Мамо,ти не се сърди, а поредното ритниче от малкото АПРИЛче приеми

• 15 398
  • 304
  •   1
Отговори
# 150
  • БГ
P-r-o-l-e-t спокойоно,не се ядосвай, Hug прати мъжа си да замени количката с друга, не може да не я заменят, да говори с шефове и  заплаши с комисия на потребителите, и щом е така, пазарувай ти, мъжа да сяда на столче и чака  в магазина. NaughtyИ на мен не ми се правят скандали в магазина,но като каза че не искам нещо, мъжа трябва да се съобрази с мен, аз ще бутам тая количка все пак повече от него.Аз затова за женски неща пазарувам сама Crossing Arms, а когато му искам мнението тогава и той има думата , те мъжете не разбират от покупки,поне моя де.
Аз от данет си харесах някои неща,които мисля да поръчам, Aya мерси за инфото!  bouquet

# 151
Пролет, съчувствам ти, аз затова рядко водя Пепи по магазините, когато не отивам в конкретен магазин и знам, че ще намеря нещото точно там, иначе и той купува нещо, за да не се ходи повече.  #2gunfire Но мъжете са си такива... КОличката, пак се повтарям, не е толкова майтап, в крайна сметка главно ти ще я буташ и то всеки ден. Стискам палци да намерите подходящата Praynig  Peace
За шишетата - аз ще взема 1 шише на B.Free , защото мамите около мен, които родиха наскоро ми казаха, че са най-хубавите за коликите. Имам едно на Авент от у-щето за бременни. Дай Боже да имам кърма и да не ми се налага да купувам други шишета. Praynig
За грипа - кашлицата ми продължава и е зверски дълбока, ребрата и гърдите ме болят като се закашлям, кажете някой бабешки лек, защото сиропа Стодал нещо не действа... ooooh!
Стриите - ами появиха ми се на дупето, мажа го 4 пъти някъде в седмицата, понякога и повече се случва, но пак се появиха  #2gunfire По корема не съм забелязала още... Иначе "линеа негра" ми се появи преди 3 седмици някъде, още е бледа, но определено се вижда.
За движенията на беба - малееее  ooooh! Вчера беше някакво чудо, не се спря това дете, ама толкова силно и продължително никога не е мърдала и ритала  #Crazy Ще я правя футболистка  Wink И днес също, много е активна, не знам на какво се дължи  newsm78 Даже през нощта не ми даде да спя на ляво  Naughty щом се обърнех почваше яко ритане и мърдане, явно нещо се беше наместила така, че не и беше удобно, купон да става... Wink
Времето е толкова приятно само за разходка извън града, ама пуст грип, не смея да излезна... седя на балкона и гледам София, защото от нашия балкон се вижда цяла София ( ще пусна снимки )....
За консултациите - аз утре ще звънна на моя док да си отложа така или иначе часа, който имах за утре и ще питам дали и до кога ще са отмени консултациите.

# 152
P-r-o-l-e-t, и при нас се заформя нещо подобно. Вчера гледахме колички и мъжа ми като се хвана за една тромава триколка  Sad Аз му обяснявам, че това нещо не може да завива без да го натисна и повдигна, за да го завъртя цялото, а той ми демонстрира ТОЙ как може да го направи с едно движение.
Да, но това става в магазина на теракотения под, а количката е празна. Съвсем друго ще е в реални условия на улицата и с 4-5 кг жив товар (в началото) + багажа  #Crazy Пък и моята физическа сила не е като неговата. Аз ще бутам тази количка, нали  Whistling

Пенелопа, ти с какво Куини беше?

Отново за кошарите и матраците - на второто ниво на сгъваема кошара какъв матрак може да се сложи? Стандартните матрачета за дървени легла май ще са тежки.

# 153
Здравейте момичета
Зверски болна съм.
Страчи и аз пих три дена Стодал, но за мен е пълен боклук. Джипката ми каза, че мед и канела в пропорции три към едно като го смесиш и пиеш по една чаена лъжичка на ден дава резултат. При мен обаче кашлицата беше толкова зверска, че на моменти имах чувството, че ще си изкашлям дробовете и ми изписаха антибиотик. Трети ден пия Аугментин, но аз освен кашлица имам и доволно много екстри - бясна хрема ,главоболие, болки в очите и ставите. И при мен бебето от два дена рита много. Докторът ми каза, че това е защото и то страда от наште болежки, тъй като по-лошо се кръвоснабдява. Освен това ме посъветва да правя опити да се въздържам колкото може повече от кашлицата, не че това е възможно, защото можело да се стигне до отлепяне на плацентата. Така, че момичета пазете се.  

