Цистит - традиционно и алтернативно лечение- тема 11

• 38 108
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
Фен съм на Фитолизин паста.

# 616
Na Ya, при такъв голям избор от антибиотици на които е чувствителна бактерията просто недоумявам как може да започват с хинолонов! На 100% съм за схемата с Амоксиклава, единствено бих прроменила вместо 7 дни 10 дни и бих предпочела нещо различно от нитроксолина за опашка, тъй като тоя нитроксолин аз не знам на някого да е помогнал. Примерно като опашка бисептол или нитрофурантоин (фуролин) или схема с монурал. Но в никакъв случай аз не бих почнала с левофлоксацин.
Между другото аз съм на същия хал сега, че ми чуха хрипове в дробовете и личната ми предписа и на мен левофлоксацин, който аз не искам да пия и май също ще пия амокси. При мен обаче положението е много затегнато защото вече месец съм на антибиотик (основен+опашка). Пък дай Боже да се справи и да не се появи отново Псевдомонаса, както стана след едно дълго антибиотично лечение.

# 617
theDoodLe, аз пия след секс, всеки път по 2 Цистостоп Рапид.Еднократно.

# 618
Много благодаря за съветите, момичета! Започнах амоксиклава.

Pandorina, личната каза поне 7 дни, тъй че може и 10 да го приемам.
Относно нитроксилина, тя явно си го харесва и смята, че тъй като в последните години не е бил често използван и бактериите са станали по-чувствителни към него и се зарадва като видя, че са го изследвали в антибиограмата. Аз я подпитах за бисептола, защото бях видяла, че вие го пиете, но тя настоя за нитроксилина, но ще пробвам пак да говоря с нея. Иначе, четох за нитрофурантоина, но го нямам в антибиограмата...

Много е неприятно наистина дългото пиене на антибиотици, но какво да правим, понякога просто нямаме избор. Стискам палци бързо да мине ковида и без други усложнения!

# 619
Аз пък започнах ципрофлоксацин, предписаха ми го за 10 дни. Чудя се обаче каква опашка да направя след това - бактерията е чувствителна към и към нитрофурантоин, и към фосфомицин…
За монурал знам, че се пият три прахчета, но ако е с нитрофурантоин - колко време трябва да се пие след основния антибиотик?

# 620
Той е по схема.Монуралът също има различни схеми с 3-6 прахчета...

# 621
Да, просто нефрологът ми е склонен да ми предпише и двете и се колебая кое би имало по-добър ефект. Хем не искам да пия антибиотици толкова дълго, хем се притеснявам да не ми хронифицират проблемите и ми се иска да се изчистя, докато е време (или поне да знам, че съм направила, каквото зависи от мен).

# 622
Аз бих избрала нитроферантоин. Все пак не е антибиотик. Схемата може да продължи дълго, а едно от нещата, които съм разбрала е че за да няма рецидив лечението трябва да е дълго. А след него профилактиката с билкови препарати...също ваксина Уростим или Уроваксом.

# 623
Уроваксом съм си взела вече, но лекарят предпочита да го почна след стерилна урина. Допреди това пих уростим (почти завърших първата опаковка), но явно не ме спаси. Не знам защо, но всички препоръчват уроваксом, пък в уростим уж има повече бактерии...
Сега с антибиотика пия и Уробиотик, взех си и Utipro Plus, но ще го почна, след като приключа с поне първия антибиотик. И после докато правя опашка - Утипро, заедно с цистостоп. Пък дано изчезне тая гад.
А вие пращали ли сте си мъжете да се изследват? Да не се окаже, че той е виновен за всичко Grinning

# 624
Ооо, пращах го, пращах го.Даже го измъчих да дава и еякулат, защото може да няма в урината, а там да има.Стигнахме до простатен секрет и там се отказахме Grinning
п.с. беше чист.

# 625
Здравейте, момичета!И за много години!
Да сте здрави,здрави,здрави,вие и вашите семейства!
Имам въпрос,бях пускала Фемофлор,но с урина,Там излезе бактериална Вагиноза,предстои тази седмица да повторя изследването,но този път с вагинален секрет, защото гинеколожката се пулеше два часа,не беше виждала изследвания с урина.
Та тя ме лекува 5 дни с Флажил и вагинален крем.После си слагах лактобацили.
Аз имам от месеци дискомфорт отдолу,не разбирам къде точно,но ми се струва,че от уретрата... усещам все едно съм сложила тампон на сухо...
Възможно ли е уретрата да е увредена от вагинозата, микоплазма, уреоплазма,са отрицателни.
Но четох,че може тези анаеробни да се закачат по лигавицата на уретрата.
Никой не ми е предлагал да се вземе секрет от уретрата,даже не знам кой го взима, гинеколог или уролог.Поне при уролозите при които ходих,даже няма условия за вземане...
Вече търся всяка причина,този ад от година да спре..

# 626
Бактериалната вагиноза се усеща точно като такъв дискомфорт, дори и някаква умерена дисбактериоза би имала сходни усещания. Имаш ли някакви оплаквания при пишкане?
Според мен изчакай да излезе фемофлор от секрет и ако е чист, тогава ти трябва венеролог, за да ти вземе секрет от уретрата.

# 627
Бактериалната вагиноза се усеща точно като такъв дискомфорт, дори и някаква умерена дисбактериоза би имала сходни усещания. Имаш ли някакви оплаквания при пишкане?
Според мен изчакай да излезе фемофлор от секрет и ако е чист, тогава ти трябва венеролог, за да ти вземе секрет от уретрата.

В интерес на истината,като пишкам няма парене или нещо подобно...ако е от уретрата не би ли трябвало да пари или дразни поне?

# 628
Момичета,контаминирана урина, замърсена урина ли значи?
Пише да се повтори.

# 629

Общи условия

Активация на акаунт