Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 40 095
  • 809
  •   1
Отговори
# 315
И оксалати,и фосфати,и цистинови,и смесени могат да бъдат камъните/ песъчинките.
Д-р Ото Варбург е казал -"никаква болест ,включително рак,не може да съществува в алкална среда".Но алкалната вода и алкалната храна са лъжа.Нито едното ,нито другото влияе на pH.Имаме буферни системи,които контролират това.Въпрос на минерали е.
Вервам,без въглехидрати .Те хранят гадовете.И конкретно е.коли- алкализиране с подходящи минерали .Алкалната вода води до СИБО.

# 316
Сън, ти си същински лекар.
Искрено ти се възхищавам колко знания имаш!
Без въглехидрати с моите 49 кила, май не е добра идея.
Бактериите не могат да съществуват, но и ние не можем 😁
Ще го имам предвид обаче и ще ги намаля до допустимото.
Може би точно оцетът променя така средата.

Чета разни статии, че 50% от жените някога са страдали от цистит.
От тях между 20 и 30% развиват хроничен след това.Ужасно голяма бройка!
И медицината не е измислила нещо наистина ефективно.
Просто не мога да повярвам на това.
Имам чувството, че това е поредната касичка, в която ни държат.

# 317
Няма незаменими въглехидрати,има незаменими аминокиселини и мазнини.
Съществуваме без тях и още как...
Даже перфектно.
Има клиника в Унгария,която лекува огромен брой заболявания тежки от автоимунни до рак( мисля,че и нашето го има)само с мазнини и протеини.
Касичките са много-всички заболявания ,за които има лекарства,не се търси причина .Отдавна от медицинските учебници отпаднаха диети и движение .Важното е Биг Фарма да работи и определени хора да печелят от това .

# 318
И оксалати,и фосфати,и цистинови,и смесени могат да бъдат камъните/ песъчинките.
Д-р Ото Варбург е казал -"никаква болест ,включително рак,не може да съществува в алкална среда".Но алкалната вода и алкалната храна са лъжа.Нито едното ,нито другото влияе на pH.Имаме буферни системи,които контролират това.Въпрос на минерали е.
Вервам,без въглехидрати .Те хранят гадовете.И конкретно е.коли- алкализиране с подходящи минерали .Алкалната вода води до СИБО.
На какво трябва да се наблегне в такъв случай,щом е въпрос на минерали и да алкализираме тялото,ако мога така да се изразя.

# 319
  • На брега на реката
Включвам се за Серапептазата.  
Пих 1 месец, заедно и Натокиназа и Бромелаин, но не видях ефект. Може би трябва повече време, но това пиене на много неща и съобразяване с  храната ми дойде в повече.

Пандорина беше писала, че няма смисъл да се пие без АБ. Трябвало с него за да се убият градовете. Дали е така, не зная.
Имах 1 опаковка и я пих преди 2 месеца, заедно с Таваник и още съм с опашка Пиелосептил.
3 изследвания от тогава са чисти, но дали е помогнала , не мога да съм сигурна!

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 11:25 от Бубoлина

# 320
Между другото, това за алкализирането, чувала съм за случай за човек преборил тежка множествена склероза(давали са му 5 години живот, а се е възстановил напълно и е починал от естествена смърт на 85+) по този начин.

Сън, снощи бях тръгнала да ям един "зрънчо" и като прочетох, че съдържа 80% въглехидрати, се отказах.А е от "полезните", царевични иначе. Grinning
Майка ми се храни по зоната и ще я питам какво може да се яде и замени, тя ще знае.Въпреки, че там се яде балансирано.Не съм толкова запозната, да не говоря много.
Относно заболяванията, човекът с биорезонанса(сигурно скоро пак ще го посетя) ми каза нещо много вярно- ако страдаш от някое по-популярно заболяване, чакай да те излекува някой- никакъв шанс.Това е един непрекъснат приход, който няма да се допусне да изчезне.
Виж, за по-редките заболявания често има или се търси активно лек, защото там нямат печалба от 1 на 500 000 човека.

А, един друг въпрос, който ми е актуален и много се притеснявам.Какво правим при бременност?Ясно е, че при нашия случай, дори да се изчистим и 1 година да няма бактерии, след 1 месец може пак да цъфне.Нямаме гаранция.
Има ли забременели с хроничен цистит тук и как е било положението? Simple Smile

