Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 362
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Ая за кой колички говориш, че ако не чакаше 2 такава щеше да си купиш? за Casual или Cangaroo? Ау да ти кажа че моя корем вече е по-голям от твоя, какъвто беше на срещата ... според моят мъж имам 2 бебета вътре  Crazy
bobi-cо цената не е гаранция за качество, така че и за 200-300 лева да са може да са по-добри от тези за 1000, не се притеснявай ... Някои от клиентите ми са текстилни предприятия, от тези дето ти продават едни дънки за 150 евро, а им струват 3 евро чифта като излизат от производство ( това мога да ти го гарантирам щото им гледам базите данни всеки ден  Wink )... та дънките се боядисват и бельосват в Тунис и шият в Китай или Бг ... Разбира се на етикетчето пише Made in Italy, и то е единственото зашито и произведено в Italy ... Та така е и с нашите колички предполагам ...

# 226
  • София
За необходимостта от стерилизатора. Определено смятам да давам вода на бебето си, въпреки че тя "изобщо не му е нужна, щом се кърми". Чай - само, ако е необходимо по лекарско предписание. Освен това, някак не си представям да кърмя на обществено място /да ме прощават всички запалени кърмачки/. Така че, дори и изцяло на кърма в началото /дано да имам достатъчно/, все пак може да се наложи хранене навън с изцедена кърма. Значи, трябва и шише.  yes
Далеч съм от мисълта за прекалена хигиенизация на вещите на бебка, но все пак, млякото /в частност кърмата/ е нещо, което мноооого трудно се измива просто ей така, без препарати. А направо не си представям какво може да живее в засъхнала по неравностите на шишето кърма. Но може и да бъркам.  Thinking
Моля Пролет да каже нещо по-вещо по въпроса. Доколко и колко често е необходима стерилизацията на бебешките шишета, залъгалки, лъжички и т.н.?

За цветовете на количката. Толкова хубаво ярко оранжево и синьо бях харесала, но от баща ми съм запомнила, че за българските условия ми трябва нещо  hahaha "кироустойчиво"!

brambar, я не се фукай с корем, ами го снимай и дай да го видим!  Wink

# 227
Да ви питам... Понеже виждам,че повечето от вас вече обикалят магазините и пазаруват(смелост,за която ви завиждам. Суеверието не ми позволява дори шишенце да купя). Та.. някой виждали ли е по магазините слинг (онова дето е като кенгуро,ама не  Simple Smile Нещо като шал за бебе)
Ако може да ме ориентиране къде има и какви са цените.

# 228
  • София
Бръмбаре, не съм забравила какво обещах, но човекът, когото трябва да питам за въпросните координати не е откриваем до утре сутринта.
Илит, и аз като теб загълтах оксилококцинум и прополики профилактично. А и през 3 дни пия по 1 центрум. Само грипозни хора са навсякъде - трябва да се действа отдалеч! newsm10
За стерилизирането и хигиената - вярна, че циганите едва ли стерилизират, но пък и те раждат по един куп деца... А и генетично са по-калени... Аз лично също се питам колко, какво и докога да стерилизирам. smile3554 smile3529 Но за да има правила - значи има защо. Има хипотези, че имунитетът залинява ако се спазва идеална хигиена и всичко е стерилно. Ама то  кой е способен 14 часа в денонощието да следи всяка подробност колко е хигиенизирана. ТАка и така бебето ще тълта микроби. Но- разумно по-добре е доколкото можем да ги сведем до минимум. Например да му измием залъгалката, когато падне на земята - все пас ходим по улици осеяни с паразитозни кучешки изпражнения.
Самите биберони е много важно да се стерилизират, особено ако в тях не е слагана само вода. Защото като застоят разни остатъци и се замърсят с бактерии, после като се сипе прясна храна, въпросните бактерии за 2-3 часа вече са се размножили и могат най-малкото диария да предизвикат или колики... Та следователно аз смятам да стерилизирам стриктно и да мия залъгалките и играчките. Все пак бебетата и малките деца най-лесно хващат паразити като глисти например, а и както има хепатит...

# 229
Мисля, че това ще подейства на всички ни ободряващо  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=122253.0;all
На мен лично много ми допадна и се надявам към края на април и аз да се включа там. А и колкото се може повече от априлските слънчевки Hug

# 230
Здравейте preggo ,
Запалих се от разговора за количките Cangaroo и им хвърлих едно око в интернет. Само не мога да разбера дали кошовете им стават за новородени, или трябва допълнително да се купи такъв... а не видх нито един от моделите да включва допълнителен кош за новородено  newsm78 . Хайде, моля ви, ако някоя от вас е виждала колички Cangaroo по магазините да ми обясни! 10х предварително!   bouquet
Лека вечер! babydust7

# 231
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Илит аз давах чай от копър за коликите, защото си ги носихме до шестия месец. Мъжът ми само повтаряше, че детето няма да иска после да пие вода, но нямаше такова нещо. Чая го давах вместо вода за изплакване на устата след мляко /било то кърма или адапте/.