# 154
Привет,момичета!

Честито на Ивалекс за жилището
-много любов,радости и уют в дома ви,изпълнен с детски смях.А обиколникът е супер,браво  newsm10

Добре дошла на az_sunny   Hug

Срещата във Варна мина много приятно,имахме време да побъбрим,да похапнем , разходихме и децата-/аз и sve_dim /,направихме си снимки,които  sve_dim  ще качи в албумчето по-късно.

Пролет,няма начин да не ви приемат рекламацията,затова отиди и лично провери нещата.Не може да задържиш нещо,което няма да ти върши работа,особено  пък като струва и 300 лв.
Обясняваш им всичко,което писа и на нас и трябва да ти я вземат,дори и да не купиш друга от тях.Боже,що за държава!!!Хората си правят бейби партита  и след това могат спокойно да върнат подаръците и да си вземат каквото на тях им харесва,а тук...........българщина.Още повече,че не става дума за каприз,а за основателна причина количката да бъде върната.

little^cuttie ,при мен проблемът е същия-през 15 дни се лекувам с Гино-певарил ,а за сърбежите-вземи си Клотримазол,много помага.

Приятна неделна вечер и много усмивки!!!

# 155
Пролет, мила, направо ти съчувствам за изхабените нерви Hug Права си!
Борете се до край да ви върнат парите! Ако не, заменете количката с доплащане за най-хубавия модел, който ви предлагат в магазина. После... Дали няма да стане да монтирате допълнителна релса към вече съществуващите релси в блока??? По ваша мярка. Не би трябвало да е много скъпо. Все пак става дума да се завари един винкел. А ако има и други мами във входа ви, за които тази релса би била улеснение, можете да се комбинирате за парите Peace

Страчи, и аз съм в отчайващо положение с тоя гаден грип Cry Преди малко говорих с GP и ми препоръча сироп Проспан за кашлицата (4 пъти на денонощие) и Виброцил капки или спрей за носа (от 4 до 6 пъти). За температурата Парацетамол (от 2 до мах 4 пъти на денонощие).
Опитай да смениш сиропа, щом твоят не помага.

Нисти, същата история и при мен Sad От кашлицата вече имам мускулна треска на корема. Поне аз така си обяснявам леките болки, които чувствам. Веднага щом се оправя, ще тичам на преглед, че вече ми е притеснено! От понеделник са отменени женските консултации и GP-то ми каза, че ще е така, докато не махнат забраната, а това обикновено трае по 20 дена!!! Ужас! Надявам се поне на частно да може да се ходи, щото аз ако не мога да ида на преглед в близките 20 дена, значи да изперкам Confused

Последна редакция: нд, 21 яну 2007, 17:43 от piccolina

# 156
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Мелодийка , мерси за подробното описание за стерилизатора.
Аз вече почти оздравях, но много съм притеснена от липсата на сили- 10 мин. ако правя нещо и след това съм като размазана. Тъй като продължавам да кашлям , макар и по- рядко утре отивам при личната да ми чуе гърдите. Много ме е страх да не съм направила някоя пневмония - в такова безсилие не си спомням да съм се намирала друг път. Момичета/тези които сте в края на грипа/ моля пишете така без никакви сили ли сте , защото вече откачам от притеснение?

# 157
Пиколина и аз смятам да отида на преглед утре при доктора си, защото от притеснение, че нещо може да се случи с беба ще се побъркам дано да може де.

# 158
  • Попово
Момичета, мен сега ме почва грипа ooooh!... таткото го изкара за 1 седмица, но сина ми и аз тепърва сме в началото. Кое според Вас е по-добре стрепсилс-а или прополки-те, на мен ми изписаха прополки на сина ми му изписаха стрепсилс, парацетамол за главоболие, ставни болки и температура , но за кашлицата нищо... смятам да пробвам с това което одеве спомена Ая компрес на гърдите с ракия и черен пипер.
а за кашлица когато вече я има и не минава знам мед, лимон и лук поравно...
Единственното което знам със сигурност е, че грипа е отвратителен и много тежък с последствия... Марта аз още от сега съм като парцал, а накрая вероятно няма да мога да си кажа името... м/у другото съпругът ми все още е отпаднал и сутрин си пие сок от 1 лимон подсладен с мед за отскок...
P-r-o-l-e-t, не се ядосвай за количката, просто отидете заедно утре в магазина и я върнете дори с цената на скандал, а и комитета за защита на потребителите в момента набират точки така че ще има смисъл дори и само да ги споменеш Wink

