Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 40 046
  • 809
  •   1
Отговори
# 255
Момичета,преди месец бях при нова за мен  уроложка.
Обиколила съм десетки лекари,и все още търся лечение....но за сега ..няма.
Аз съм от години с парене,което е ежедневно,да,ежедневно. Почти не знам,какво е да пишкаш без да ти пари,особено,ако не се наливам с вода като луда,тогава паренето намалява.
При мен няма бактерии,няма и болка,но е непрекъснато ,ежедневно парене от години.
Само миналият месец излязоха клебсиела,за която пих антибиотик.

По тоя повод ходих и на лекар.
Иначе ми казват,че няма какво да ми лекуват с тая стерилна урина.
Та... надълго и нашироко с много въпроси към новата уроложка разбрах от нея,че ....за този проблем,мили момичета лечение и разрешение няма.
Няма,каза тя...
Дори и по света -лечение няма,хиляди жени страдали от цистит,който в даден момент хронифицира и се превръща в някакъв урогенитален и тазов синдром, ако не се лъжа,който кара лигавицата на мехура да реагира така,да пари и боли. Каза,че масово такива жени пият антидепресанти,защото животът им е ад.

Накрая ми спомена евентуално за някакво английско лекарство след антибиотика,което,обаче го няма в Бг.

Тя искаше да ми помогне,наистина,но просто каза,че за сега няма измислено нищо постоянно,сиреч да се излекуваш изцяло.
 Е,честит 21век си казах аз.
Баба ми скоро ще навърши 100г,а не можем с един цистит да се справим,а майка ми,дори не знае какво е цистит.

Прощавайте за дългия и гаден пост.
Ще ви държа в течение за английското лекарство,само да отида пак на преглед.
Успех на всички!

# 256
Вервам,да не е дебело черво или ляв яйчник?
Но преди МЦ и по време на него обикновено от отока на матката,се обострят урологичните истории от натиска.

# 257
Сън , напълно възможно е.
С тази ендометриоза и от нея може да е.
Не ме притеснява самото усещане, просто искам да разбера от препатилите тук, дали има с такава болка и дали е циститна.
Май няма да е такава 🙂

Как си ти, как се чувстваш ?

Дамая, това може би важи за много крайно хронифицирали цистити.
С билки и хомеопатия дали не би имало ефект ?
Традиционната медицина аз отдавна съм я отписала.

# 258
Vervam,моят явно е абсолютно хронифицирал.
 Нямам и ден без парене.
Пила съм всичко, и лекарства,и  хомеопатия,и билки,и добавки,слагала съм и цистистат(впрочем най-ефикасното,но и най-скъпото),и още доста процедури като плазмотерапия,озонотепапия...и така.
Никаква промяна.

# 259
Не знам вече… моето парене се появява и изчезва. Не е свързано с пишкането, ако лежа минава или става много по- добре. Сякаш киселина имам на входа. Нямам болки никъде и не съм имала за година и половина- две откакто имам проблем. Над 20 антибиотика и болници, сега съм бременна и съвсем не знам как ще избутам. Също пих Аугументин преди 2 седмици, но нямаше как.
Отказвам да приема, че няма решение- категорично. Много жени съм чувала борещи се с години как изведнъж изчезва и живеят нормално. Но това наистина е най- отвратителното нещо, което много намаля качеството на живот…

# 260
Момичета,последното ми изследване ,контролно в друга лаборатория,показа отново Ешерихия коли,а не Клебсиела.
Проблема е обаче,че в предната лаборатория Ciprinol го даваха резистентен и за Ешерихия и Клебсиела,а сега в тази другата -чуствителен.
Лекаря гледа последната и ми го назначи,но дали е вярно,дали няма да го пия 10 дни ей така...

# 261
Зависи какви са ви симптомите, защото ако е безсимптомно или с лек дискомфорт можете да пуснете още една стерилна и да изчакате резултата. Но ако е със силна болка и не можете да чакате, аз сигурно щях да почна антибиотика, понеже мен като ме боли бих направила всичко да спре… А и бързо ще усетите дали действа.

