chicco ми хареса, ама 550лв. нещо...не ми се дават. Всъщност бих е взела само ако съм сигурна че ще отгледа поне две бебета (като здравина говоря), но то пък как да съм сигурна newsm78.

# 215
bobi-ko много са сладки тези колички Cangaroo, гледах им сайта сега... къде ги намери? те да не би да са български, че сайта им е български? Защо не ти вдъхват доверие? Ще ходя и аз да ги гледам и ако ми харесат и намеря на кой да продам Jane-to дето избързах да си купя, ще отида да си взема Cangaroo  Flutter

# 216
Аз също гледах Cangaroo - за близнаци; беше малко дървена изработка, материала беше един гаден шушляк и сгъването беше странно. Иначе хваща око  Peace. Надявам се сред единичните да има по-голям избор.

За коланите, ако коремът ти е повдигнат, най-вероятно ще ти е удобен. Аз имам затруднение с продължителното му ползване, защото започва да ми стяга корема  Embarassed. Другото е, че като го махна, после цяла нощ ме бли три пъти по-силно кръста. Та за мен се оказа неудачна покупка  Rolling Eyes.

# 217
Да, Ая-близнашките са отврат, наистина.Но единични има много добри попадения.Не на последно място в момента един от моделите им е най-лекият на пазара, а се води комбинирана.Аз съм се спряла на нея, като бутала няколко модела и марки с първото.За мен е добра, и като цена, и като удобство и материали.Да не говорим за свежите цветове в оранжево и червено/ които в момента за изчерпани/Това е една от най-продаваните модели колички, за сега пропищял не съм чула да има.И да има-нормално е-все пак масово се продават.Не на псоследно място е и самата експлоатация на количката.Имам приятелка-каквото и да и дадете в ръцете-ще бъде счупено и захабено....Та на мен не ми е неприятно, като гледам половин София с такава количка-значи на хората им е удобна.НО-както вече писах, в момента са малко моделите, на които гумите са съибразени с релсите на подлезите например.На моята, която аз съм харесала са по-широки задните например, но това не ме притеснява ни най-малко....отделно-когато купувате-ходете с автомобилите си и пробвайте влиза ли в багажника ви!!!Да не стане така, че сте с малък багажник и после пак да има олеле!Ние сме с голяма кола и определено се побира идеално харесаната от мен, но в други коли не влизала чух.Най-компактни и побираеми на всякъде разбира се са типично летните модели, сгъващи се тип чадър, но в тях новородено не може да се сложи.

# 218
Само да вмъкна за цветовете на количките Аз също много харесвам ярки цветове, фенка съм на оранжевото и жълтото, но по мое лично мнение не ги препоръчвам за цветове на бебешка количка - осите, пчелите и разни мушички се привличат от такива цветове.

# 219
На жълтото са онези досадни мушички, наистина.Иначе пчели , оси и мухи налитат главно на месо Laughingпо това нападат, не толкова по цвят.Или по храна принципно.Има ли зарязана кифла, кебапче или буркан с пюре-веднага се лепват.... CrazyЛятната ми количка беше с такова оранжево и не съм имала никакъв проблем заради това с мухите...по същият досаден начин се пъхаха и в синята количка на приятелката ми ooooh!

# 220
Искам да попитам,някой ползвал ли е количка Casual play?Много красиви ми се струват,но модела,който си харесах в момента го няма,а и не мога да преценя дали ще е практична.другото което ме притеснява е че те вероятно нямат кош за новородено и ж магазина на Конатантин Величков не можаха да ми овяснят дали става да се ползва преди 6 месеца.Писна ми от некомпетентни продавачки!

# 221
bobi-ko много са сладки тези колички Cangaroo, гледах им сайта сега... къде ги намери? те да не би да са български, че сайта им е български? Защо не ти вдъхват доверие? Ще ходя и аз да ги гледам и ако ми харесат и намеря на кой да продам Jane-to дето избързах да си купя, ще отида да си взема Cangaroo  Flutter

Количките на Cangaroo ги гледах в Илиянци. Има цял магазин само с такива колички. Магазинът се казва "Мони". Има абсолютно всички модели и цветове. Отделно, ако нещо си харесаш и го няма ти го доставят. След 15 дни ще им карат и новата колекция. Можеш и да си направиш количка, както я искаш - т.е. избираш си модела гуми, дали да е с кош, покривало и те ще ти я сглобят. Чесно казано не знам какви са по производство. Продава ги арабин, каза че се сглобяват в България, а се карат от Италия, ама може и да са от Китай Joy Външният им вид обаче беше доста добър, а и материята много ми хареса. Казах, че не ми вдъхват доверие, защото навсякъде чета, че мамите си взимат колички за по 500-1000лв., а пък тези са около 200-300, не че аз бих дала повече за количка. Така че с ваша помощ май се спирам на тази марка.
Ако някой се интересува по-подробно или е решил да идва до Илиянци на пазар, може да ми пише на лични, ще дойда с вас  да ви покажа магазина (аз живея в Илиянци). Hug

# 222
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте  bouquet  bouquet
Аз искам да питам тези чайчета за повишаване на лактацията като се роди бебето ли се пият или може да ги взимам и сега Embarassed

# 223
Аз бих се спряла точно на тази марка колички ако не чаках две  Peace. Цената им е наистина разумна, а това което предлагат е предостатъчно. Мен определено не ме кефи мисълта, че трябва да се изръся 800лв, но не мога да си представя да ги кача в нещо, което не ми допада само заради цената  Rolling Eyes.

Много сте тихи днес...  newsm78

# 224
Искам да попитам,някой ползвал ли е количка Casual play?Много красиви ми се струват,но модела,който си харесах в момента го няма,а и не мога да преценя дали ще е практична.другото което ме притеснява е че те вероятно нямат кош за новородено и ж магазина на Конатантин Величков не можаха да ми овяснят дали става да се ползва преди 6 месеца.Писна ми от некомпетентни продавачки!

Casual Play имат кош за новородено, може би в магазина го няма. Виждала съм наживо количка от тази марка с коша на нея.
Разгледай тук http://www.malechkobaby.com/
За практичността - отстрани ми изглеждат стабилни и маневрени, но това са само наблюдения, досега не съм използвала количка  Wink
Aya, deizytoo, можете ли да ми кажете цени на количките в летния им вариант + кошница за кола?  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт