Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 40 035
  • 809
  •   1
Отговори
# 240
Съни, а можеш ли да препоръчаш прогестеронов препарат.

# 241
Пускам ти всички възможни варианти:

https://www.optimalhormones.bg/2023/08/13/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0% … 1%80%d0%be%d0%bd/
Аз ползвам турският от сайта като пробивам капсулата и мажа венеца.

# 242
Ще ги разгледам и ще питам моя гинеколог. Благодаря ти.

# 243
В Б-я извън д-р Недялкова- ендокринолог,няма аг ,което използва биоиндентичен прогестерон.Изписват уж прогестерон ,но в гестаген ( противозачатъчни-примилут Нор и подобни).Нямат нищо общо като действие.Последните са опасни.Малко ползват утригестан,който е биоиндентичен.

# 244
Пускам ти всички възможни варианти:

https://www.optimalhormones.bg/2023/08/13/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0% … 1%80%d0%be%d0%bd/
Аз ползвам турският от сайта като пробивам капсулата и мажа венеца.
А каква е връзката на прогестерона с цистита,трябва ли изследване?

# 245
Загуби ми се текста...Ще съкратя...
Връзката е пери/ менопаузата и GSM-генитоуретрален синдром.
Извън този период,рецептори за прогестерон има в тялото,включително и в ПИК.мехур.Ежедневието ни вкарва в естрогенова доминантност чрез фито/ксеноестрогени от храни,козметика,химия...Този дисбаланс води до много симптоми и прояви от мозъчна мъгла, настроение...до миоми,кисти,рак...
По отношение на нашата тема засяга -вагина,пик.мехур, тазово дъно.Проявява се със стрес инконтиненция,трудно отдренирване и оток,вагинална сухота,щипане,болка,дразнене,сърбеж в тази област,болка и кървене при секс,болезнено уриниране,повтарящи и рецидивиращи инфекции на уринарния тракт,свръхактивен пикочен мехур,...
Това на кратко!
Честит празник! Да сме обединени,за да сме силни!

# 246
Ясно.
А кой назначава лечение с прогестерон,трябва ли да се изследват нивата на стойности в организма,или няма значение,дали е в норма.
Разпознавам доста симптоми в моя случай.

# 247
В България -не знам...Трябва да е в компетенцията на уролози и най-вече гинеколози.Но за сега чета,че само д-р Недялкова изписва и работи с биоиндентичен прогестерон.
При изследване на естрадиол и прогестерон,се виждат нивата.Има и формули за съотношението им.
Има хора,които само по симптоми се водят,но аз не умея..Пускам кръвни и гледам нивата.В тъканите естрогена е 50 пъти повече от кръвта.

# 248
А коя е др.Недялкова,от София ли е.
Да не е др.Ангелина Недялкова?

# 249
Да, същата.Само за нея чета ,че изписва биоиндентичен прогестерон.

# 250
Някой беше питал за Pau d’arco - мравченото дърво. Много силни препоръки имам за него, помогнал в доста по- сложни ситуации дори.
Най- доброто е бялото със зелена капачка, защото има и други варианти. Но поне месец да се пие 3 пъти по 4 капсули. После може да намаляте. Аз го пих, но забременях и сега ме е страх да го пия и него….

# 251
Някой беше питал за Pau d’arco - мравченото дърво. Много силни препоръки имам за него, помогнал в доста по- сложни ситуации дори.
Най- доброто е бялото със зелена капачка, защото има и други варианти. Но поне месец да се пие 3 пъти по 4 капсули. После може да намаляте. Аз го пих, но забременях и сега ме е страх да го пия и него….
Аз попитах, защото искам да го пробвам. Бихте ли дали линк кое е това бяло със зелена капачка. Благодаря много за отзива. За какво го пихте вие и постигнахте ли ефект?

# 252
Пих защото съм изчела всичко в тази тема от 2013 и като повечето тук не съм намерила решение окончателно. За 2 години над 20 антибиотика, 2 пъти в болница на венозни и вече пробвам всичко, което сметна, че може да е решение, но… още съм тук… https://remedium.bg/nature-s-way-pau-d-arco-mravcheno-darvo-pri- … 00-kapsuli-9104/p

# 253
И аз изчетох повечето от темите. Всичко това, момичета които с години се мъчат , ми действа доста депресиращо и подтискащо. Аз съм с болки месец и половина и ми се иска да 😭. Много е страшно да четеш, че оправия няма. Дай Боже на всички здраве!

# 254
Има оправия, то по-скоро е подтискане.Лошо е, че се влиза в един омагьосан кръг, от който наистина трудно се излиза.

Аз съм с ново-старо усещане и не знам дали да ходя на лекар.
Направо не ми се иска, особено като знам, че половината омаловажават проблема или не си разбират много от работата.

Има ли някой друг изпитвал този дискомфорт да го наречем?
Става дума за лека болка при първата струя при уриниране.Само болка БЕЗ ПАРЕНЕ, няма общо с циститните проблеми, които съм имала до сега.
Все едно нещо се притиска вътре от свиването на мускула, така бих го описала най-точно.
И след отпускане на мускула няма никаква остатъчна болка, нищо, все едно не е било.
През останалото време също нямам оплаквания.
И предния месец бях така и по-предния и все около 7-10 ден около цикъла(аз съм и с ендометриоза, ако има значение).
Може да е просто съвпадение с дните, не знам.

Мисля си за камъни в пикочния мехур.Някой имал ли е?Или ако сте чували какво е чувството при тях?Не би ли следвало да боли през цялото време например, а не само като тръгна да пишкам?

Урината е бистра, нямам други оплаквания.
Предните месеци ми минава за около 3-4 дена.Май и сега ще е така.
Ходих на гинеколог за друг преглед преди 2 седмици, всичко беше наред.Но не знам дали огледа толкова обстойно, тогава нямах тази болка.

Забравих да кажа къде е болката- мноооого ниско долу, леко в ляво.

Общи условия

Активация на акаунт