# 262
Циститът не е само наличие или не бактерии.Влизат локален и общ имунитет,състояние на лигавицата,минерален баланс ( Мg,К,Na,Ca),дефицити -вит А,Е,С,колаген,състояние на щитовидна жлеза,надбъбречни,баланс на кръвна захар,полови хормони ( прогестерон/ естроген),микробиом,чревно състояние,стрес,начин на хранене,вода...
Котките също имат цистит и не ги започват с ципрофлоксацин,а смяна на храна,обстановка,фон....

# 263
Момичета,преди месец бях при нова за мен  уроложка.
Аз съм от години с парене,което е ежедневно,да,ежедневно. Почти не знам,какво е да пишкаш без да ти пари,особено,ако не се наливам с вода като луда,тогава паренето намалява.
При мен няма бактерии,няма и болка,но е непрекъснато ,ежедневно парене от години.

Та... надълго и нашироко с много въпроси към новата уроложка разбрах от нея,че ....за този проблем,мили момичета лечение и разрешение няма.
Няма,каза тя...
Дори и по света -лечение няма,хиляди жени страдали от цистит,който в даден момент хронифицира и се превръща в някакъв урогенитален и тазов синдром, ако не се лъжа,който кара лигавицата на мехура да реагира така,да пари и боли. Каза,че масово такива жени пият антидепресанти,защото животът им е ад.

Накрая ми спомена евентуално за някакво английско лекарство след антибиотика,което,обаче го няма в Бг.

Тя искаше да ми помогне,наистина,но просто каза,че за сега няма измислено нищо постоянно,сиреч да се излекуваш изцяло.
Баба ми скоро ще навърши 100г,а не можем с един цистит да се справим,а майка ми,дори не знае какво е цистит.

Успех на всички!

Не искам да вярвам,че няма лечение..
Все нещо трябва да помага..
На мен ми препоръчаха немската ваксина,но трябва да видя първо чиста урина.

# 264
Някой беше питал за Pau d’arco - мравченото дърво. Много силни препоръки имам за него, помогнал в доста по- сложни ситуации дори.
Най- доброто е бялото със зелена капачка, защото има и други варианти. Но поне месец да се пие 3 пъти по 4 капсули. После може да намаляте. Аз го пих, но забременях и сега ме е страх да го пия и него….
Аз попитах, защото искам да го пробвам. Бихте ли дали линк кое е това бяло със зелена капачка. Благодаря много за отзива. За какво го пихте вие и постигнахте ли ефект?
Аз си взех течно такова и пия два пъти по един капкомер.
На фирмата Now е.

# 265
Дайте отзив после и аз си взех , но от капсулите на Нейчър уей.

# 266
Момичета,преди месец бях при нова за мен  уроложка.

Няма,каза тя...

Успех на всички!

Здравей! Може ли името на тази уроложка Simple Smile Чувала съм изключително добри отзиви за Анакиевски от гр. Варна, може би си заслужава да опиташ за твоя случай. Пускала  ли си изследвания за трихомони?

# 267
Момичета, вече съм на поредното лечение с антибиотик заради Ешерихия коли...5 по ред...
Ако и този път не стане..какво да правя?
Сумати добавки приемам..не знам какво още може да се изпие?
Просто губя надежда..

# 268
И аз вече изгубих надежда. Освен антибиотиците, 3 поред, сега съм на нитроксолин, пих пробиотик, цистостоп рапид, цистостоп ср, мечо грозде, сода с лимон, неоренал, клеева тинктура за имунната, сега почнах и това пау дарко. Коремът ме боли всеки ден ниско долу. Не ме боли при уриниране и не ме пари, но тази болка ме прави половин човек. Докога ще е така 😭

# 269
И аз съм с усещания,а като знам колко добре се чувствах.
На пиелосептил съм,но не го понесох във висока доза,та карам само вечер.
Поръчах си мет.синьо,чакам да видя как е.
Фитолизин,шуслерови ,уролесан като изпия еднократно ме обезболяват,но после пак,а не ми се пият системно.Пия други добавки и ми са по-важни.
Вервам,ти как си?
Лори,а ти?
Фурчи,нямаш ли опашка след антибиотика?

Общи условия

Активация на акаунт