# 232
  • Попово
мамчета,
стерилизирах до към 4-5 месеца, после само миене...  а това , че бебетата трябва да се отглеждат само на кърма до 1 година ми е наистина странно. Не вярвам да има толкова новости, че чак да не се дава водичка след кърмене за изплакване на устата или чай /анасон или копър/  заради коликите... съгласна съм, че сега има капки за това и все пак...  Thinking

# 233
  • Стара Загора
Имам един въпрос (няма да ми се смеете  Embarassed ) Какво им е специалното на стерилизаторите? Като ги гледам в нета ми приличат на пластмасови купи, но може и да бъркам  newsm78 Мисълта ми е не може да се ползва някаква купа пълна с вода?

# 234
  • БГ
здравейте момичета  Hug, за слинг-а имаше 1 сайт как се прави , ще го потърся. за количките Cangaroo
аз  харесах ексклузив най вече , става за новородено, има кош , но харесах и чиполино пуки, която ми се струва най-лека, засега тя ми е фаворит.Стерилизатор смятам да си взема и аз , щом на Чико става за всякакви шишета, значи такъв ще е .А и моя корем е голям, ще питам доки като отида на преглед дали е нормален тоя размер .... newsm78.Ина4е си запазих час за ФМ във Фемина за началото на другия месец, тогав аще разгледам и количките и леглата в София, ако някоя мама забележи готини легла да казва, аз искам цветно, мисля на Дибо да разгледам.хубава ве4ер от мен и болните да оздравяват скоро  bouquet

# 235
Абе и аз мсиля като теб mmegi!
С първото си дете в началото ги изварявах в една тенджера даже, на котлона. В микровълнова обаче е по-бързо.И нищо не ти пречи да го правиш с купа,която става за микровълнова!
Според мен и тия "затоплители" за шишета не се толкова нужни,шишето(а после и пюрето) може да го затоплиш и в съд пълен с топла вода.
Ма ако парите не са проблем,що пък да не си купиш нещо "по-така", голям кеф е да пазаруваш бебешки неща  Grinning

# 236
В микровълнова обаче е по-бързо.И нищо не ти пречи да го правиш с купа,която става за микровълнова!

На мен ми обясняваха начин за изваряване в МВ с купа и пластмасова решетка, но не разбрах каква е идеята. Не може ли направо да се сложат в пластмасова купа с вода и няколко минути на пълна мощност във фурната?  newsm78

# 237
  • Попово
Гигилче, идеята е частите които се изваряват да не са във водата, ами да са на решетката и да се стерилизират само на пара, поне така си го обеснявам аз, преди и аз ползвах една тенжерка с вода и на котлона...  Wink в интерес на истината за сега ще се въздържа от тази покупка по простата причина, че има друг алтернативен начин  Thinking

# 238
Момичета, аз се престраших и седнах миналата седмица на компютъра и взех че купих почти всичко за бебето newsm78
Легло,
матрак,
3-4 комплекта чаршафчета за леглата,
едни специални подложки (от мек памук) за под главата на бебето, с дъщеря ми използвах калъфки от възглавнички,
количка и столче за кола,
кошарка за игра, която ще използвам като дневно легло  когато бебето е при мен в хола,
люлка,
стерилизатор,
няколко шишета и биберони,
четки за шишенцата,
масичка за преобуване с 3 шкафчета,
стерилизатор за беберони(на батерия, който да взимам навън),
едно сгъваемо легло (като кутия) за да спи при нас на спалнята, много ме е страх да не го затисна Mr. Green
одеалца,
чанта,
кошче за мръсно белйо,
комплект с четка,гребен,ножичка и нокторезачка,
помпа

Смятам да купя до края на месеца:
термометри (за стая и за бебето)
дрехи
козметика

Неща който ще купя след раждането:
мляко
памперси

Има ли нещо важно което да съм забравила? Минали са доста годинки от както дъщеря ми беше бебе.
 Hug

# 239
alina_nana за Cangaroo-то, моделете които ние гледахме (Круйзер, Комфорт и Даяна) имат пълно хоризонтално положение т.е не е необходим отделен зимен кош Peace.

Общи условия

Активация на акаунт