# 159
Larsen, искам да те попитам за клотримазол колко време го ползваш? На мен ми го предписаха, на крем, без да ми е правено микробиологично изследване. Нистина имам обилно течение, но е  без сърбеж. Най -вече ме стресна противопоказанието от листовката  и не смея да го ползвам, обясни ми мола те , повече за него, ако знаеш. Simple Smile

# 160
  • Пловдив
Здравейте и от мен!  Wink 
Днес отново времето в Пловдив беше много топло   Nature Sunny и аз отново се отдадох на разходки.
Добре дошли на новозаписалите се!   bouquet
Браво на пловдивските мами-манекенки и Честито на Kena и на Мими81 за наградите!  smile3501
Бързо оздравяване на болните! Гадният грип е наистина много разпространен - тук няма епидемия, а на всяка крачка някой киха и смърка. Sick

# 161
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Отново за кошарите и матраците - на второто ниво на сгъваема кошара какъв матрак може да се сложи? Стандартните матрачета за дървени легла май ще са тежки.

Не са тежки, но като отидеш в магазина кажи, че ти трябва матрак за сгъваема кошара. И предварително си измери страните на кошарата за да знаеш размерите на матрака.

Хубаво е матрака да е възможно най-твърдия. Не се лъжете с тези дебелите дунапреновите, защото лесно се изтърбушват, а и не е полезно за малките. Нашия е силикон и кокос с дебелина 4-5 сантиметра. През 2004 г. струваше около 80 лв. от Бебемаркет в София. Сега трябва да купим и за сгъваемата кошара

# 162
Хубаво е матрака да е възможно най-твърдия. 
Абсолютно - това го знам от племнника ми. А на тази невръстна възраст е от особено важно значение да се погрижим добре за гръбначетата на нашите бебета.

За кашлицата - взимайте незабавни мерки! Аз без да бях бременна щях да се побъркам от кашлица от един подобен грип, а ако сега го имам не знам... Ходете веднага на лекар - ако трябва забочвайте антибиотици. До тогава, яжте мед, по възможност намерете си домашен с доказан произход - т.е. да знаете, че наистина е билков, а не бъкан със захар. Най-добре ако имате акациев комбиниран с нископланински билки. И правете компреси - няма да повярвате какви чудеса правят - опитайте  Wink.

Клотримазол, аз се мазах около седмица, защото имах засилено течение - нищо лошо не ми стана, напротив, но ме достраша и спрях - най-добре се консултирай с лекаря си.

# 163
Гледах ето тези матрачета в Пакостник:

и това с пълнеж от кокос

За сгъваемите кошарки, мисля че стандартните 60х120 стават  Peace

# 164
Здравейте слънчевки!

Добре дошли на новите мами!

KLK нашият татко приветства идеите ти за заглавия на темите Simple Smile

И аз вече съм сигурна, че съм от болните. Място не мога да си намеря от болки в ребрата - явно мускулна треска от кашлицата. До вчера болката беше само откъм гърба, но днес вече е от пред и се плаша за бебето Sad Биопарокса май не ми помага. Снощи направих смес от мед и лимон и направо избухнах - лимона ме раздразни и влоши положението с кашлицата. Това, което най-много ми помага е чаят от лайка - правя го малко по-силно концентриран в една каничка от 2л. слагам 5-6 пакетчета и ги запарвам. Но тези пакетчета ги ползвам на два пъти. Та до сега само този чай ме е облекчавал и успявам да спя по 1 час без прекъсване. После пак чай и пак сън. Другото, което ми облекчава е отвореният прозорец. Аз явно паралелно с грипа правя и някаква алергия, защото дори като дишам само през носа имам чувството, че вдишвам прах, драскащ гърлото ми. Парацетамол пия на 4 часа, заедно с 2-3 таблетки вит. С и впръсквам в гърлото и носа биопарокс. И все пак нищо не ми успокоява така както лайката и отвореният прозорец.

Aya кажи, моля те, как го правиш компреса. Аз преди съм си слагала парче вълна напоено с камфоров спирт и това винаги ми е помагало - разширява бронхите и заспиваш спокойно. Сега си купих камфор, но явно по преместванията съм затрила някъде вълната и не знам какво да ползвам.

P-r-o-l-e-t не си трови напразно нервите, а отиди и си го изкарай в магазина. Аз вече доста негативни мнения събрах точно за този магазин. Освен това им обясни, че ще се обърнеш към "Защита на потребителите" и ще ги оплюеш из форумите. И да не ти пука, че ще стане скандал - гледай от добрата страна - така малко ще освободиш напрежението Hug Дръж ни в течение какво е станало.

Общи условия

Активация на акаунт