Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 38 118
  • 804
  •   1
Отговори
# 600
Мили момичета, приятно посрещане на Бъдни вечер и Рождество Христово! Бъдете здрави, щастливи и обичани. Дай Боже завинаги да се отървем от тази гадна болест. Весели празници!

# 601
Честита Коледа,момичета!
Пожелавам здраве за нас и всички наши обични.
Пожелавам огънче да гори в сърцата ни .
Сладки ежедневни и споделени мигове ,с които да храним душите си.
Цвят,който да боядисва сивите дни.
Жажда,за каквото вие си пожелаете.

# 602
Здравейте момичета,
Честита Коледа, бъдете много здрави!

Пак съм аз с молба за съвет. При мен се изолира Клебсиела, пих 10 дни Левокса и лекарката каза след това да не слагаме опашка, а да продължа с Уробиотик Форте. На мен обаче тази профилактика ми малее и се чудя какво още да добавя, поне да премина един месец без нови прояви?
Ще се радвам на съвети, защото съм загубила тренинг какво да включа като профилактика и какво би имало ефект.

Благодаря ви много.

# 603
Виж по антибиограмата.
Моите опашки напоследък са пиелосептил/ фуралин,преди -бисептол / монурал .
Последно бях с ентерококи,основният ми Аб -аугментин,опашка -20 дни доксициклин ( в лабораторията го бяха подчертали с най -голяма чувствителност).С него ми беше стерилна урината,но предстои без него да видя как е .

# 604
  • София
Моля за съвет.
Ония ден тинейджърката ми се оплака от често уриниране с лека болка накрая. Дадох Д маноза по прочетеното в нета. На другия ден занесох урина за изследване, но само обикновена, микробиология не правили по празниците. Е, има инфекция. Наличие на нитрити и левкоцити 100. ЛЛ е в дълъг болничен. Тя вече оплаквания няма, но се чудя къде да я водя и какво да пие още и дали. И да търся ли да пускаме урокултура по празниците. За пръв път ѝ е.

# 605
Пуснете урокултура задължително.

# 606
Виж по антибиограмата.
Моите опашки напоследък са пиелосептил/ фуралин,преди -бисептол / монурал .
Последно бях с ентерококи,основният ми Аб -аугментин,опашка -20 дни доксициклин ( в лабораторията го бяха подчертали с най -голяма чувствителност).С него ми беше стерилна урината,но предстои без него да видя как е .
Лекарката искаше Бисептол, но го няма в антибиограмата и затова каза да пия Левоксата до 10я ден и после билковите неща. Оттам и чуденето ми.

# 607
Пак виж в антибиограмата към кои групи е чувствителен.Бисептола дали не е под друго име?(триметропим? или Сулфаметоксазол?)

# 608
Момичета, от 3 дена съм с ковид. Тамън приключвах опашката за цистита...сега не ми се мисли ако пак трябва да пия антибиотик. Тотално се оплетох вече.

# 609
Пандорина,бързо оздравяване ! Вземай  мерки - вит Д,К2,метиленово синьо,цинк пиколинат...знаеш ги.

# 610
На мен ми помогна Аврион Рапид при ковида. И аз като теб категорично отказвах да пия антибиотик след проедния за цистит.
Като цяло за грип не се поят антибиотици, така че действай с бабини илачи и някакви леки неща.И працетамол, ако има висока температура.

# 611
Пандорина, вземи си и бромхексин хапчета. Моят лекар ми ги беше изписал при Ковид. 3 пъти по 2. Няма да ти навреди! Бързо оздравяване!