# 321
Темата е обширна,ще се опитам да бъда кратка.
Кръвта е с pH 7,35-7,45,което е леко алкално и това се разбира като pH на тялото.Бърка се с pH на стомаха ,който трябва да е много кисел,не алкален .pH варива в различните части на тялото и това е свързано с нормалната функция на тялото.Киселото pH на стомаха,освен за разграждането на храната ,убива бактериите.pH на урината е в широки граници 4,5-8,0 и варира в зависимост от диета,воден баланс,лекарства,заболявания на бъбреците.
Алкализиране на тялото чрез вода и храна,води до алкализиране на стомаха ,а той трябва да е силно киселинен.
Има нелепа заблуда за алкализирането с храна.Лимон -pH -2,а се води силно алкален.Това произтича от експеримента,в който храните се изгарят до пепел и анализ на пепелта дали съдържа алкални или киселинни минерали.Лимонът е алкален,защото съдържа алкални минерали в пепелта-Ca,Mg,K и карбонат.Пепел от месо-фосфор и сяра,което е киселина.Същият учен мери после pH на урината на хора на растителна храна и на животинска храна.Първите са с алкална урина,2-те- с леко кисела.Тези експерименти обаче реално нищо не доказват,защото ние храната не я обработваме с горене до пепел.
Изгарянето на лимон изпарява водата и намалява броя на киселинните водородни йони до 0.
Лимонът има малко количество алкални минерали ,но той реално натоварва тялото с голямо количество киселини.Метаболизира се не до алкалните елементи,както ни накараха да вярваме.
Та и месото ние не го горим,а храносмилане до пептиди и АК,S и P остават свързани с атомите и няма как да реагират с други вещества,за да образуват киселини.
Ще продължа след малко.Дсно някой пише,за да не се редактирам.

# 322
Много полезна информация , благодаря!

# 323
Продължавам да досаждам...
Процесът на дишане ни алкализира.
Киселата среда на тялото води до проблеми-възпаления ( коронарни също).Противодействието на тялото е с повече вода.Но тя създава отоци ,разрежда кръвта.Мозъкът не получава достатъчно кислород,сърцето започва да изпомпва по-бързо.( хипертония).Тялото се опитва да намали киселинността с калций.( Ca и киселините са антагонисти,чистим котления камък с лимонтузу или оцет).Ако го нямаме Ca наличен,тялото ще го вземе от кости и зъби ,и ще предизвика остеопороза и парадонтоза.Ca с киселината води до най-известните камъни-калциеви оксалати,но може да предизвика проблеми на клапите,разширени вени и много други.
Когато е киселинно тялото,патогенните влизат и виреят добре .
Чрез дишане и отделената урина,ние алкализираме телата си.
Лошите хранителни навици могат да причинят по-висока киселинност.Захарите и Вх предизвикват ферментация,което създава тази киселинност.
Точно д-р Варбург доказва основните разлики м/ у здрави и ракови клетки-нисък кислород,ниско pH.Това,което прави клетките киселинни е претоварването със захар.
Има няколко теста дали сме подкислени-с медна гривна и pH ленти.Медните бижута се използват при лечение на артрит.Медната гривна влиза в реакция с кожните мазнини и киселини на тялото,влиза в кръвта като медна сол.Тази реакция води до оцветяване на кожата.Телесните течности ако са много кисели,могат да предизвикат корозия на медта ( а тя е силно устойчива на това,използвала се е за монети ).Медната гривна корегира киселинността,но също и калциевия дефицит .С pH ленти може да се определи киселинността на различни части на тялото.
Калцият е наличен и получаваме достатъчно обикновено,нямаме нужда от добавки.Липсват кофакторите,които да го вкарат в кости и зъби,а не в меките тъкани,където да предизвиква проблеми.Друга причина за неговата недостъпност е стреса и небалансираната кръвна захар,и други,но тези са основните.
Овладяване на стреса -слънце,липса на калориен дефицит,циркаден ритъм,..
Недопускане на резки пикове на кръвната захар.
Калцият трябва да отиде в кости и зъби с помощта на магнезий,Na,K,Se,Cu,P.D,бор,МСМ помагат калция да намери верния път.Мумиото също.Има отношение към детоксикацията от  тежки метали и цистита.

# 324
unwritten__ излезе ли ти изследването ?

Да, резултатите излязоха в понеделник сутринта, но забравих да пиша. Слава Богу, посявките са стерилни. Благодаря за загрижеността и за всички препоръки, които сте написали, момичета Hug Vervam, дано бързо премине всичко! Вярвам, че можеш да се оправиш без антибиотици - лично аз съм препатила и избягвам на всяка цена, тъй като единствения път, в който ми се наложи да пия, беше кошмарно и не само не ми помогна, но и симптомите и болките ги влачех повече от месец + още куп усложнения от антибиотика.

Не знам при последния случай при мен имало ли е бактерии, но започвам да се замислям, че може да са били и песъчинки - в обикновената урина на седимент пише "кристали", това ли е ориентирът за песъчинки? Също виждам, че и pH-то е било доста ниско. Записах си час за преглед и ще занеса изследванията и на лекар.