# 612
Здравейте момичета,
Преди над 10 години получих цистит за първи път, който след прием на ципрофлоксацин бързо отшумя. После преди 4 години отново получих цистит, чиито симптоми и неразположения ме държаха няколко месеца, въпреки че приемах антибиотик по антибиограма и последващите урини бяха стерилни. Още тогава намерих тази тема и доста ви четях.
В момента за трети път съм с цистит като симптомите започнаха баш на 24ти...
Макар, че знам че е важно първо да пусна стерилна урина, имайки предвид, че повечето лаборатории не работят по празниците, започнах веднага прием за цистостоп рапид, надявайки се да ''пресека" симптомите. Пих го по схема, но нямах особено облекчение, даже на втория ден започна леко кървене накрая при изпишкване. И предишните пъти имах същите симптоми.
На 3тия ден от симптомите пуснах в Рамус стерилна и обща урина. Общата урина показа завишени левкоцити и еритроцити. А днес излезе посявката и се изолират E coli, чувствителни на повечето антибиотици.
Успях сутринта да запиша час за нефролог. Погледна ме на ехограф и каза, че ми е доста задебелена стената на мехура, вероятно заради миналите инфекции. Изписа ми Levofloxacin за 7 дни и цистостоп Sr. После фармацевтката, от която го взех ми каза, че той бил тежка артилерия и се давал като последен вариант и беше учудена, че него са изписали. След това прочетох страничните ефекти и ме притесниха тези свързани със стави, мускули, сухожилия, тъй като съм имала разни проблеми свързани с тях. Реших да се консултирам и с личната ми лекарка и тя реши да ми предпише Amoksiklav за 7 дни с опашка nitroxoline за 2 месеца, плюс цистостоп.
Колебая се коя схема да избера и ще ми бъде много полезно и вашето мнение. Схемата на личната ми лекарка дали е ок според вас или ще е слаба?

Прилагам и снимка от резултатите.

# 613
Аз залагам на схемата на личната лекарка.
Най-малкото, защото е и по-продължителна.
Доста адекватна ми се струва.
Иначе, за страничните, ще ви стисна ръка, ако извадите едно "небилково" лекарство, което да няма брутални такива.

# 614
Присъединявам се и аз към темата...
Преди обаче да се оплача и аз от моите болежки, искам да ни пожелая на всички от новата година да нямаме никакви оплаквания вече (или поне да са по-малко).
Аз за първи път направих цистит през октомври месец, тогава обаче имах съмнения за бременност и докато ми излезе стерилната урина, с един куп добавки успях да се справя някакси. На първата урина се изолира ешерихия, седмица по-късно остана стерилна. Всичко хубаво, реших, че имунната ми система все пак е свършила нещо и се е справила с бактерията, но уви - месец по-късно пак ешерихия. Този път реших, че ще действам сериозно - пих Зинат за 10 дни, Уробиотик по схема, Цистостоп SR, и започнах уростим за 3 месеца (последните две все още ги пия).
Тъкмо минаха 14-15 дни от антибиотика, всичко беше наред, отидохме на почивка за Коледа - не знам заради дългия път и малкото вода, която изпих ли, заради студеното време ли, ама аз пак съм със същите оплаквания. При мен не са тежки кризи, просто много рязко (и много често) започва да ми се пишка, имам болка и много специфична миризма. Аз още веднага добавих и Д-маноза допълнително, задържах положението поне докато се приберем в България, ама много ме притеснява, че така веднага се върна тая гадина.
Днес пуснах стерилна урина, очаквам, че ще излезе ешерихия отново. Нямам проблем да пия пак антибиотик, колкото и да не обичам, ще го преживея някакси, обаче много ме притеснява, че няма да помогне. И по-лошото - правим опити за бебе, ама напоследък все има нещо, дето се случва. 
При мен все се надявам, че циститъъ не е хронифицирал още, и ми се иска да направя всичко възможно, за да го пресека навреме.
От всичко изчетено май се спрях на Utipro Plus като добавка, но ако извадите още някой жокер от ръкава, ще съм много благодарна.
И също така - това със сигурност повлиява на интимните контакти. Как се справяме с това? Всеки път след секс ще се надяваме, че нищо няма да стане? Аз имам някаква космическа хигиена, от гинекологична гледна точка съм изследвала всичко и нямам никакви проблеми, ма явно не е достатъчно...
Та така, извинявавайте, че стана дълго, ама да си кажа всичко!

Общи условия

Активация на акаунт