Благодаря много за подробностите относно алкализирането на организма. От препатилия си опит при предишни кризи съм установила, че много бързо ми влияят препарати, чиято цел е да повишат pH-то на урината. За жалост вече е спряно от аптечната мрежа, но преди се оправях за два-три дни с Urinal Express pH, който съдържа натриев цитрат и калиев цитрат + с онзи чай, за който писах на предната страница. Последния ми случай (преди този) беше по-миналата година на една екскурзия в Англия и в чудо се видях, защото добавките, които носех с мен, бяха на привършване, и тогава ме спаси един медикамент тъкмо с натриев цитрат, който си взех от английска дрогерия. За следващ път ще се запася отново за всеки случай (дано да не се налага!).

# 325
Честита стерилна! Дано всички да се похвалим с такива!
Na е повече свързан със стреса и надбъбреците.Учителят на минералите е магнезия.
А електролитна напитка се прави лесно в домашни условия.Електролитите по нашите аптеки са скъпи ,а са с хиляди пълнители.

# 326
Продължавам да досаждам...
Процесът на дишане ни алкализира.
Киселата среда на тялото води до проблеми-възпаления ( коронарни също).Противодействието на тялото е с повече вода.Но тя създава отоци ,разрежда кръвта.Мозъкът не получава достатъчно кислород,сърцето започва да изпомпва по-бързо.( хипертония).Тялото се опитва да намали киселинността с калций.( Ca и киселините са антагонисти,чистим котления камък с лимонтузу или оцет).Ако го нямаме Ca наличен,тялото ще го вземе от кости и зъби ,и ще предизвика остеопороза и парадонтоза.Ca с киселината води до най-известните камъни-калциеви оксалати,но може да предизвика проблеми на клапите,разширени вени и много други.
Когато е киселинно тялото,патогенните влизат и виреят добре .
Чрез дишане и отделената урина,ние алкализираме телата си.
Лошите хранителни навици могат да причинят по-висока киселинност.Захарите и Вх предизвикват ферментация,което създава тази киселинност.
Точно д-р Варбург доказва основните разлики м/ у здрави и ракови клетки-нисък кислород,ниско pH.Това,което прави клетките киселинни е претоварването със захар.
Има няколко теста дали сме подкислени-с медна гривна и pH ленти.Медните бижута се използват при лечение на артрит.Медната гривна влиза в реакция с кожните мазнини и киселини на тялото,влиза в кръвта като медна сол.Тази реакция води до оцветяване на кожата.Телесните течности ако са много кисели,могат да предизвикат корозия на медта ( а тя е силно устойчива на това,използвала се е за монети ).Медната гривна корегира киселинността,но също и калциевия дефицит .С pH ленти може да се определи киселинността на различни части на тялото.
Калцият е наличен и получаваме достатъчно обикновено,нямаме нужда от добавки.Липсват кофакторите,които да го вкарат в кости и зъби,а не в меките тъкани,където да предизвиква проблеми.Друга причина за неговата недостъпност е стреса и небалансираната кръвна захар,и други,но тези са основните.
Овладяване на стреса -слънце,липса на калориен дефицит,циркаден ритъм,..
Недопускане на резки пикове на кръвната захар.
Калцият трябва да отиде в кости и зъби с помощта на магнезий,Na,K,Se,Cu,P.D,бор,МСМ помагат калция да намери верния път.Мумиото също.Има отношение към детоксикацията от  тежки метали и цистита.

Сън,а за всички въглехидрати ли става въпрос?
Ориз, картофи..?
Напълно ли да се изключат и те?
Ако се спазва високо мазнина/ниско въглехидратна диета,тя не създава ли много кисела среда?

# 327
Не агитирам никого за нищо.
Писах вече за месото как е набедено неправилно.
Повечето знаем и истината за мазнините.
В момента чета един научен реферат за лечение на бъбреци( не съм го довършила),но даже и ХБН се дава кето режим.
Получих си метиленовото синьо,вече капнах във водата и да видим.Но нямам намерение да се откажа за сега от пиелосептила.

# 328
Моята урина винаги е с Ph 5.
Това проблем ли е,може ли от това да е паренето.

# 329
Честита стерилна! Дано всички да се похвалим с такива!
Na е повече свързан със стреса и надбъбреците.Учителят на минералите е магнезия.
А електролитна напитка се прави лесно в домашни условия.Електролитите по нашите аптеки са скъпи ,а са с хиляди пълнители.

Благодаря много, sun sea! А как може да се направи такава напитка в домашни условия? Срещала съм в аптеките препарати за поддържане на алкално-киселинния баланс в организма, включително имаше един, който вървеше с лентички за измерване на pH, но не мога да се сетя за името, подобни ли препоръчваш?
Edit: Имам спомен, че препоръчваше и една уроложка (или нефроложка?) от Пловдив, може ли да отново да споделиш името ѝ и дали работи със здравна каса?

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 18:30 от unwritten__

Общи условия

Активация на акаунт